Artykuły prasowe

O co chodzi w whisky?
Whisky jest bardzo popularnym i eleganckim alkoholem. Mało osób jednak wie skąd się wzięła jej nazwa, czym się różni whisky od whiskey oraz jak zróżnicowane są trunki pochodzące z różnych krajów. W tym artykule przybliżyłem właśnie te ciekawostki.

Sos czy musztarda?
Piękna pogoda stwarza idealne warunki do celebrowania ostatniego miesiąca wakacji. Grillowanie czy wspólny rodzinny obiad w ogrodzie będą ku temu idealnymi okzjami. Aby zachwycić gości przygotuj ich ulubione potrawy i koniecznie dopraw je przyprawami od WSP Społem. Niepowtarzalny smak Musztard i Sosów Kieleckich nada uczcie wyjątkowego charakteru.

Galart wieprzowy – lekka przekąska dla aktywnych i wymagających smakoszy
Najwyższej jakości mięso zatopione w pełnej smaku, esencjonalnej galarecie – taki jest Galart wieprzowy, wyjątkowy specjał od firmy SmakMAK. Nowocześnie podany i dla nowoczesnych smakoszy – aktywnych fizycznie i dbających o młody wygląd.

Czas na Herbatę świętuje 20 urodziny!
Marka Czas na Herbatę obchodzi w tym roku swoje okrągłe 20 urodziny. Z tej okazji w dniach 15-24.09.2017r. zaprasza wszystkich klientów do wspólnego świętowania. W sklepach na terenie całej Polski czekać będzie specjalna oferta rabatowa, upominki, degustacje oraz konkurs z atrakcyjnymi nagrodami.

Co zrobić, aby wakacyjne kontrole Sanepidu nie skończyły się mandatem?
Czas wakacji dla branży gastronomicznej oraz hotelarskiej to ogromne wyzwanie: wytężona praca, tłumy klientów i ciągła walka z uporczywymi zabrudzeniami. Do tego trzeba sprostać surowym wymogom Sanepidu.

Paluszki FRoSTY w wielu odsłonach
Paluszki rybne to dopiero początek. W złocistej panierce FRoSTY znajdziemy nie tylko soczystego mintaja, lecz również apetyczne warzywa, kremowy ser oraz soczysty filet z kurczaka.

Szybki obiad na lato
Kebab i gyros na stałe zadomowiły się w naszym menu. Dania te zyskały własne, polskie wersje. Goszczą na naszych stołach na co dzień i od święta, ponieważ są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a najlepiej smakują ze świeżymi warzywami. Właśnie do nich Galeo poleca przyprawę do gyrosa i kebabu.
Innowacja ZM Kania – kabanosy i paróweczki w kubeczkach – wchodz
Mini paróweczki oraz kabanoski w trzech smakach – classic, bekonowym i paprykowym – pakowane w kubeczki – to nowość w segmencie mięsnych przekąsek od ZM Henryk Kania.

Słodka mapa świata z ciasteczkami McVitie’s
Ciastka, desery czy inne słodycze – to coś czemu większość z nas nie może się oprzeć. Rodzajów słodkich przekąsek, jak i zwyczajów ich jedzenia, jest wiele. Można śmiało powiedzieć, że co kraj, to obyczaj.

Klienci dyktują Netto, jakie produkty wprowadzić na Półkę Zdrowia
Sień handlowa Netto wzbogaciła ofertę produktów Półki Zdrowia o 48 nowych artykułów. Zostały wskazane przez klientów Netto jako te, które najbardziej chcieliby kupić w swoim ulubionym sklepie.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!