Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

W Walentynki… serce rwie się do pieczenia!

W Walentynki… serce rwie się do pieczenia!

2017-02-15

Dookoła serca, serduszka, amorki i miłosne wyznania odmieniane we wszystkich przypadkach i językach, a przy tym… cała masa słodkości! Święto zakochanych to bardzo dobra okazja do przygotowania pysznego ciasta, tortu czy babeczek – specjalnie z myślą o najbliższych.

więcej »

Netto rezygnuje ze sprzedaży jaj z chowu klatkowego

2017-02-15

Sieć handlowa Netto podjęła decyzję o wycofaniu ze swojej oferty jaj z chowu klatkowego. Jaja, które pochodzą od kur hodowanych w małych, ciasnych klatkach i karmionych często paszą z antybiotykami znikną ze sklepów do 2025 roku.

więcej »
MAŁY SKLEP SPOŻYWCZY - DUŻY ZYSK

MAŁY SKLEP SPOŻYWCZY - DUŻY ZYSK

2017-02-14

Przed właścicielami sklepów o małej powierzchni lub planujących ich otwarcie staje nie lada wyzwanie.

więcej »
Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”

Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”

2017-02-14

Smażony, pieczony lub gotowany, ale koniecznie doskonale przyprawiony – kurczak smakuje dobrze pod każdą postacią. Jak osiągnąć poziom „master”? Oto 5 kroków do przygotowania idealnego kurczaka.

więcej »
„Przez żołądek do serca” - czyli idealna, walentynkowa kolacja z marką WINIARY!

„Przez żołądek do serca” - czyli idealna, walentynkowa kolacja z marką WINIARY!

2017-02-14

Dziś - 14 lutego obchodzimy najbardziej romantyczne święto w roku – Walentynki.

więcej »
Cukier Królewski na szóstkę!

Cukier Królewski na szóstkę!

2017-02-13

Już po raz szósty Cukier Królewski zwyciężył w prestiżowym programie Laur Konsumenta. Zajął pierwsze miejsce w swojej kategorii, co oznacza, że konsumenci uznali go za najpopularniejszą markę cukru w Polsce.

więcej »
WYRÓŻNIJ SIĘ ALBO ZGIŃ – JAK ZBUDOWAĆ SILNĄ MARKĘ NA POLSKIM RYNKU

WYRÓŻNIJ SIĘ ALBO ZGIŃ – JAK ZBUDOWAĆ SILNĄ MARKĘ NA POLSKIM RYNKU

2017-02-10

Budowanie silnej marki to wyzwanie dla firm, które chcą utrzymać dobrą pozycję na rynku przez długie lata, a nie tylko zaistnieć na nim przez moment.

więcej »
Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”

Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”

2017-02-10

Najwyższy czas podsumować ubiegły rok! Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się nie tylko spostrzeżeniami dot. minionych dwunastu miesięcy i opiniami na temat korzyści związanymi z posiadaniem certyfikatu „Doceń polskie”, ale także zdradzają plany na najbliższe miesiące.

więcej »

Walentynkowa Molten Hot Chocolate skradnie Wasze serca

2017-02-10

Chcesz sprawić słodką niespodziankę bliskiej Ci osobie? Zabierz ją do miejsca, w którym poza miłością w powietrzu, unosić się będzie także intensywny zapach nowej pysznej czekolady! Nie przegapcie okazji na spróbowanie limitowanej Molten Hot Chocolate dostępnej w kawiarniach Starbucks!

więcej »

Pracownicy cenią przyjazną atmosferę w Netto

2017-02-10

Poczucie bycia częścią zespołu, partnerskie relacje z przełożonymi oraz ogólne zadowolenie z pracy, czyli to wszystko, co składa się na dobry klimat, to najważniejsze wnioski płynące z badania Barometr, przeprowadzonego wśród pracowników sieci handlowej Netto.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito