Artykuły prasowe
Iście amerykańskie sosy burgerowe
Street food znany jest od czasów starożytnych. Pierwotnie korzystali z tej formy żywienia ubodzy mieszkańcy Grecji czy Rzymu, którzy nie mieli warunków, żeby przygotować danie. Przez tysiąclecia przybierał różne formy.
Pomysły na pyszności z grzybami – tylko z marką WINIARY
Pomysły na pyszności z grzybami – tylko z marką WINIARY
O co chodzi w whisky?
Whisky jest bardzo popularnym i eleganckim alkoholem. Mało osób jednak wie skąd się wzięła jej nazwa, czym się różni whisky od whiskey oraz jak zróżnicowane są trunki pochodzące z różnych krajów. W tym artykule przybliżyłem właśnie te ciekawostki.
Sos czy musztarda?
Piękna pogoda stwarza idealne warunki do celebrowania ostatniego miesiąca wakacji. Grillowanie czy wspólny rodzinny obiad w ogrodzie będą ku temu idealnymi okzjami. Aby zachwycić gości przygotuj ich ulubione potrawy i koniecznie dopraw je przyprawami od WSP Społem. Niepowtarzalny smak Musztard i Sosów Kieleckich nada uczcie wyjątkowego charakteru.
Galart wieprzowy – lekka przekąska dla aktywnych i wymagających smakoszy
Najwyższej jakości mięso zatopione w pełnej smaku, esencjonalnej galarecie – taki jest Galart wieprzowy, wyjątkowy specjał od firmy SmakMAK. Nowocześnie podany i dla nowoczesnych smakoszy – aktywnych fizycznie i dbających o młody wygląd.
Czas na Herbatę świętuje 20 urodziny!
Marka Czas na Herbatę obchodzi w tym roku swoje okrągłe 20 urodziny. Z tej okazji w dniach 15-24.09.2017r. zaprasza wszystkich klientów do wspólnego świętowania. W sklepach na terenie całej Polski czekać będzie specjalna oferta rabatowa, upominki, degustacje oraz konkurs z atrakcyjnymi nagrodami.
Co zrobić, aby wakacyjne kontrole Sanepidu nie skończyły się mandatem?
Czas wakacji dla branży gastronomicznej oraz hotelarskiej to ogromne wyzwanie: wytężona praca, tłumy klientów i ciągła walka z uporczywymi zabrudzeniami. Do tego trzeba sprostać surowym wymogom Sanepidu.
Paluszki FRoSTY w wielu odsłonach
Paluszki rybne to dopiero początek. W złocistej panierce FRoSTY znajdziemy nie tylko soczystego mintaja, lecz również apetyczne warzywa, kremowy ser oraz soczysty filet z kurczaka.
Szybki obiad na lato
Kebab i gyros na stałe zadomowiły się w naszym menu. Dania te zyskały własne, polskie wersje. Goszczą na naszych stołach na co dzień i od święta, ponieważ są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a najlepiej smakują ze świeżymi warzywami. Właśnie do nich Galeo poleca przyprawę do gyrosa i kebabu.
Innowacja ZM Kania – kabanosy i paróweczki w kubeczkach – wchodz
Mini paróweczki oraz kabanoski w trzech smakach – classic, bekonowym i paprykowym – pakowane w kubeczki – to nowość w segmencie mięsnych przekąsek od ZM Henryk Kania.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.