Artykuły prasowe

Nowość: McVitie’s Digestive Milk Chocolate
McVitie’s prezentuje kolejną pyszną propozycję dla fanów pełnoziarnistych ciastek pszennych digestive oraz mlecznej czekolady: McVitie’s Digestive Milk Chocolate. Pakowane w wygodne dwupaki pyszne ciasteczka to idealna przekąska w codziennych krótkich chwilach przyjemności.

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” zdobywa rynek i podniebienia smakoszy
Kiedy dwa lata temu powstała w Białymstoku pierwsza Wytwórnia Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy” właściciele po cichu liczyli na sukces, ale nie spodziewali się, że nadejdzie on tak szybko i na taką skalę. W poprzednim sezonie w całej Polsce funkcjonowało 13 lodziarni pod tym szyldem.

Nowa kampania reklamowa marki Grześki
Ruszyła kampania reklamowa Grześków, promująca kultowe Grześki kakaowe w czekoladzie i najnowszą propozycję marki - Grześki Gofree. Prowadzona pod hasłem „Lekkości im nie odmówisz”, komunikacja realizowana równolegle w telewizji, Internecie, na nośnikach outdoorowych, w kinach i punktach sprzedaży.

Jawo Sp. z o.o., częstochowski producent dań mrożonych obchodzi w tym roku 25-lecie istnienia firmy
Jawo specjalizuje się w ręcznej produkcji dań mrożonych m.in. pierogów, knedli, kopytek, krokietów i naleśników. Oferta detaliczna firmy liczy kilkadziesiąt pozycji i jest regularnie wzbogacana o kolejne nowości.

XXIV atestacja produktów spożywczych "Doceń polskie"
- Jakość polskiej żywności rośnie, bardzo dobrze prezentują się także wyroby marki własnej. Zawsze powtarzam, że nasz organizm jest jak fabryka i tylko od nas zależy jakiego „paliwa” jej dostarczymy - tak Mirek Drewniak podsumował XXIV audyt żywności "Doceń polskie".

Premium Brand Cisowianka!
Po raz kolejny Cisowianka została uznana Marką Wysokiej Reputacji projektu Premium Brand.

Słoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunch
Co na lunch? Zaczynające pysznić się na straganach warzywa aż się proszą, by po nie sięgnąć! Zamiast tradycyjnego obiadu lub drugiego śniadania do pracy możemy przygotować pyszne, obfite w witaminy i inne składniki mineralne, sałatki. A dodatkowo – niebanalne, bo spakowane do… słoika!
Herbata w Chinach
Herbata w Chinach znana jest od tysięcy lat. Kraj ten to również drugi co do wielkości producent naparu w światowej skali. Co więcej, kultura herbaciana w tym państwie jest nadzwyczaj bogata i co za tym idzie ciekawa. Eksperci Ahmad Tea London postanowili przybliżyć sztukę picia herbaty.
5 powodów dla których powinieneś pić herbatę, jeśli uprawiasz sport
Przyszła wiosna, a wraz z nią chęć walki o szczupłą sylwetkę. Zaczynamy biegać, jeździć na rolkach lub organizować długie rowerowe wycieczki. Eksperci Ahmad Tea London rozwiewają wątpliwości - zdrowym i przynoszącym oczekiwane efekty napojem, który powinny pić osoby aktywnie fizycznie jest…
Jakie odmiany herbaty produkuje się w Kenii?
Kenia jest jednym z najstarszych regionów herbacianych w Afryce, trzecim co do wielkości producentem herbaty na świecie i największym jej eksporterem. Więcej ciekawostek na temat odmian herbaty produkowanych w Kenii zdradzają eksperci Ahmad Tea London.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!