Artykuły prasowe
WARZYWA I OWOCE ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB A NAWET PRZEDŁUŻAJĄ ŻYCIE
Zbyt niskie spożycie warzyw i owoców jest tendencją globalną. Ten problem dotyczy mieszkańców całego świata, niezależnie od statusu majątkowego, wykształcenia, czy płci.
Z perspektywy dietetyka, czyli co warto wiedzieć o gęsinie
Walory smakowe, wysoka zawartość białka, bogactwo składników mineralnych i witamin, a także umiarkowana zawartość tłuszczu dobrej jakości - to najważniejsze zalety gęsiny.
Koncept z Barcelony i Londynu zawitał do stolicy
Już 29 września na mapie Warszawy pojawi się nowe, kulinarno-kulturalne miejsce – Hala Gwardii, czyli wschodnia część Hali Mirowskiej. Mieszkańcy stolicy znajdą w niej kompleks punktów gastronomicznych, a także nowoczesny targ ze świeżą żywnością.
Niech zaskoczy Cię nowa odsłona MAGGI w limitowanej edycji!
Niech zaskoczy Cię nowa odsłona MAGGI w limitowanej edycji!
Ketchupik - produkt dla najmłodszych od WSP Społem
Oferta WSP Społem rozszerzyła się o nowy przysmak stworzony z myślą o najmłodszych smakoszach. Mowa o Ketchupiku Kieleckim. Z nim nawet zwykłe potrawy nabierają niepowtarzalnego smaku. Jest to szczególnie ważne w przypadku małych niejadków!
Intensywnie kakaowe i kusząco kremowe BEZGLUTENOWE CIASTECZKA CREMEO marki 3 PAULY
Bezglutenowe i bezlaktozowe ciasteczka CREMEO, znanej ze swoich hipoalergicznych produktów specjalnego przeznaczenia spożywczego marki 3 PAULY to wyśmienite, aromatyczne markizy o intensywnie kakaowym smaku i pysznym waniliowym nadzieniu.
Nowość marki Well Well - Pasta z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią - smakowite u
Nowa Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią marki Well Well to kremowa propozycja we włoskim stylu o wyrazistym smaku pomidorów z nutą bazylii.
Historia syberyjskiego gorzelnictwa
Syberyjskie gorzelnictwo rozpoczęło się dosyć wcześnie, bo już w XVII wieku. Przemysł gorzelniany był na Syberii bardzo rozwinięty i przynosił najwyższe zarobki. Historia gorzelnictwa w Mariińsku rozpoczęła się wraz z wybudowaniem produkującej spirytus Gorzelni Piotrowskiej.
Świeży sok Witmar Jabłko Granat
Sok wyciskany z czterech soczystych jabłek i dwóch orientalnych granatów. Bez żadnych dodatków. Sprzedawany w wygodnej, zakręcanej butelce.
JAK POWSTAJĄ NAJLEPSZE STEKI NA ŚWIECIE?
Argentyńczycy, Hiszpanie czy Włosi to znani na świecie producenci pysznych mięs, koneserzy smaku i życia. Wiedzą jak powstaje dobry stek, że mięso potrzebuje czasu i odpowiednich warunków by nabrać soczystości i skruszeć, wiedzą także, że cały sekret tkwi w procesie suchego sezonowania mięsa.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.