Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Oczyszczająca dieta ryżowa z ryżem brązowym marki Britta

Oczyszczająca dieta ryżowa z ryżem brązowym marki Britta

2017-04-02

Osłabiona, po zimie, kondycja organizmu stanowi idealną motywację do przejścia na 3 -dniową dietę z brązowym ryżem marki Britta. Jej oczyszczające właściwości pozwolą nie tylko odzyskać lepsze samopoczucie, ale także stać się początkiem zdrowego sposobu odżywiania na dłużej.

więcej »
LodyBonano zaprezentują swój pomysł na firmę

LodyBonano zaprezentują swój pomysł na firmę

2017-03-31

Już w piątek 31. marca w Katowicach startują targi „Pomysł na firmę”. W ich trakcie, przez kolejne dwa dni topowi, krajowi franczyzodawcy prezentować będą swoje sprawdzone koncepty biznesowe.

więcej »
SweetTARGi 2017 z udziałem programu Doceń polskie

SweetTARGi 2017 z udziałem programu Doceń polskie

2017-03-31

Za sprawą zakończonych 27 marca br. SweetTARGów, Katowice na trzy dni stały się jednym z najważniejszych punktów na mapie polskiej branży piekarsko-cukierniczej. Goście wydarzenia się nie zawiedli: na odwiedzających czekały prezentacje, konkursy, pokazy i degustacje.

więcej »

MAKRO bliżej podhalańskiej gastronomii

2017-03-31

Pod koniec marca br. w Zakopanem sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska po raz pierwszy zorganizowała spotkania z cyklu ,,Szef dla Młodych Talentów" oraz ,,Szef dla Szefów". W wydarzeniach wzięło udział ponad 300 przedstawicieli podhalańskiej gastronomii.

więcej »

FRoSTA: pieczarki na sto sposobów

2017-03-30

Tego, że pieczarki najlepiej smakują w towarzystwie cebuli, nie trzeba nikomu udowadniać. FRoSTA serwuje je w maśle z tymiankiem – bez mycia, obierania, siekania… i łez wylanych, podczas krojenia cebuli. A możliwości ich wykorzystania jest naprawdę wiele!

więcej »

Gotowanie – męska rzecz

2017-03-29

Mężczyzna w kuchni to nie tylko smakosz dań, ale też często ich twórca, który odnajduje w gotowaniu pasję i przyjemność. 32% respondentów deklaruje nawet, że mężczyźni radzą sobie w kuchni lepiej od kobiet. Obecnie wielu panów poszukuje inspiracji oraz pomysłów na dania bardziej różnorodne.

więcej »
Restauracje Hoteli Diament coraz bliżej klientów

Restauracje Hoteli Diament coraz bliżej klientów

2017-03-29

W nadchodzący weekend (1-2 kwietnia) Restauracja Vacanza działająca w Hotelu Diament Vacanza w Siemianowicach Śląskich zaprasza na promocję wiosennego menu. Każdy, kto w tym czasie odwiedzi restaurację, będzie mógł skosztować dań z nowej karty w niecodziennej, bo takiej, jaką sam zaproponuje cenie.

więcej »
Żurek - domowa zupa od Dawtony

Żurek - domowa zupa od Dawtony

2017-03-29

Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole, którą tradycyjnie serwujemy w tym okresie z jajkiem i białą kiełbasą. Nowość Dawtony – Żurek przygotowany na naturalnym zakwasie będzie niezawodną propozycją, która sprawdzi się nie tylko w okresie świątecznym, lecz także jako codzienny obiad.

więcej »
Eko Jarmark Piwa i Żywności w Centrum Handlowym Blue City

Eko Jarmark Piwa i Żywności w Centrum Handlowym Blue City

2017-03-28

To będzie wyjątkowo smaczny początek wiosny dla wszystkich odwiedzających Centrum Handlowe Blue City. A to za sprawą Eko Jarmarku Piwa i Żywności, który odbędzie się tam w dniach 31 marca – 2 kwietnia.

więcej »
Hard - Ice na targach cukierniczych w Katowicach

Hard - Ice na targach cukierniczych w Katowicach

2017-03-28

VIII edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi to kolejna branżowa impreza w tym sezonie, na której prezentuje się firma Hard - Ice.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito