Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

2017-07-17

Znamy już nazwiska kucharzy, którzy zaprezentują swoje umiejętności podczas konkursu organizowanego w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Wydarzenie, którego pomysłodawcą jest Wiesław Bober, odbędzie się 19 sierpnia 2017r. w Pabianicach.

więcej »
Chłodniki WINIARY wsparte kampanią reklamową

Chłodniki WINIARY wsparte kampanią reklamową

2017-07-14

Chłodniki WINIARY wsparte kampanią reklamową

więcej »

Makarun zawitał do Poznania

2017-07-14

W sobotę 10 czerwca przy ulicy Półwiejskiej 23 w Poznaniu otwarty został pierwszy w tym mieście lokal, w którym serwowane będą włoskie makarony z sosami w formie „take away” należący do ogólnopolskiej sieci Makarun.

więcej »
Dworski ze słonecznikiem na śniadanie

Dworski ze słonecznikiem na śniadanie

2017-07-14

Brak pomysłów na ciekawe i smaczne śniadanie? Niezastąpionym rozwiązaniem będą… kanapki! Sezonowe warzywa i świeże pieczywo z ziarnami to smaczne i zdrowe połączenie!

więcej »
Superfoods na kanapce

Superfoods na kanapce

2017-07-14

Witaminy, antyoksydanty i inne właściwości odżywcze znajdziesz w…kuchni! Dostarczają ich nie tylko egzotyczne nasiona i jagody, ale również rodzime sezonowe warzywa. W okresie letnim super żywność jest na wyciągnięcie ręki.

więcej »
Pomidory z cebulą, czyli para idealna

Pomidory z cebulą, czyli para idealna

2017-07-14

Pomidory z cebulą to jeden z najbardziej klasycznych duetów. Cebula dodaje im charakteru i subtelnej słodyczy, jednak jej obieranie i krojenie potrafi doprowadzić do łez. Na szczęście jest na to sposób – Pomidory z cebulą Dawtony to gotowe połączenie, które ułatwi przygotowanie wielu pysznych dań.

więcej »
JAK SPRAWIĆ, BY SKLEP PRZYNOSIŁ WIĘKSZE ZYSKI?

JAK SPRAWIĆ, BY SKLEP PRZYNOSIŁ WIĘKSZE ZYSKI?

2017-07-13

Jeżeli zastanawiasz się, dlaczego Twój sklep nie przynosi oczekiwanych zysków…

więcej »
Pić albo nie pić, czyli co z tym mlekiem?

Pić albo nie pić, czyli co z tym mlekiem?

2017-07-13

Spór o mleko trwa od dobrych kilku lat. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez wypicia białej kawy czy zjedzenia porannej owsianki.

więcej »
Najlepsze ciasteczka na wakacyjne przyjęcia

Najlepsze ciasteczka na wakacyjne przyjęcia

2017-07-13

Lato – te wspaniałe kilka tygodni spędzane na świeżym powietrzu, długie dni i ciepłe wieczory, a co za tym idzie – garden party i spotkania z przyjaciółmi. Jakie słodkie przysmaki uprzyjemnią nam letnie spotkania z bliskimi? Przede wszystkim te z dodatkiem sezonowych owoców, lekkie i chłodne.

więcej »
Nowość: Linia makreli DIABETIC od Graal

Nowość: Linia makreli DIABETIC od Graal

2017-07-12

Nowa linia makreli DIABETIC to propozycja firmy Graal dla diabetyków oraz wszystkich innych, którzy dbają o zdrowie i chcą być fit. Filety z makreli w wodzie z linii DIABETIC dostępne są w dwóch wersjach smakowych: z papryczką jalapeno oraz z cytryną i pieprzem.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito