Artykuły prasowe
Tylko na SweetTARGach! Darmowe porady dotyczące znakowania żywności
Punkt konsultacyjny ekspertów z Centrum Znakowania Żywności, a także prezentacje specjałów nagrodzonych certyfikatami „Doceń polskie” - między innymi takie atrakcje dla uczestników SweetTARGów przygotowali twórcy "Doceń polskie".
Najlepsze wielkanocne ciasta bez pieczenia – tylko z ciasteczkami McVitie’s Digestive
Wielkanoc to czas pysznych mazurków, babek i serników. Nie wszyscy jednak mają czas i umiejętności, aby upiec idealne ciasto. Tym, którzy chcą samodzielnie przygotować pyszne słodkości, podpowiadamy jak zrobić to bez pieczenia!
„Mała czarna” uderzy po kieszeni
Już w pierwszym kwartale 2017 r. możemy spodziewać się w Polsce wzrostu cen kawy w sklepach i wszystko wskazuje na to, że to nie ostatnia podwyżka w tym roku – do takich wniosków doszli autorzy raportu „Ile zapłacimy za kawę? Dynamika i perspektywy cen kawy” z Centrum im. Adama Smitha.
Klopsiki w sosie pomidorowym i Tagliatelle z kurczakiem Naturalnie Smaczne! Knorr Smacznie i natural
Kompozycje warzyw, przypraw i ziół w 100% z naturalnych składników? Takie są produkty Naturalnie Smaczne! marki Knorr. Teraz w tej linii pojawiają się dwie nowości: Naturalnie Smaczne! Klopsiki w sosie pomidorowym i Naturalnie Smaczne! Tagliatelle z kurczakiem.
Ferrari Trentino podczas premiery VOLVO v90!
W siedzibie VOLVO NOVA Łódź, łódzkiego dealera szwedzkich samochodów, odbył się premierowy pokaz modelu Volvo v90 Cross Country.
Aromatyczny żurek według Galeo
Dziś trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez żurku lub białego barszczu. Niełatwo też znaleźć jedną obowiązującą recepturę, ponieważ praktycznie każdy ma na nie nieco inny przepis. Łączy je jednak to, że powinny mieć wyrazisty smak i aromat, które najłatwiej uzyskać z pomocą przyprawy do żurku
Wielkanoc z pieczywem i ciastami od Piekarni Otrębusy
Święta wielkanocne to niezwykły czas, który można spędzić z bliskimi m.in. przy stole. Wędliny, sałatki ze świeżych warzyw oraz domowe pasztety najlepiej smakować będą z pachnącym, chrupiącym pieczywem. Rodzinne świętowanie umilą również słodkości – drożdżowe, lukrowane baby, klasyczne makowce.
Morwa biała bez tajemnic
Co łączy morwę z jedwabnikami? Dlaczego matki karmiące powinny pić napar z młodych liści tej rośliny? Z jakiego powodu po morwę powinny sięgać osoby zmagające się z cukrzycą? Poniższy tekst dostarczy Ci odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące rośliny, której łacińska nazwa brzmi "Morus alba".
Upiecz radość ukochanej… na Dzień Kobiet!
Nie ma drugiego tak kobiecego święta jak to, które przypada 8 marca. Tego dnia każda kobieta zasługuje na to, by otrzymać wyjątkowe prezenty i życzenia. Drodzy Panowie – tego dnia to do Was należy, by przygotować coś specjalnego.
Hot dog Snaxy w ofercie saloników Kolportera
Hot dog o nazwie Snaxy, którego producentem jest firma Tarczyński, to nowy produkt w ofercie sieci saloników i salonów prasowych Kolportera . W marcu dostępny jest w promocyjnej cenie 2,99 zł.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.