Artykuły prasowe

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek
Karnawał bez nich nie byłby tak huczny możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ciągle nie satysfakcjonuje.
McCormick & Company najbardziej zrównoważoną i odpowiedzialną korporacją
McCormick & Company najbardziej zrównoważoną i odpowiedzialną korporacją w globalnej branży spożywczej według Corporate Knights
EXPO MAZURY wyłącznie z Deli Catering
Umowa na wyłączność z EXPO MAZURY to kolejny krok Deli Catering w realizacji strategii umacniania pozycji lidera na krajowym rynku usług cateringowych.
Nadciąga grecka katastrofa?
Grecja znów przestanie spłacać długi? Wiele na to wskazuje ocenia Marcin Lipka, główny analityk Cinkciarz.pl. Jak dowód wymienia niewystarczającą skalę reform, zbliżające się terminy spłaty pożyczek oraz spór pomiędzy wierzycielami.
Netto po raz kolejny wspiera dzieci w kulinarnych przygodach
Netto ponownie zostało partnerem programu MasterChef Junior. Z tej okazji sieć handlowa przygotowała także specjalny program lojalnościowy z nagrodami dla wszystkich dzieci, dla których gotowanie jest źródłem radości i zabawy.

Nowy POMYSŁ NA… idealnie kruche mięso pieczone w sosie – tylko z marką WINIARY!
Jednymi z ulubionych dań Polaków są potrawy z sosem, niemal połowa z nich to te z wykorzystaniem mięs.
Netto zaprasza do kulinarnej zabawy w nowym programie lojalnościowym
Wspieranie dziecięcych marzeń, edukacja poprzez zabawę i kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych – to jedne z najważniejszych zadań dla dorosłych.

Najnowsze badania potwierdzają: miękka margaryna może pomóc w obniżeniu ryzyka wystąpienia zawału s
W kontekście światowych zaleceń żywieniowych rekomendujących ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych w diecie, a także zastąpienia ich tłuszczami nienasyconymi, opublikowane zostały najnowsze wyniki modelowego badania porównujące skutki wieloletniego spożycia masła i margaryny.

Luksusowy w każdym calu
Produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” Chrzan Luksusowy właśnie przeszedł restylizację etykiety. To kolejny produkt w portfolio firmy, który otrzymał nową szatę graficzną, podkreślającą wysoką jakość produktu.

Zjeść bez stresu, czyli jak powinna wyglądać extra stołówka
„Extra!” – tak powinny reagować dzieci, wchodząc do stołówki. Jest ona bowiem nie tylko miejscem spożywania posiłków, ale także przestrzenią, w której uczniowie spotykają się podczas długiej przerwy, budują relacje i odpoczywają.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!