Artykuły prasowe

Cukiernia Kasi: Upiecz bliskim wiosenną radość!
Wiosna to idealny czas na upieczenie smacznego ciasta. Znasz przepis na perfekcyjny wypiek – pyszny, efektowny i prosty w przygotowaniu? Zgłoś swoją propozycję do konkursu Cukiernia Kasi na stronie www.przepisy.pl/konkurs/cukierniakasi. Do wygrania atrakcyjne nagrody! Akcja potrwa do 15 marca.

McVitie´s Digestive The Original – brytyjski przysmak idealny do herbaty!
Kultowa marka brytyjskich ciastek nareszcie jest dostępna w polskich sklepach. McVitie´s Digestive The Original to produkowane od 1892 roku w Wielkiej Brytanii półsłodkie kruche ciasteczka z mąki pszennej i pełnoziarnistej. Idealne na śniadanie lub jako dodatek do kawy czy herbaty.

Warzywa ogrodowe – smaczne, zdrowe, ekologiczne
Wszyscy kochają warzywa! A może nie?

Paluszki rybne FRoSTY – jakość bez tajemnic
Soczysty filet z mintaja i chrupiąca panierka – Polacy od lat uwielbiają paluszki rybne FRoSTY. Jak powstają? FRoSTA odkrywa wszystkie karty!

Kasza gryczana z warzywami - infografika
Kasza gryczana z warzywami to idealne rozwiązanie dla tych, którzy cenią sobie swój czas i nie chcą mieszkać w kuchni.
Dieta eliminacyjna – co warto wiedzieć?
Diety eliminacyjne są tematem często poruszanym w mediach. Dzieje się tak za sprawą alergii i nietolerancji pokarmowych, które z roku na rok dotykają coraz większej liczby osób.

Dawtona: więcej dla sektora HoReCa
Wysoka jakość, przystępna cena, szeroki asortyment oraz wieloletnia tradycja – to cechy wyróżniające markę Dawtona na polskim rynku HoReCa. Teraz oferta skierowana do branży gastronomicznej powiększyła się o trzy nowe produkty: Sos do pizzy, Pulpę pomidorową oraz Ogórki sałatkowe.

Taki pełny, taki smaczny! 5 sposobów na pyszne farsze
Nuda w kuchni dopada często. Dzieci ciągle proszą o ulubione naleśniki z serem, podczas Świąt króluje pieczeń z pieczarkami, a jak pierogi - to ruskie. Jest na to sposób – tajemnica tkwi w farszu!

Funkcjonalne odżywianie z Majonezem Kieleckim
Szybkie tempo życia, troska o zdrowie oraz permanentny brak czasu sprawiają, że konsumenci szukają produktów łączących w sobie wiele cech. Jednym z przykładów może okazać się Majonez Kielecki Omega-3, który stanowi źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Hard - Ice i LODZIARZ.pl prezentują się na targach cukierniczych w Warszawie
Expo Sweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W ubiegłym roku odwiedziło je blisko 15 tysięcy gości. W tegorocznej edycji udział bierze dwóch przedstawicieli branży lodowej z województwa podlaskiego – Hard - Ice i LODZIARZ.pl.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!