Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Im więcej drzew, tym więcej czystej wody w naturze. Posadź z nami milion drzew!

2017-04-13

Ruszyła dziewiąta edycja programu Po Stronie Natury, w ramach którego Żywiec Zdrój wraz z partnerami: Lasami Państwowymi, Polskim Towarzystwem Turystyczno-Krajoznawczym i Fundacją Ekologiczną Arka działa na rzecz ochrony zasobów naturalnych i do tego samego angażuje Polaków.

więcej »
Ostatnie dni Kiermaszu Wielkanocnego w Centrum Handlowym Blue City

Ostatnie dni Kiermaszu Wielkanocnego w Centrum Handlowym Blue City

2017-04-12

Jeszcze do piątku 14 kwietnia potrwa Kiermasz Wielkanocny w Blue City. Klienci, którzy wybiorą się do Centrum w tym czasie, będą mogli poczuć Święta wszystkimi zmysłami.

więcej »
Wiosną sięgnij po belVitę! Pożywne i pyszne śniadanie z ciastkami belVita Zboża i mleko

Wiosną sięgnij po belVitę! Pożywne i pyszne śniadanie z ciastkami belVita Zboża i mleko

2017-04-12

Ciepłe i słoneczne wiosenne poranki zachęcają nas do wcześniejszego wstawania oraz spędzania czasu poza domem. Warto wykorzystać tę porę, by urządzać pierwsze śniadania w plenerze! Zadanie ułatwią ciastka śniadaniowe belVita zboża i mleko, które są nie tylko pożywne, ale i pyszne.

więcej »
500 tys. piw na 800-lecie nadania praw miejskich Raciborza

500 tys. piw na 800-lecie nadania praw miejskich Raciborza

2017-04-12

Browar Zamkowy przyłączył się do obchodów 800-lecia nadania praw miejskich Raciborza. Z okazji rocznicy przygotuje 500 tys. butelek piwa z jubileuszowymi etykietami przedstawiającymi najładniejsze zakątki miasta.

więcej »
Witmar zmienia wizerunek. Będzie marką dla młodych

Witmar zmienia wizerunek. Będzie marką dla młodych

2017-04-12

– Przeprowadziliśmy badania i jasno sprecyzowaliśmy profil naszych konsumentów. To osoby w wieku od 15 do 25 lat.

więcej »
Co na obiad? Kulinarne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

Co na obiad? Kulinarne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

2017-04-11

Kolejne kulinarne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”! Tym razem producenci artykułów spożywczych nagrodzonych znakiem jakości zapraszają do przygotowania dań doskonałych na rodzinny obiad. Pierogi, rolada, pasztet, a na deser tort. Brzmi zwyczajnie? To tylko pozory!

więcej »
Wielkanocny stół ze zdrowymi akcentami

Wielkanocny stół ze zdrowymi akcentami

2017-04-11

Święta Wielkiej Nocy kojarzą się ze spokojem, rodzinną atmosferą, tradycyjnymi potrawami, ale także ze smakołykami i długimi biesiadami przy stole. Jak sprawić aby nadchodzące święta były piękne, a zarazem zdrowe? Wystarczą drobne elementy, aby stół obfity był w smaczne przekąski.

więcej »
Chipsy z banana - Banana Joe – złocista nowość od Purella Food!

Chipsy z banana - Banana Joe – złocista nowość od Purella Food!

2017-04-11

W 2016 roku marka Banana Joe miała już swoich wiernych fanów w USA, Wielkiej Brytanii, Holandii, Francji i Niemczech. Teraz przyszedł czas na Polskę!

więcej »
Majonez Kielecki… do ciast!

Majonez Kielecki… do ciast!

2017-04-11

Majonez to nieodłączny element Wielkanocnych inspiracji kulinarnych. Sprawdzi się zarówno podczas komponowaniu farszu do jajek, sałatek, jak i pieczenia ciast! Majonez z powodzeniem zastąpi olej oraz margarynę. Dzięki niemu wypieki będą puszyste i miękkie.

więcej »
Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

2017-04-10

Tradycyjne elementy wielkanocnego stołu? Jajka, wędliny, żur - wymiennie z barszczem białym, biała kiełbasa, mazurki i piaskowe baby. Czy czegoś tu nie brakuje? Gdzie w tym wszystkim są warzywa? Mają być one nieodzowną częścią każdego posiłku – zatem i wielkanocnego śniadania oraz obiadu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito