Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Dzień Babci i Dziadka – wspólne chwile przy filiżance herbaty

2017-01-26

Dzień Babci i Dziadka to wyjątkowe święta, podczas których chcemy podziękować tym tak bliskim nam osobom za poświęcony nam czas i serce włożone w wychowanie. Aby wyrazić naszą wdzięczność zazwyczaj staramy się podarować im coś szczególnego, coś co pokaże, że są dla nas szczególnie ważni.

więcej »

Warsztaty „Kulinarnie Mocnych”

2017-01-26

Łączenie prostych składników, sposób przygotowania oraz przyprawianie potraw za pomocą aromatycznych ziół i przypraw – tego wszystkiego Szef Kuchni Kamis – Maciej Wawryniuk nauczył edukatorów Banków Żywności podczas warsztatów „Kulinarnie Mocni”.

więcej »

Pyszności z jednego garnka

2017-01-26

Gęste, esencjonalne i aromatyczne. Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego domowego kucharza. Doskonale sprawdzają się jako pożywne śniadanie, wyśmienity obiad czy pyszna kolacja. Co ciekawe - nie wymagają spędzania długich godzin w kuchni, ponieważ robią się niemal same.

więcej »
Snack – smak karnawału

Snack – smak karnawału

2017-01-26

Na noworoczne spotkania z rodziną i znajomymi przy ulubionej muzyce oraz suto zastawionym stole czekamy cały rok! W związku z tym, warto na ten czas odpowiednio się przygotować.

więcej »
Grześki i Familijne na podium plebiscytu Najlepszy Produkt – Wybór Konsumentów 2017

Grześki i Familijne na podium plebiscytu Najlepszy Produkt – Wybór Konsumentów 2017

2017-01-26

Produkty Grupy Colian po raz kolejny zostały nagrodzone w konkursie Najlepszy Produkt – Wybór Konsumentów. Propozycje marek Grześki i Familijne zdobyły brązowe medale w tegorocznej edycji plebiscytu. Prestiżowe wyróżnienia wręczono 19 stycznia w hotelu Bristol w Warszawie podczas uroczystej gali.

więcej »
Złote czasy dla branży cateringowej trwają

Złote czasy dla branży cateringowej trwają

2017-01-25

Od czasu do czasu natknąć się można na opinię, iż rynek cateringu dietetycznego w Polsce bardzo szybko się zmienia i czasy jego świetności mamy już za sobą. Zdaniem ekspertów, jest jednak wręcz przeciwnie.

więcej »
Dobra jakość potwierdzona przez Polaków

Dobra jakość potwierdzona przez Polaków

2017-01-25

3 lata – tyle czasu wystarczyło by za pośrednictwem różnorodnych działań wzmocnić pozytywny wizerunek certyfikowanego mięsa wieprzowego wśród Polek i Polaków! Kampania „Gwarancja Jakości QAFP”, promująca kulinarne mięso wieprzowe i wędliny ze znakiem jakości QAFP dobiega końca.

więcej »
Karnawał ze smakiem razem z marką WINIARY!

Karnawał ze smakiem razem z marką WINIARY!

2017-01-24

Już teraz możesz zacząć wielkie odliczanie do prawdziwej zabawy!

więcej »
100% naturalnego smaku!  Ruszyła nowa odsłona kampanii FRoSTY

100% naturalnego smaku! Ruszyła nowa odsłona kampanii FRoSTY

2017-01-24

16 stycznia br. na antenach stacji radiowych, telewizyjnych i w Internecie ponownie zagościł Piotr z FRoSTY. Promuje zarówno dobrze znane, flagowe produkty marki, jak i nowości.

więcej »

Rynek firm cateringowych atrakcyjny dla dostawców HoReCa

2017-01-24

Prognozy rozwoju rynku HoReCa w 2017 r. są obiecujące i zdecydowanie je wykorzystamy. Ten sektor to dla nas bardzo ważny, a sprzedaż produktów do tego kanału stanowi ponad 50% przychodów - mówi Łukasz Kotaniec, członek zarządu firmy Kotaniec, producenta sosów Folwark.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito