Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Sarepska!

Sarepska!

2017-01-31

W kuchni, podobnie jak w modzie, wygrywa klasyka. W związku z tym przygotowując przekąski dla swojej rodziny postaw na tradycyjną musztardę sarepską, np. tę od WSP Społem. Dodatek urozmaici swoim smakiem i aromatem nawet najprostszą kanapkę.

więcej »
Pascal inspiruje… Będzie owocnie! Inspiracje na zimowe dania z owocami

Pascal inspiruje… Będzie owocnie! Inspiracje na zimowe dania z owocami

2017-01-31

W lecie w naszych kuchniach królują maliny, truskawki i jagody, ale zimą także znaleźć możemy owoce, które dumnie zaprezentują się w naszej kuchni: jabłka, gruszki czy śliwki – mogą nam pomóc przyrządzić znakomity posiłek.

więcej »
Zrównoważone rolnictwo – z czym to się je?

Zrównoważone rolnictwo – z czym to się je?

2017-01-31

My-konsumenci coraz baczniej zwracamy uwagę na pochodzenie produktów, zadając sobie pytanie, w jaki sposób i gdzie powstają. A producenci coraz chętniej chcą na nie odpowiadać, informując o metodach uprawy surowców oraz drodze, jaką przebywają składniki, zanim znajdą się na naszym talerzu.

więcej »

Alkohol w karnawale – kilka porad

2017-01-30

..czyli jak pić, aby się nie upić.

więcej »

Polacy bawią się gotowaniem

2017-01-30

Od kilku lat zauważamy rosnące zainteresowanie naszymi sosami poza tymi okazjami zakupowymi. Związane jest to ze zmianą zwyczajów konsumentów, którzy coraz częściej przygotowują niebanalne przystawki czy przekąski świetnie się przy tym bawiąc

więcej »

5 KROKÓW DO UDANEJ SPRZEDAŻY

2017-01-27

Sprzedaż jest procesem wymagającym od handlowców łatwości w nawiązywaniu kontaktów, empatii w stosunku do klienta oraz asertywności i znajomości oferty, którą prezentują. Co prowadzi do udanej finalizacji transakcji? Shop Doctor, dr Marek Borowiński, zdradza pięć elementów udanej sprzedaży.

więcej »
Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie MAKRO

Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie MAKRO

2017-01-27

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, skierowanej do klientów z sektora HoReCa, pojawiły się kolorowe, mrożone bułki do hamburgerów. Produkty nie zawierają substancji konserwujących, a swój kolor zawdzięczają naturalnym barwnikom spożywczym.

więcej »
Najlepsze rybne przekąski na karnawał

Najlepsze rybne przekąski na karnawał

2017-01-27

Karnawał to okres hucznych zabaw, maskarad i balów. W roku 2017 będziemy bawić się wyjątkowo długo, bo aż 54 dni! Jeśli wybieracie się lub planujecie organizację imprezy karnawałowej przedstawiamy kilka rybnych propozycji na pyszne, ciekawe, a przede wszystkim proste przekąski.

więcej »

Herbata na stok

2017-01-26

W czasie przerwy w zjazdach nie trudno zmarznąć, dlatego warto zabrać ze sobą termos z pyszną i aromatyczną herbatą, która nas rozgrzeje, jeśli będziemy tego potrzebowali.

więcej »

Oczyszczanie organizmu z pomocą zielonej herbaty

2017-01-26

Detoks przy pomocy zielonej herbaty to jeden z najprostszych i najsmaczniejszych sposobów na oczyszczenie organizmu. Pysznym pomysłem może być spożywanie naparów pod postacią ulubionego, warzywnego lub owocowego koktajlu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito