Artykuły prasowe

Smak jesieni
Koniec lata i wczesna jesień zachwycają bogactwem warzyw i owoców – w szczególności wieloma odcieniami soczystej papryki, które kuszą, aby przygotować z nich gulasz madziarski lub węgierskie leczo. Charakterystycznych dla kuchni znad Balatonu nut smakowych nada im przyprawa do gulaszu i leczo Galeo.

ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. włączają się do ogólnopolskiej zbiórki żywności pod hasłem „Podziel się posiłkiem”. W ramach akcji, pod koniec września przekażą pełnowartościowe produkty do Śląskiego Banku Żywności.

NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?
Każdy z rozrzewnieniem wspomina smak wytwarzanego ręcznie i z naturalnych składników chleba.

PASCALA BRODNICKIEGO PRZEPIS NA… WŁASNY KULINARNY VIDEO PROJEKT
Najlepsze spaghetti carbonara, japoński ramen, domowe chipsy to sekretne przepisy Pascala Brodnickiego, które zdradza wyłącznie w nowej sieci kanałów na YouTube - Tuba Smaku.

JAK WALCZYĆ Z PRZEBODŹCOWANIEM DZIECKA?
Żyjemy w świecie szybkiego przepływu informacji, medialnego szumu oraz częstych zmian w naszym otoczeniu. Intensywność takiego życia źle wpływa na ludzi dorosłych powodując problemy ze zdrowiem oraz utrudniając relacje z innymi ludźmi.

Szefowie kuchni z Gdyni w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!
Dwóch adeptów sztuki kulinarnej z gdyńskich restauracji, Marcin Popielarz oraz Jan Kilański znaleźli się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef,organizowanego od lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

Szef kuchni z Poznania w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!
Łukasz Wącirz, szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu, znalazł się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji S.Pellegrino Young Chef, globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej, organizowanego od wielu lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

„Kielecki” - alternatywa masła
Majonez to niezbędny składnik sałatek, marynat oraz dipów. Ale…sprawdza się także jako zamiennik masła! Warto więc sięgać po niego również podczas robienia kanapek.

Największe warzywa w Polsce rosną na działce w Raciborzu
Piotr Holewa, działkowiec z Raciborza, od 5 lat hoduje największe warzywa w kraju, a do niedawna nawet w Europie. Na 3- arowej działce na wylocie z miasta rosną olbrzymie ogórki, pomidory, dynie, kabaczki, kapusty, rzodkiewki czy kalarepy.

Kapary w oleju z czosnkiem OLE!
Wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju kapary w oleju z czosnkiem OLE! doskonale podkreślą smak Twoich ulubionych południowo-europejskich dań.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!