Artykuły prasowe
5 produktów firmy NESTLÉ wyróżnione tytułem „Hit Handlu 2017”
5 produktów firmy NESTLÉ wyróżnione tytułem „Hit Handlu 2017”
Słodko i pieprznie
A gdyby tak… zjeść truskawki z pieprzem? W tym roku modne jest połączenie ostrego pieprzu ze słodkimi daniami. Dzięki temu zyskują charakterystyczny smak oraz rozgrzewającą nutkę. W takich zestawieniach doskonale sprawdzi się czarny pieprz Galeo – mielony lub w całych ziarnach.
Prawdziwe lody z prawdziwego ice truck’a
Obserwując na przestrzeni ostatnich lat rynek lodowy da się zaobserwować pewien stały trend. Od dłuższego czasu coraz większą popularnością cieszą się lody naturalne – domowe, tworzone na bazie tradycyjnej receptury.
Jak ułatwić sobie prowadzenie działalności gospodarczej
Wielu decydując się na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej boryka się z dziesiątkami mniejszych lub większych problemów. W tym artykule postanowimy pokazać Wam jak sobie z nimi poradzić, robiąc to na przykładzie z życia wziętym.
Skomponuj swoje musli - 7 urodziny serwisu MojeMusli.pl
Marka MojeMusli.pl jest na rynku już od 7 lat! Z tej okazji firma przygotowała dla swoich klientów szereg niespodzianek. Promocje trwały przez cały tydzień i angażowały klientów do wspólnej zabawy i do wprowadzenia zdrowych produktów do swojej diety.
Pyszna NOWOŚĆ! Budynie do ciast i kremów od marki WINIARY :)
Budynie stworzone specjalnie do ciast i kremów.
Złoty Paragon 2017 dla Grześków i Jeżyków
Produkty firmy Colian tryumfowały w VII edycji konkursu Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich. Prestiżowe wyróżnienia zdobyły wafelki Grześki i ciastka Jeżyki. Wręczenie statuetek i gala finałowa plebiscytu miały miejsce 25 maja br. w Teatrze Kamienica w Warszawie.
Złoty Paragon dla Kabanosów pieczonych Maestro. Kiełbasa krakowska z wyróżnieniem
25 maja podczas gali finałowej konkursu „Złoty Paragon – nagroda kupców polskich” nagrodzono te produkty i usługi, które - jak pisze organizator – w sposób szczególny wpływają na rozwój handlu detalicznego Polsce i przynoszą kupcom największe dochody.
Tofu, soja, soczewica - czyli co zamiast mięsa?
Czy można żyć bez mięsa? Jeszcze kilka, kilkanaście lat temu wielu z nas odpowiedziałoby przecząco. Dziś – także wielu z nas – nie je produktów pozyskiwanych ze zwierząt, opierając swój jadłospis na diecie wegetariańskiej.
Paweł Oszczyk w zespole MAKRO
„Szef Roku” Gault&Millau 2016 Paweł Oszczyk dołączy do MAKRO Polska. Szef kuchni restauracji La Rotisserie od sierpnia obejmie stanowisko kierownika działu ds. grupy klientów HoReCa.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.