Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Zrównoważone rolnictwo – z czym to się je?

Zrównoważone rolnictwo – z czym to się je?

2017-01-31

My-konsumenci coraz baczniej zwracamy uwagę na pochodzenie produktów, zadając sobie pytanie, w jaki sposób i gdzie powstają. A producenci coraz chętniej chcą na nie odpowiadać, informując o metodach uprawy surowców oraz drodze, jaką przebywają składniki, zanim znajdą się na naszym talerzu.

więcej »

Alkohol w karnawale – kilka porad

2017-01-30

..czyli jak pić, aby się nie upić.

więcej »

Polacy bawią się gotowaniem

2017-01-30

Od kilku lat zauważamy rosnące zainteresowanie naszymi sosami poza tymi okazjami zakupowymi. Związane jest to ze zmianą zwyczajów konsumentów, którzy coraz częściej przygotowują niebanalne przystawki czy przekąski świetnie się przy tym bawiąc

więcej »

5 KROKÓW DO UDANEJ SPRZEDAŻY

2017-01-27

Sprzedaż jest procesem wymagającym od handlowców łatwości w nawiązywaniu kontaktów, empatii w stosunku do klienta oraz asertywności i znajomości oferty, którą prezentują. Co prowadzi do udanej finalizacji transakcji? Shop Doctor, dr Marek Borowiński, zdradza pięć elementów udanej sprzedaży.

więcej »
Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie MAKRO

Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie MAKRO

2017-01-27

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, skierowanej do klientów z sektora HoReCa, pojawiły się kolorowe, mrożone bułki do hamburgerów. Produkty nie zawierają substancji konserwujących, a swój kolor zawdzięczają naturalnym barwnikom spożywczym.

więcej »
Najlepsze rybne przekąski na karnawał

Najlepsze rybne przekąski na karnawał

2017-01-27

Karnawał to okres hucznych zabaw, maskarad i balów. W roku 2017 będziemy bawić się wyjątkowo długo, bo aż 54 dni! Jeśli wybieracie się lub planujecie organizację imprezy karnawałowej przedstawiamy kilka rybnych propozycji na pyszne, ciekawe, a przede wszystkim proste przekąski.

więcej »

Herbata na stok

2017-01-26

W czasie przerwy w zjazdach nie trudno zmarznąć, dlatego warto zabrać ze sobą termos z pyszną i aromatyczną herbatą, która nas rozgrzeje, jeśli będziemy tego potrzebowali.

więcej »

Oczyszczanie organizmu z pomocą zielonej herbaty

2017-01-26

Detoks przy pomocy zielonej herbaty to jeden z najprostszych i najsmaczniejszych sposobów na oczyszczenie organizmu. Pysznym pomysłem może być spożywanie naparów pod postacią ulubionego, warzywnego lub owocowego koktajlu.

więcej »

Dzień Babci i Dziadka – wspólne chwile przy filiżance herbaty

2017-01-26

Dzień Babci i Dziadka to wyjątkowe święta, podczas których chcemy podziękować tym tak bliskim nam osobom za poświęcony nam czas i serce włożone w wychowanie. Aby wyrazić naszą wdzięczność zazwyczaj staramy się podarować im coś szczególnego, coś co pokaże, że są dla nas szczególnie ważni.

więcej »

Warsztaty „Kulinarnie Mocnych”

2017-01-26

Łączenie prostych składników, sposób przygotowania oraz przyprawianie potraw za pomocą aromatycznych ziół i przypraw – tego wszystkiego Szef Kuchni Kamis – Maciej Wawryniuk nauczył edukatorów Banków Żywności podczas warsztatów „Kulinarnie Mocni”.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito