Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Oskoła od matki natury

Oskoła od matki natury

2017-08-01

Każda matka daje dzieciom tylko to, co absolutnie najlepsze. Jeśli owoce, to tylko dojrzałe. Jeśli czekoladę, to tylko najsmaczniejszą.

więcej »
Zmiana na najwyższym stanowisku w Netto Polska

Zmiana na najwyższym stanowisku w Netto Polska

2017-08-01

31 lipca 2017 r. Kent Fogh Petersen zrezygnował z pełnienia funkcji dyrektora generalnego Netto Polska.

więcej »
Nowość! Mleczna kanapka do szkoły i pracy, czyli Corny Big Milk Orzech Laskowy!

Nowość! Mleczna kanapka do szkoły i pracy, czyli Corny Big Milk Orzech Laskowy!

2017-07-31

Kiedy nagle dopada nas senność i apatia, potrzebna jest odpowiednia dawka energii. Z pomocą przyjdzie nowa kanapka mleczna Corny BIG Milk Orzech Laskowy. Dwie zbożowo-orzechowe warstwy w połączeniu z delikatnym, kremowym nadzieniem to doskonała propozycja na drugie śniadanie.

więcej »
Sezon na włoskie smaki - Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Sezon na włoskie smaki - Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

2017-07-31

Pełnia lata to ulubiona pora miłośników południowej Italii. Prażące słońce oraz wakacyjne oferty last minute pozwalają nam poczuć prawdziwy włoski klimat na własnej skórze, a w pełni dojrzałe warzywa aż proszą się o wykorzystanie w tradycyjnych włoskich przepisach.

więcej »
TUCZĄCY I NIEZDROWY, CZYLI MITY O CHLEBIE

TUCZĄCY I NIEZDROWY, CZYLI MITY O CHLEBIE

2017-07-28

Chleb to podstawa diety większości z nas. Czy możemy sobie wyobrazić śniadanie albo kolację bez pysznej kanapki? Mimo to modne stało się ostatnimi czasy wykluczanie go z diety pod pretekstem tego, że jest tuczący albo niezdrowy. Czy słusznie?

więcej »
Wakacyjna kuchnia Polaków – poznaj smaki lata z marką WINIARY!

Wakacyjna kuchnia Polaków – poznaj smaki lata z marką WINIARY!

2017-07-28

Wakacyjna kuchnia powinna być szybka, prosta w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczna.

więcej »

Jak dbać o jakość herbaty? Wypowiedź eksperta Ahmad Tea London

2017-07-28

Za sekret wysokiej jakości herbaty odpowiada: sposób sadzenia i pielęgnacji krzewów, rodzaj i dobór gleby, klimat, a także pracownicy. W szczególności kiperzy herbaciani, próbujący ponad 500 filiżanek herbaty dziennie, w poszukiwaniu tej najlepszej jakości.

więcej »

Czas na… morelowe love – przepis na pyszną mrożoną herbatę!

2017-07-28

Herbaty owocowe latem idealnie sprawdzają się pod postacią mrożonego napoju. Dostępność wielu różnorodnych kompozycji stwarza możliwość wyboru naparu pod kątem zawartości naszych ulubionych owoców. Dziś proponujemy połączenie pysznej i aromatycznej herbaty ze słodkimi morelami.

więcej »
Mionetto Prosecco – W modzie od 130 lat

Mionetto Prosecco – W modzie od 130 lat

2017-07-27

Wyobraź to sobie: plaża, szum morza, wokół Twoi przyjaciele na białych leżakach bawią się w rytm muzyki. Jest stanowczo za gorąco na mocne drinki. Wtedy przystojny kelner stawia przed Wami pyszne drinki z Prosecco…

więcej »
NAJCIEKAWSZE ŚWIATOWE KONCEPTY GASTRONOMICZNE

NAJCIEKAWSZE ŚWIATOWE KONCEPTY GASTRONOMICZNE

2017-07-27

Świat pędzi i coraz częściej brakuje nam czasu na kontakt z naturą, spacer po lesie albo rozmowę z bliskimi osobami. Dlatego powstaje coraz więcej miejsc z duszą, gdzie kontakt z naturą, zdrowa żywność oraz możliwość spędzenia czasu z bliskimi jest absolutną podstawą.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito