Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

"Trendy Kolacja" zawitała do Małopolski

2017-05-18

Ponad 80 przedstawicieli branży HoReCa miało okazję poznać najnowsze trendy kulinarne podczas „Trendy Kolacji” w restauracji Dworu Sieraków pod Krakowem.

więcej »

Inauguracja Akademii Inspiracji MAKRO w nowej odsłonie

2017-05-18

Spotkania z ekspertami różnych dziedzin, wyciskanie inspiracji w kulinarnym laboratorium, nowalijki produktowe i biznesowe…

więcej »
Światowy Dzień Jedzenia Lodów z marką LodyBonano

Światowy Dzień Jedzenia Lodów z marką LodyBonano

2017-05-17

26 maja – w tym dniu swoje wspaniałe święto obchodzą wszystkie mamy. Wiedzą o tym nawet przedszkolaki. Jednak mało kto zdaje sobie sprawę, że w kalendarzu pod tą datą widnieje jeszcze jedno – wciąż przy tym niezbyt rozpropagowane ale sympatyczne święto - Światowy Dzień Jedzenia Lodów.

więcej »
Puszyste ciasto czekoladowo-wiśniowe z ciastkami McVitie’s – przepis

Puszyste ciasto czekoladowo-wiśniowe z ciastkami McVitie’s – przepis

2017-05-17

Wszystkim tym, którzy lubią klasyczne połączenie smaku czekolady i wiśni, podpowiadamy przepis na lekko wilgotne, nie za słodkie, lecz idealne – zwłaszcza wiosną ciasto czekoladowo - wiśniowe na biszkopcie. Przygotowanie go zajmie Wam wraz z pieczeniem nie więcej jak półtorej godziny.

więcej »
Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?

Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?

2017-05-17

Znane od setek lat, odpowiadają w kuchni za wyjątkowy smak potraw, także sałatek. Zioła są bowiem składnikami dressingów, które decydują o charakterze warzywnych kompozycji.

więcej »

POLMLEK - najnowocześniejszy w Europie

2017-05-17

3 miliony litrów serwatki na dobę, innowacyjne technologie i standardy farmaceutyczne. W Polsce, a dokładnie w Lidzbarku Warmińskim powstał jeden z największych i najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Europie.

więcej »
Galaretki z pianką WINIARY w dwóch nowych smakach.

Galaretki z pianką WINIARY w dwóch nowych smakach.

2017-05-16

Deserowy zawrót głowy!

więcej »

Oskoła – dary lasu na wyciągnięcie ręki

2017-05-16

Istnieje wiele sposobów, aby poczuć się częścią natury, a wraz z nadejściem wiosny przyroda coraz bardziej zachęca nas do tego piękną pogodą.

więcej »
Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!

2017-05-16

Goście mają pojawić się lada moment, a Ty nie jesteś jeszcze gotowy na ich przyjęcie?

więcej »
Kapary OLE! - jeden słoik, trzy okazje

Kapary OLE! - jeden słoik, trzy okazje

2017-05-16

Kapary w oleju OLE! To dodatek równie wykwintny, co uniwersalny. Prawdopodobnie trudno byłoby znaleźć warzywo, które z powodzeniem mogłoby je zastąpić, a nawet jeśli – wolelibyśmy tego nie robić.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito