Artykuły prasowe

Święto dobrego jedzenia za nami
Wielbiciele mięsa i weganie, kulinarni tradycjonaliści i poszukiwacze nowinek, fani telewizyjnych programów kulinarnych i najmłodsi smakosze – podczas dni otwartych Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach każdy znalazł coś dla siebie.

Nowość! Wyjście naprzeciw prozdrowotnym trendom – bezglutenowe makarony marki Arrighi
Moda na świadome odżywianie trwa. Coraz więcej z nas przygląda się swojej diecie, chcąc zadbać o własne zdrowie i uzyskać wymarzoną sylwetkę.

Wrzuć na luz i oszukaj pragnienie
Kolorowe, radosne, z przymrużeniem oka i dystansem, utrzymane przy tym w duchu wakacyjnej beztroski. Mowa o nowych napojach sygnowanych marką Trrick. Produkty o smakach: orange oraz lemon od teraz dostępne są w klasycznych puszkach 330 ml.

Nowość! Wyjście naprzeciw prozdrowotnym trendom – bezglutenowe makarony marki Arrighi
Moda na świadome odżywianie trwa. Coraz więcej z nas przygląda się swojej diecie, chcąc zadbać o własne zdrowie i uzyskać wymarzoną sylwetkę.
MAKRO rozpoczyna akcję "Nie marnuję, pakuję"
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska rozpoczęła akcję ,,Nie marnuję, pakuję”. Działania, podjęte w ramach projektu, są zaadresowane do właścicieli lokali gastronomicznych i konsumentów. Mecenat akcji objęła Federacja Banków Żywności.

A to klops! Przepisy na rodzinny przysmak
Uwielbiane przez dzieci. Smaczne i szybkie w przygotowaniu, dzięki czemu są lubiane też przez rodziców. Klopsiki! To danie nawet dla największych niejadków.

„Roślinożercy” – czego warto się od nich nauczyć?
Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne – to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby, które zdecydowały się na niejedzenie mięsa.

Skarb Tajów – Ryż Jaśminowy marki Britta
Tajska kuchnia bez wątpienia należy do jednej z najlepszych na świecie. Jej nieodłączny składnik stanowi ryż, a w szczególności jego jaśminowa odmiana.

Tylko na SweetTARGach! Darmowe porady dotyczące znakowania żywności
Punkt konsultacyjny ekspertów z Centrum Znakowania Żywności, a także prezentacje specjałów nagrodzonych certyfikatami „Doceń polskie” - między innymi takie atrakcje dla uczestników SweetTARGów przygotowali twórcy "Doceń polskie".

Najlepsze wielkanocne ciasta bez pieczenia – tylko z ciasteczkami McVitie’s Digestive
Wielkanoc to czas pysznych mazurków, babek i serników. Nie wszyscy jednak mają czas i umiejętności, aby upiec idealne ciasto. Tym, którzy chcą samodzielnie przygotować pyszne słodkości, podpowiadamy jak zrobić to bez pieczenia!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!