Artykuły prasowe

Proste i szybkie pomysły na jesienne tarty z ciasteczkami McVitie’s
Tarta to danie uniwersalne, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie zaskakujące. Można zrobić ją na słono lub na słodko, na dużej blasze albo w małych foremkach, skorzystać z gotowego ciasta lub przygotować je samodzielnie, na przykład wykorzystując ciasteczka McVitie’s Digestive.

OLE! Suszone pomidory… na bogato!
Czyż to nie wyjątkowe i smakowite rozwiązanie, aby połączyć ze sobą doskonałe suszone pomidory, aromatyczne kapary oraz kuszące czarne oliwki?

Idealna kawa w biurze z urządzenia vendingowego? To możliwe!
Trudno sobie wyobrazić, aby poranek w biurze nie rozpoczął się od gorącej i aromatycznej kawy, która nie tylko poprawi samopoczucie pracowników, zwiększy sprawność, ale też napędzi do działania.

Dlaczego jesienią warto jeść śledzie?
Śledzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki czemu korzystnie wpływają na pracę serca, pamięć i wzmacniają odporność.

Makarun w nowo otwartej Galerii Północnej w Warszawie
Od 13 września makaronowe przysmaki serwowane przez sieć Makarun Spaghetti and Salad są dostępne w nowo otwartej Galerii Północnej na warszawskiej Białołęce.

Baltazar idealny nie tylko do kanapek
Pieczywo to ważny składnik w naszym codziennym jadłospisie. Można przyrządzić z nim nie tylko smaczne śniadania, ale także obiady i posiłki do pracy. Chleb Baltazar od Piekarni Cukierni AK Otrębusy to dobry wybór zarówno do kanapek, jak i sałatek czy zup.
Herbaciane smaki lata – morelowe love na chłodniejsze wieczory
Eksperci Ahmad Tea London przygotowali pyszny przepis na rozgrzewającą herbatę o morelowym smaku.
Zielono mi…, czyli babeczki z dodatkiem zielonej herbaty
Eksperci Ahmad Tea przedstawiają przepis na pyszne babeczki z dodatkiem zielonej herbaty.

WARZYWA I OWOCE ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB A NAWET PRZEDŁUŻAJĄ ŻYCIE
Zbyt niskie spożycie warzyw i owoców jest tendencją globalną. Ten problem dotyczy mieszkańców całego świata, niezależnie od statusu majątkowego, wykształcenia, czy płci.

Z perspektywy dietetyka, czyli co warto wiedzieć o gęsinie
Walory smakowe, wysoka zawartość białka, bogactwo składników mineralnych i witamin, a także umiarkowana zawartość tłuszczu dobrej jakości - to najważniejsze zalety gęsiny.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!