Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wiosną sięgnij po belVitę! Pożywne i pyszne śniadanie z ciastkami belVita Zboża i mleko

Wiosną sięgnij po belVitę! Pożywne i pyszne śniadanie z ciastkami belVita Zboża i mleko

2017-04-12

Ciepłe i słoneczne wiosenne poranki zachęcają nas do wcześniejszego wstawania oraz spędzania czasu poza domem. Warto wykorzystać tę porę, by urządzać pierwsze śniadania w plenerze! Zadanie ułatwią ciastka śniadaniowe belVita zboża i mleko, które są nie tylko pożywne, ale i pyszne.

więcej »
500 tys. piw na 800-lecie nadania praw miejskich Raciborza

500 tys. piw na 800-lecie nadania praw miejskich Raciborza

2017-04-12

Browar Zamkowy przyłączył się do obchodów 800-lecia nadania praw miejskich Raciborza. Z okazji rocznicy przygotuje 500 tys. butelek piwa z jubileuszowymi etykietami przedstawiającymi najładniejsze zakątki miasta.

więcej »
Witmar zmienia wizerunek. Będzie marką dla młodych

Witmar zmienia wizerunek. Będzie marką dla młodych

2017-04-12

– Przeprowadziliśmy badania i jasno sprecyzowaliśmy profil naszych konsumentów. To osoby w wieku od 15 do 25 lat.

więcej »
Co na obiad? Kulinarne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

Co na obiad? Kulinarne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

2017-04-11

Kolejne kulinarne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”! Tym razem producenci artykułów spożywczych nagrodzonych znakiem jakości zapraszają do przygotowania dań doskonałych na rodzinny obiad. Pierogi, rolada, pasztet, a na deser tort. Brzmi zwyczajnie? To tylko pozory!

więcej »
Wielkanocny stół ze zdrowymi akcentami

Wielkanocny stół ze zdrowymi akcentami

2017-04-11

Święta Wielkiej Nocy kojarzą się ze spokojem, rodzinną atmosferą, tradycyjnymi potrawami, ale także ze smakołykami i długimi biesiadami przy stole. Jak sprawić aby nadchodzące święta były piękne, a zarazem zdrowe? Wystarczą drobne elementy, aby stół obfity był w smaczne przekąski.

więcej »
Chipsy z banana - Banana Joe – złocista nowość od Purella Food!

Chipsy z banana - Banana Joe – złocista nowość od Purella Food!

2017-04-11

W 2016 roku marka Banana Joe miała już swoich wiernych fanów w USA, Wielkiej Brytanii, Holandii, Francji i Niemczech. Teraz przyszedł czas na Polskę!

więcej »
Majonez Kielecki… do ciast!

Majonez Kielecki… do ciast!

2017-04-11

Majonez to nieodłączny element Wielkanocnych inspiracji kulinarnych. Sprawdzi się zarówno podczas komponowaniu farszu do jajek, sałatek, jak i pieczenia ciast! Majonez z powodzeniem zastąpi olej oraz margarynę. Dzięki niemu wypieki będą puszyste i miękkie.

więcej »
Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

2017-04-10

Tradycyjne elementy wielkanocnego stołu? Jajka, wędliny, żur - wymiennie z barszczem białym, biała kiełbasa, mazurki i piaskowe baby. Czy czegoś tu nie brakuje? Gdzie w tym wszystkim są warzywa? Mają być one nieodzowną częścią każdego posiłku – zatem i wielkanocnego śniadania oraz obiadu.

więcej »
Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!

Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!

2017-04-10

Nadchodzi Wielkanoc, a wraz z nią kulinarne zamieszanie. Żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, najlepiej rozłożyć przyrządzanie potraw na kilka dni przed Wielką Niedzielą. Oto gotowy plan i porady dotyczące przedświątecznych działań w kuchni od Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.

więcej »
Wielkanocne pieczenie, czyli proste i uniwersalne sposoby na słodkie Święta

Wielkanocne pieczenie, czyli proste i uniwersalne sposoby na słodkie Święta

2017-04-10

Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito