Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Sięgnij po więcej z orzechowym batonem Corny BIG

Sięgnij po więcej z orzechowym batonem Corny BIG

2017-04-10

Nie taki trudny orzech do zgryzienia. Gdy bowiem najdzie nas ochota na coś pysznego, z rozwiązaniem przychodzi Corny BIG - kompilacja lekkości i pełni smaku, dedykowany miłośnikom orzechowych łakoci. Jako przekąska w pracy, przed treningiem czy w podróży – Corny BIG - spełni się w każdej roli.

więcej »
Intrygujący jak imbir

Intrygujący jak imbir

2017-04-07

Odrobina Azji w kuchni czy powrót do staropolskich przepisów? W obu przypadkach niezbędny będzie imbir. Ten od Galeo sprawdzi się w daniach słodkich i na ostro, a także w rozgrzewających napojach.

więcej »
Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

2017-04-07

Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki!

więcej »
O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

2017-04-07

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr.

więcej »
Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?

Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?

2017-04-07

Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

więcej »
Raport FRoSTY: skład ma znaczenie

Raport FRoSTY: skład ma znaczenie

2017-04-06

Zaufanie do marki oraz dostępność – to dwa główne czynniki, którymi kierują się Polacy, kupując dania gotowe. Coraz więcej konsumentów podkreśla również, że to właśnie dokładna informacja dotycząca składu, skłania ich do wyboru konkretnego produktu –wynika z raportu opracowanego na zlecenie FRoSTY.

więcej »

Wielkanocna lista słodkich przebojów

2017-04-06

Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.

więcej »
Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

2017-04-06

Wysokojakościowy chleb to niezastąpione źródło błonnika i składników odżywczych. Uwzględniając go w swoim codziennym jadłospisie dostarczymy organizmowi czystą dawkę energii.

więcej »
Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole

Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole

2017-04-06

Święta to czas kiedy na naszych stołach pojawiają się pyszne, tradycyjne potrawy. W czasie Wielkanocy nie może zabraknąć faszerowanych jajek, żurku, wędlin, sałatek czy pasztetów. Dzięki odpowiednim składnikom – takim jak chrzan – można nadać im niepowtarzalny, wyborny smak.

więcej »

Nowość - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!

2017-04-06

Pyszna nowość na Wielkanoc - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito