Artykuły prasowe
22 lata wypiekania paluszków -historia firmy Stema Polska
Leszek Stelmach 22 lata temu założył firmę Manless 1995, która po latach zmieniła nazwę na Stema Polska. Obecnie firma jest jednym z największych producentów paluszków w Polsce.
Wiosenne dania z tuńczykiem, które dodają energii
Pierwszy dzień wiosny za nami. Zmiana pory roku to dobry moment na zmiany w jadłospisie. Coraz cieplejsze dni sprzyjają aktywności fizycznej, spędzaniu czasu na świeżym powietrzu oraz dodającej energii diecie. Proponujemy kilka przepisów na pyszne i szybkie dania z tuńczykiem.
Wielkanoc pełna zdrowia z produktami marki Halina
Wielkanocne potrawy wcale nie muszą być ciężkostrawne i kaloryczne. W ofercie marki Halina znajdziemy masę zdrowych produktów, z którymi przygotujmy lekkie sałatki, smaczne desery lub zapiekanki w nieco innej, ale wciąż świątecznej wersji.
Produkty marki BackMit – sekret wielkanocnych przysmaków
Na wielkanocnym stole, obok tradycyjnych potraw jajecznych oraz mięsnych, nie może zabraknąć słodkich przysmaków. Wśród produktów marki BackMit znajdziemy Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Migdały oraz Mak mielony, które pomogą przygotować ciasta i desery wprost urzekające smakiem.
Przepisy na pyszną Wielkanoc bez glutenu
Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań.
Wielkanocne świętowanie z sosami od WSP Społem
Białe sosy kieleckie to propozycja od WSP Społem, która idealnie uzupełni wielkanocny stół. Dzięki nim, tradycyjne dania nabiorą nie tylko niepowtarzalnego smaku, ale także niecodziennego charakteru.
Czekoladowe wyjście... z wiosennego przesilenia
Wiosna – brzmi krzepiąco. Wyższe temperatury, lepsze samopoczucie i coraz więcej słońca, które obudzi drzemiące w nas pokłady energii. Niestety często zdarza się, że pomimo nadejścia wiosennych miesięcy, wciąż odczuwamy zmęczenie, rozdrażnienie oraz brak ochoty do pracy.
Mąka – najważniejszy składnik udanego ciasta. Nie tylko na Wielkanoc.
Świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne. Słodkie i wytrawne smaki otwierają przed szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. W przypadku ciast składnikiem, od którego zależy najwięcej jest mąka. Zapewnia wymarzony efekt sprawiając, że ciasta są delikatne i puszyste lub odpowiednio kruche.
Świadomie Obchodzimy Światowy Dzień Wody
Ziemia często określana jest mianem błękitnej planety. Ponad 71% jej powierzchni zajmują morza, oceany i inne akweny wodne.
Zapach Wielkanocy
Przygotowując świąteczne menu warto sięgnąć po sprawdzone produkty dobrej jakości, które nie nadwyrężą naszego budżetu. Wiele z nich możemy kupić z wyprzedzeniem. Wśród nich powinny znaleźć się również aromatyczne przyprawy do mięs, np. przyprawa Galeo do indyka lub do mięsa wieprzowego.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.