Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Funkcjonalne odżywianie z Majonezem Kieleckim

Funkcjonalne odżywianie z Majonezem Kieleckim

2017-02-28

Szybkie tempo życia, troska o zdrowie oraz permanentny brak czasu sprawiają, że konsumenci szukają produktów łączących w sobie wiele cech. Jednym z przykładów może okazać się Majonez Kielecki Omega-3, który stanowi źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych.

więcej »
Hard - Ice i LODZIARZ.pl prezentują się na targach cukierniczych w Warszawie

Hard - Ice i LODZIARZ.pl prezentują się na targach cukierniczych w Warszawie

2017-02-27

Expo Sweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W ubiegłym roku odwiedziło je blisko 15 tysięcy gości. W tegorocznej edycji udział bierze dwóch przedstawicieli branży lodowej z województwa podlaskiego – Hard - Ice i LODZIARZ.pl.

więcej »
Mixit rozwija sieć sprzedaży w Polsce i rusza z kampanią

Mixit rozwija sieć sprzedaży w Polsce i rusza z kampanią

2017-02-27

Mixit - czeski producent musli na indywidualne życzenie, który w Polsce działa od ponad dwóch lat, uruchamia nowe punkty odbioru osobistego. Marka rusza też z długofalową kampanią społeczną „Myślę zdrowo, żyję w równowadze”, prowadzoną we współpracy z wrocławskim Instytutem Psychodietetyki.

więcej »
Nowy model współpracy z Wytwórnią Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”

Nowy model współpracy z Wytwórnią Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”

2017-02-24

Funkcjonująca zaledwie od roku franczyzowa sieć Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” szturmem podbija rynek. W poprzednim sezonie działało pod jej szyldem 19 lodziarni.

więcej »

Gutt Vodka dostępna w sieci Piotr i Paweł

2017-02-23

Producent Gutt Vodki, luksusowego wysokoprocentowego trunku z kategorii premium, rozszerzył swoją obecność na polskim rynku o sieć handlową Piotr i Paweł.

więcej »
Program „Doceń polskie” partnerem SweetTARGów

Program „Doceń polskie” partnerem SweetTARGów

2017-02-23

Choć nie mają jeszcze bardzo długiej tradycji, SweetTARGi na stałe wpisały się już do kalendarza rzemieślników z całej Polski. W tym roku spotkanie firm z sektora cukierniczo-piekarskiego odbędzie się między 25, a 27 marca. Partnerem wydarzenia jest program „Doceń polskie”.

więcej »
Zrób to z Galeo – mięso duszone

Zrób to z Galeo – mięso duszone

2017-02-23

Sztuka mięsa w sosie, bitki, zrazy – najlepsze są pachnące przyprawami i ziołami, soczyste i miękkie. W ich przyrządzeniu pomocna będzie specjalna kompozycja Galeo do mięsa duszonego. Odnajdziemy w niej bogactwo nut smakowych – ostrych, gorzkich i orzeźwiających, przełamanych słodyczą.

więcej »
Korniszony z papryką habanero – naprawdę ostry dodatek

Korniszony z papryką habanero – naprawdę ostry dodatek

2017-02-23

Gorące klimaty w środku zimy? To możliwe! Nowość od Dawtony – Korniszony z papryką habanero to produkt, który nada wyjątkowo pikantnego charakteru niejednej potrawie i sprawi, że zrobi nam się naprawdę gorąco. Będzie ostro i pysznie!

więcej »
Zaproś dziecko do pysznej zabawy… w kuchni!

Zaproś dziecko do pysznej zabawy… w kuchni!

2017-02-23

W ostatnich już regionach powoli kończą się ferie zimowe.

więcej »
… a od kaszy człowiek zdrów!  Zimą sięgamy po kasze

… a od kaszy człowiek zdrów! Zimą sięgamy po kasze

2017-02-22

Tyle rodzajów kasz, a jeszcze więcej różnorodnych potraw, które można z nimi przyrządzić! Gryczana pasuje do mięs, z kuskusem przygotujemy pyszne azjatyckie dania, a jaglana sprawdzi się na pożywne śniadanie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito