Artykuły prasowe
Sięgnij po więcej z orzechowym batonem Corny BIG
Nie taki trudny orzech do zgryzienia. Gdy bowiem najdzie nas ochota na coś pysznego, z rozwiązaniem przychodzi Corny BIG - kompilacja lekkości i pełni smaku, dedykowany miłośnikom orzechowych łakoci. Jako przekąska w pracy, przed treningiem czy w podróży – Corny BIG - spełni się w każdej roli.
Intrygujący jak imbir
Odrobina Azji w kuchni czy powrót do staropolskich przepisów? W obu przypadkach niezbędny będzie imbir. Ten od Galeo sprawdzi się w daniach słodkich i na ostro, a także w rozgrzewających napojach.
Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu
Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki!
O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt
Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr.
Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?
Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?
Raport FRoSTY: skład ma znaczenie
Zaufanie do marki oraz dostępność – to dwa główne czynniki, którymi kierują się Polacy, kupując dania gotowe. Coraz więcej konsumentów podkreśla również, że to właśnie dokładna informacja dotycząca składu, skłania ich do wyboru konkretnego produktu –wynika z raportu opracowanego na zlecenie FRoSTY.
Wielkanocna lista słodkich przebojów
Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.
Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii
Wysokojakościowy chleb to niezastąpione źródło błonnika i składników odżywczych. Uwzględniając go w swoim codziennym jadłospisie dostarczymy organizmowi czystą dawkę energii.
Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole
Święta to czas kiedy na naszych stołach pojawiają się pyszne, tradycyjne potrawy. W czasie Wielkanocy nie może zabraknąć faszerowanych jajek, żurku, wędlin, sałatek czy pasztetów. Dzięki odpowiednim składnikom – takim jak chrzan – można nadać im niepowtarzalny, wyborny smak.
Nowość - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!
Pyszna nowość na Wielkanoc - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.