Artykuły prasowe

Wakacyjne staże zwieńczeniem sukcesu pierwszej edycji "Szefa dla Młodych Talentów"
Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez MAKRO Polska.

WYSTARCZĄ 3 SKŁADNIKI, CZYLI Z CZEGO PIECZE SIĘ PRAWDZIWY CHLEB
Czasami mniej znaczy więcej, a w tym przypadku także zdrowiej. Większość ludzi z rozrzewnieniem wspomina domowy, wiejski chleb. Jednak niewielu wie, że do prawdziwego i zdrowego wypieku, który długo się nie zepsuje potrzeba tylko 3 składników - wody, mąki i soli. W wielu polskich domach jest to podstawa kuchni, więc warto dowiedzieć się, na co zwrócić uwagę

Pastena – Pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!
W niewielkim kolorowym słoiku kryje się całe bogactwo aromatu, który przywodzi na myśl rozgrzane słońcem rejony Morza Śródziemnego.

Kiszone czy konserwowe? Pyszne ogórki z Galeo
Sezon ogórkowy właśnie się zaczyna. Warto przygotować zarówno ogórki marynowane – chrupiące i doskonałe do kanapek, jak i te pełne witamin – kiszone. Do przetworów ogórkowych Galeo poleca przyprawę do konserwowania ogórków lub gorczycę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty.

Idealne letnie śniadanie
Idealne letnie śniadanie powinno być lekkie, pożywne, dodające energii na cały intensywny i pełen słońca dzień lub poprawiające humor, kiedy pogoda nie dopisuje. Jeśli zamiast na wycieczkę, musimy iść do pracy, śniadanie powinno zawierać składniki wspierające naszą odporność i aktywność umysłową.
Łosoś Jurajski - ryba bez toksyn i GMO w MAKRO
Na półkach MAKRO Polska pojawił się jedyny w swoim rodzaju produkt – Łosoś Jurajski, hodowany w proekologicznej fermie wykorzystującej wodę geotermalną sprzed 150 milionów lat.

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany nieprzerwanie od 2011 roku. Dnia 26 lipca w Sosnowcu odbędzie się już 25. certyfikacja żywności organizowana w ramach tego przedsięwzięcia. Twórcy programu nie zwalniają jednak tempa!

Smak na Snacka
Wspólne letnie wycieczki, pikniki, wieczory filmowe i zabawy z dziećmi nie mogą obyć się bez przekąsek. Pyszną alternatywą dla tradycyjnych chipsów czy popcornu są Snacki produkowane przez WSP „Społem.

Wielkie grillowanie trwa!
Grillowanie, gdy pogoda dopisuje „rządzi” w naszych ogrodach, na tarasach i w miejscach do tego przystosowanych. Nigdy nie mamy go dość! Nic dziwnego bowiem jest to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów przygotowania posiłku na świeżym powietrzu.

Idealne na lato! Pyszne czekoladowe ciasto z truskawkami i McVitie’s Digestive Milk Chocolate
Sezon na truskawki w pełni! Przystępna cena i ten smak… Rano możesz dodać je do śniadaniowej owsianki, w porze lunchu ciekawie wzbogacą sałatkę z kozim serem, a makaron z truskawkami to obiadowa klasyka, którą chyba każdy pamięta z dzieciństwa.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!