Artykuły prasowe
Polski Makarun wyruszył na podbój Europy
Po niewątpliwym sukcesie, jaki udało się osiągnąć na rodzimym rynku, sieć franczyzowych spaghetterii Makarun rozpoczyna ekspansję zagraniczną. Pierwszym krokiem na tej drodze jest nowo otwarty lokal w Niemczech.
Skomponuj swoją pizzę z Galeo
Pizza to proste danie, które smakuje we włoskiej restauracji, fast foodzie i w domu. Jego urok polega na tym, że każdy może skomponować swoją własną wersję z ulubionymi składnikami. Do takich domowych eksperymentów zachęca Galeo, polecając specjalną mieszankę ziół do pizzy i zapiekanek.
Nowość: McVitie’s Digestive Milk Chocolate
McVitie’s prezentuje kolejną pyszną propozycję dla fanów pełnoziarnistych ciastek pszennych digestive oraz mlecznej czekolady: McVitie’s Digestive Milk Chocolate. Pakowane w wygodne dwupaki pyszne ciasteczka to idealna przekąska w codziennych krótkich chwilach przyjemności.
Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” zdobywa rynek i podniebienia smakoszy
Kiedy dwa lata temu powstała w Białymstoku pierwsza Wytwórnia Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy” właściciele po cichu liczyli na sukces, ale nie spodziewali się, że nadejdzie on tak szybko i na taką skalę. W poprzednim sezonie w całej Polsce funkcjonowało 13 lodziarni pod tym szyldem.
Nowa kampania reklamowa marki Grześki
Ruszyła kampania reklamowa Grześków, promująca kultowe Grześki kakaowe w czekoladzie i najnowszą propozycję marki - Grześki Gofree. Prowadzona pod hasłem „Lekkości im nie odmówisz”, komunikacja realizowana równolegle w telewizji, Internecie, na nośnikach outdoorowych, w kinach i punktach sprzedaży.
Jawo Sp. z o.o., częstochowski producent dań mrożonych obchodzi w tym roku 25-lecie istnienia firmy
Jawo specjalizuje się w ręcznej produkcji dań mrożonych m.in. pierogów, knedli, kopytek, krokietów i naleśników. Oferta detaliczna firmy liczy kilkadziesiąt pozycji i jest regularnie wzbogacana o kolejne nowości.
XXIV atestacja produktów spożywczych "Doceń polskie"
- Jakość polskiej żywności rośnie, bardzo dobrze prezentują się także wyroby marki własnej. Zawsze powtarzam, że nasz organizm jest jak fabryka i tylko od nas zależy jakiego „paliwa” jej dostarczymy - tak Mirek Drewniak podsumował XXIV audyt żywności "Doceń polskie".
Premium Brand Cisowianka!
Po raz kolejny Cisowianka została uznana Marką Wysokiej Reputacji projektu Premium Brand.
Słoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunch
Co na lunch? Zaczynające pysznić się na straganach warzywa aż się proszą, by po nie sięgnąć! Zamiast tradycyjnego obiadu lub drugiego śniadania do pracy możemy przygotować pyszne, obfite w witaminy i inne składniki mineralne, sałatki. A dodatkowo – niebanalne, bo spakowane do… słoika!
Herbata w Chinach
Herbata w Chinach znana jest od tysięcy lat. Kraj ten to również drugi co do wielkości producent naparu w światowej skali. Co więcej, kultura herbaciana w tym państwie jest nadzwyczaj bogata i co za tym idzie ciekawa. Eksperci Ahmad Tea London postanowili przybliżyć sztukę picia herbaty.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.