Artykuły prasowe
Letnia nowość w ofercie Krynki
Przyjemnie gazowany. Mocno orzeźwiający. Prawdziwie naturalny. Taki jest napój Kiwi-Limetka – tegoroczna, letnia nowość w ofercie podlaskiej Krynki. Produkt na sklepowych półkach pojawił się w połowie lipca.
Zioła prowansalskie – nie tylko do sałatki
Ta wyjątkowa kompozycja, której korzenie sięgają francuskiej Prowansji powinna znaleźć się w każdej kuchni. Jest niezwykle uniwersalna – nadaje smaku i aromatu zarówno sałatkom, daniom na bazie warzyw, zupom, twarogom jak i potrawom mięsnym. Dodatkowo pomaga zastąpić sól.
Ciastko owsiane od Piekarni Otrębusy
Drugie śniadanie czy przekąska w podróży nie muszą być nudne. Koniec również z podjadaniem wysokokalorycznych rzeczy między posiłkami – z ciastkiem owsianym pożywisz się smacznie i zdrowo!
Koniec z nudą na talerzu
Słodkawa w smaku i bogata w wartości odżywcze – co to takiego? Kalarepa! Sięgnąć po nią mogą fani sałatek, ponieważ idealnie smakuje na surowo. Doskonale sprawdzi się również jako przekąska podczas seansu filmowego lub dodatek do obiadu.
ŚWIĘTO PLANTATORÓW BURAKÓW CUKROWYCH
Praktyczne pokazy maszyn do prac polowych, prezentacje sprzętu i środków do upraw buraków cukrowych, wymiana doświadczeń a przy tym sporo atrakcji dla dzieci i dorosłych – tak podsumować można tegoroczne obchody Dnia Buraka.
Specjalizacja kluczem do sukcesu
W Polsce konsumpcja mięsa drobiowego rośnie, jednocześnie nie obserwujemy znaczących wzrostów jego ceny. Odpowiedzią na zwiększony popyt są zmiany w sektorze FMCG. Nie brak producentów, którzy koncentrują się wyłącznie na mięsie drobiowym. Jednym z takich zakładów jest Ramp Trade Sp. z o.o.
Party Mix – imprezowy słoik
Party Mix jest jak impreza zamknięta w słoiczku. Chrupiące rytmy i kolorowe kreacje najlepszych polskich warzyw tylko czekają aby wydostać się spod kolorowego wieczka.
Sodexo Polska z certyfikatem ISO 22000:2005
Sodexo Polska On-site Services pozytywnie przeszło proces recertyfikacji ISO 22000:2005. Standardy ISO 22000:2005 obowiązują we wszystkich restauracjach Sodexo w Polsce od 2011 roku.
SPAFOOD – polska marka zdobyła uznanie w Brukseli za światowy smak i jakość
Marka SPAFOOD, będąca symbolem najwyższej jakości produktów żywnościowych typu convenience, została nagrodzona w prestiżowym międzynarodowym konkursie Superior Taste Award 2017 w Brukseli.
Regionalne produkty w Porcie Łódź
Lokalni wystawcy, oferujący zdrowe nieprzetworzone produkty, po raz kolejny odwiedzą Port Łódź. Ze swoimi stoiskami czekać będą na Klientów od 20 do 23 lipca obok sklepu Saturn.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.