Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Przepisy na rozgrzewające herbaty

2017-10-18

Nadeszła jesień, a z nią chłodny wiatr, deszcz i coraz niższe temperatury. O tej porze roku aura nas nie rozpieszcza - sprawia, że mamy mniej energii i jesteśmy bardziej podatni na infekcje. Jak temu zaradzić? Eksperci Ahmad Tea London przygotowali dwa oryginalne przepisy.

więcej »

Przepisy na rozgrzewające herbaty

2017-10-18

Nadeszła jesień, a z nią chłodny wiatr, deszcz i coraz niższe temperatury. O tej porze roku aura nas nie rozpieszcza - sprawia, że mamy mniej energii i jesteśmy bardziej podatni na infekcje. Jak temu zaradzić? Eksperci Ahmad Tea London przygotowali dwa oryginalne przepisy.

więcej »
Nowość: McVitie’s Digestive Dark Chocolate

Nowość: McVitie’s Digestive Dark Chocolate

2017-10-17

Przedstawiamy kolejną pyszną nowość od McVitie’s! Tym razem marka zaskakuje połączeniem ciastek digestive z delikatną gorzką czekoladą. McVitie’s Digestive Dark Chocolate to idealna przekąska w codziennych prawdziwych chwilach przyjemności, spróbujcie sami!

więcej »
Podsumowanie programu dla adeptów sztuki kulinarnej „Szef dla Młodych Talentów”

Podsumowanie programu dla adeptów sztuki kulinarnej „Szef dla Młodych Talentów”

2017-10-17

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, 15 staży w najlepszych polskich restauracjach, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez MAKRO Polska.

więcej »
Bądź kulinarnie mocny – przygotuj kanapki  z super dodatkami

Bądź kulinarnie mocny – przygotuj kanapki z super dodatkami

2017-10-17

Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami – przetworami z sezonowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy uruchomić swoją wyobraźnię i wykorzystać zasoby swojej spiżarni.

więcej »
„Kwestia czasu” - nowa restauracja na kulinarnej mapie Białegostoku.

„Kwestia czasu” - nowa restauracja na kulinarnej mapie Białegostoku.

2017-10-16

Tu nie napijesz się herbaty z egzotyczną importowaną cytryną. Zastąpi ją pigwa od podlaskiego sadownika. Nie będzie też włoskiej mozzarelli, tylko pyszny, koryciński ser, a zamiast oliwy z oliwek olej lniany z lokalnej tłoczni.

więcej »
Kapary w zalewie octowej OLE! Do czego pasują?

Kapary w zalewie octowej OLE! Do czego pasują?

2017-10-16

Oto tylko kilka propozycji, z czym podawać można doskonałe i aromatyczne Kapary w zalewie octowej OLE!.

więcej »
Ale Meksyk!

Ale Meksyk!

2017-10-13

Pikantny, o zdecydowanym pomidorowo–paprykowym smaku i wyjątkowym aromacie świeżych ziół. Tak, to nowy Sos Kielecki meksykański od Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”! Dzięki niemu przeniesiesz się w kulinarny świat słonecznego Acapulco.

więcej »

Grzaniec Galicyjski z nowymi wariantami

2017-10-13

Na nadchodzący sezon firma Jantoń przygotowała dla konsumentów dwa nowe warianty Grzańca Galicyjskiego: miodowy i bezalkoholowy. Liderem marki pozostanie doceniania przez konsumentów klasyczna odmiana Grzańca Galicyjskiego.

więcej »
Jakie pizzerie w Bytomiu odnoszą sukcesy?

Jakie pizzerie w Bytomiu odnoszą sukcesy?

2017-10-12

Prowadzenie własnej pizzerii zdaje się być prostym przepisem na sukces jeśli weźmie się pod uwagę popularność pizzy w Polsce. Doświadczenie pokazuje, że niekoniecznie tak jest – wiele nowootwieranych pizzerii od początku cienko przędzie aż w końcu zostają zamykane pomimo szeroko zakrojonej promocji.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito