Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Słodkie wypieki… bez glutenu!

Słodkie wypieki… bez glutenu!

2017-06-20

Gluten, czyli białko roślinne występujące w pszenicy, jęczmieniu, życie i owsie, to składnik, który niektórzy eliminują ze swojej diety ze względu na wskazania medyczne, a inni kierując się przekonaniem, że dieta bez glutenu przynosi wiele korzyści dla organizmu.

więcej »
Kolorowo i pysznie…w słoiku!

Kolorowo i pysznie…w słoiku!

2017-06-20

Lato dostarcza nam pysznych, sezonowych owoców i warzyw. Warto więc skorzystać z tego okresu i urozmaicić swoją dietę smacznymi sałatkami i surówkami.

więcej »
Letnie dania z owocami

Letnie dania z owocami

2017-06-20

Im cieplej, tym chętniej obfite posiłki zastępujemy lekkimi daniami. Mogą być nie tylko wytrawne, lecz kusić słodyczą owoców, którym dodatkowego aromatu nadamy za pomocą cynamonu lub cukru wanilinowego Galeo.

więcej »
OKECHAMP świętuje 25 urodziny!

OKECHAMP świętuje 25 urodziny!

2017-06-19

Jubileusze to czas podsumowań, a w przypadku OKECHAMP – także dumy ze zrealizowanych osiągnięć.

więcej »

Innowacyjne Centrum Badań, Rozwoju i Jakości Mondelēz International we Wrocławiu już otwarte

2017-06-15

Przedstawiciele Mondelēz International, światowego lidera produkcji czekolady, ciastek, gum do żucia i cukierków oraz polscy politycy, władze lokalne i uznani naukowcy krajowych instytucji naukowo-badawczych uroczyście otworzyli w Bielanach Wrocławskich nowe Centrum Badań, Rozwoju i Jakości.

więcej »
Ketchup śliwkowy – idealny kompan grillowania

Ketchup śliwkowy – idealny kompan grillowania

2017-06-14

Sezon grillowy już rozpoczęty, więc warto zaopatrzyć się w przyprawy do przysmaków z rusztu. WSP Społem przygotowało na tę okazję Ketchup Kielecki o smaku śliwkowym. Nie można przejść obok niego obojętnie!

więcej »

"Extra Szkolna Stołówka” Oto zwycięzcy! Już wkrótce remonty szkolnych stołówek

2017-06-14

Program „Extra Szkolna Stołówka” dobiegł końca. W konkursie, który towarzyszył programowi, pięć szkół z całej Polski wygrało remont szkolnej stołówki o wartości 30 000 złotych.

więcej »
Sezon na truskawki w pełni – kochamy to!

Sezon na truskawki w pełni – kochamy to!

2017-06-14

Przywitaj sezon na truskawki razem z marką WINIARY

więcej »
Catering dietetyczny - na cenzurowanym?

Catering dietetyczny - na cenzurowanym?

2017-06-14

Diety pudełkowe nie mają w ostatnim czasie dobrej prasy. Złożyło się na to kilka nagłośnionych przez media wydarzeń – jak sanepidowska kontrola, która wykazała nieprawidłowości w firmach oferujących usługi tego rodzaju czy zbiorowe zatrucie pokarmowe.

więcej »
LEKARZ BIZNESU SPOŻYWCZEGO Z NOWYM TELEWIZYJNYM PROGRAMEM

LEKARZ BIZNESU SPOŻYWCZEGO Z NOWYM TELEWIZYJNYM PROGRAMEM

2017-06-13

Już jesienią na kanale ZOOM TV rusza program Marka Borowińskiego, znanego lekarza sklepów – Shop Doctora.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito