Artykuły prasowe
Rodzinne gotowanie może być wspaniałą zabawą!
Okres wakacyjny, piękna pogoda oraz sezon na wiele pysznych owoców i warzyw sprzyja pielęgnowaniu zdrowych nawyków u naszych dzieci: aktywności na świeżym powietrzu i lepszego odżywiania. Aby jednak na stałe przekonać pociechy do wartościowych praktyk, najlepiej wykonywać je razem z nimi.

Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw w szklarni?
Kontrolowane warunki „atmosferyczne”, walka ze szkodnikami przy pomocy ich naturalnych wrogów, ochrona przed zanieczyszczeniami drogowymi - to tylko niektóre zalety uprawy w szklarni. Poznaj je wszystkie! Przekonaj się także, w czym tkwi sekret doskonałego smaku polskich truskawek.

Makarun otwiera się na Śląsk. Kolejny punkt sieci otwarto właśnie w Galerii SFERA
Po spektakularnych sukcesach w innych rejonach Polski, sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad zdecydowała się na otwarcie pierwszej restauracji w Bielsku-Białej.

Wegańskie wypieki z Octem Kieleckim
Ciasto bez jajek, masła, mleka i śmietany? Tak, to możliwe! Z użyciem właściwych składników będzie puszyste, delikatne i smaczne. Podczas przygotowania wegańskich słodkości nieoceniony okaże się… Ocet Kielecki!

Smukłe smoothies – sposób na smaczne i sycące odchudzanie
Zdrowe i orzeźwiające koktajle to świetny sposób na zadbanie o zgrabną sylwetkę, dostarczenie energii i dziennej porcji witamin. W upalne dni stanowią one idealną alternatywę dla gorących potraw i ciężkostrawnych posiłków.
Oreo Crispy & Thin, idealny element kobiecej codzienności
Oreo, niezwykła marka, która stanowi dzisiaj nieodłączną część popkultury, prezentuje nowe ciastka Oreo Crispy & Thin. Nowy wariant produktowy jest odzwierciedleniem unikalnego smaku Oreo w bardziej chrupiącej i delikatnej wersji.
Żywiec Zdrój zachęca dzieci, by piły zdrowiej i były po stronie natury nad morzem
29 lipca 2017 odbył się Rodzinny Festiwal w Chałupach łączący promocję zdrowego stylu życia z nauką odpowiedzialnego korzystania z natury nad morzem.Z tego względu partnerem wydarzenia została firma Żywiec Zdrój, która zadba o zdrowe nawodnienie uczestników organizując strefę „Drugie życie butelki”.

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”
W ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyło się już 25 audytów żywności. Wydarzenia organizowane są od 2011 roku, odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Nowe etykiety produktów Żywiec Zdrój dla dzieci
W różnych modelach telefonów „mieszka” kilkaset emotikonów. Szacuje się, że każdego dnia na całym świecie wysyłanych jest ich blisko 6 miliardów! Właśnie tym telefonicznym emotkom poświęcona jest animowana komedia „EMOTKI. FILM”, która zadebiutuje na ekranach polskich kin 13 października.

Sok z brzozy – siła drzew i leśne orzeźwienie
Kto nie kocha świeżego, leśnego powietrza, zapachu drzew i siły płynącej z solidnych pni drzew? Oskoła czerpie z natury całymi butelkami, które są na wyciągnięcie ręki zawsze, kiedy chcesz zatopić zmysły w leśnym świecie. Posmakuj każdego z sześciu smaków i odkryj całe bogactwo smaku lasu.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!