Artykuły prasowe
Słodka mapa świata z ciasteczkami McVitie’s
Ciastka, desery czy inne słodycze – to coś czemu większość z nas nie może się oprzeć. Rodzajów słodkich przekąsek, jak i zwyczajów ich jedzenia, jest wiele. Można śmiało powiedzieć, że co kraj, to obyczaj.
Klienci dyktują Netto, jakie produkty wprowadzić na Półkę Zdrowia
Sień handlowa Netto wzbogaciła ofertę produktów Półki Zdrowia o 48 nowych artykułów. Zostały wskazane przez klientów Netto jako te, które najbardziej chcieliby kupić w swoim ulubionym sklepie.
Rodzinne gotowanie może być wspaniałą zabawą!
Okres wakacyjny, piękna pogoda oraz sezon na wiele pysznych owoców i warzyw sprzyja pielęgnowaniu zdrowych nawyków u naszych dzieci: aktywności na świeżym powietrzu i lepszego odżywiania. Aby jednak na stałe przekonać pociechy do wartościowych praktyk, najlepiej wykonywać je razem z nimi.
Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw w szklarni?
Kontrolowane warunki „atmosferyczne”, walka ze szkodnikami przy pomocy ich naturalnych wrogów, ochrona przed zanieczyszczeniami drogowymi - to tylko niektóre zalety uprawy w szklarni. Poznaj je wszystkie! Przekonaj się także, w czym tkwi sekret doskonałego smaku polskich truskawek.
Makarun otwiera się na Śląsk. Kolejny punkt sieci otwarto właśnie w Galerii SFERA
Po spektakularnych sukcesach w innych rejonach Polski, sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad zdecydowała się na otwarcie pierwszej restauracji w Bielsku-Białej.
Wegańskie wypieki z Octem Kieleckim
Ciasto bez jajek, masła, mleka i śmietany? Tak, to możliwe! Z użyciem właściwych składników będzie puszyste, delikatne i smaczne. Podczas przygotowania wegańskich słodkości nieoceniony okaże się… Ocet Kielecki!
Smukłe smoothies – sposób na smaczne i sycące odchudzanie
Zdrowe i orzeźwiające koktajle to świetny sposób na zadbanie o zgrabną sylwetkę, dostarczenie energii i dziennej porcji witamin. W upalne dni stanowią one idealną alternatywę dla gorących potraw i ciężkostrawnych posiłków.
Oreo Crispy & Thin, idealny element kobiecej codzienności
Oreo, niezwykła marka, która stanowi dzisiaj nieodłączną część popkultury, prezentuje nowe ciastka Oreo Crispy & Thin. Nowy wariant produktowy jest odzwierciedleniem unikalnego smaku Oreo w bardziej chrupiącej i delikatnej wersji.
Żywiec Zdrój zachęca dzieci, by piły zdrowiej i były po stronie natury nad morzem
29 lipca 2017 odbył się Rodzinny Festiwal w Chałupach łączący promocję zdrowego stylu życia z nauką odpowiedzialnego korzystania z natury nad morzem.Z tego względu partnerem wydarzenia została firma Żywiec Zdrój, która zadba o zdrowe nawodnienie uczestników organizując strefę „Drugie życie butelki”.
Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”
W ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyło się już 25 audytów żywności. Wydarzenia organizowane są od 2011 roku, odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.