Artykuły prasowe

Aromatyczne dania na długie, romantyczne wieczory
Boom na romantyczne kolacje w restauracjach już za nami. Teraz liczy się to, co przygotowane samodzielnie. Najlepiej w domowym zaciszu. Sprawdźcie, jakie pyszności możecie przyrządzić dla swojej drugiej połówki na długie, jesienne wieczory.

Nie taki szpinak straszny, jak go przyrządzą
Znany z kreskówek Popeye zajadał się szpinakiem, aby zyskać nadludzką moc. Nic dziwnego. Szpinak jest bogaty w potas, żelazo, kwas foliowy, witaminę C, luteinę oraz beta-karoten. Dodatkowo, jego liście mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą (...)

Czarno na białym! Pięć sprawdzonych sposobów na „kontrastowe” ciasta
Czerń i biel to sprawdzone eleganckie i wyrafinowane połączenie. Dlaczego więc na wieczór w stylu glamour z przyjaciółkami albo rodzinny seans „Rodziny Adamsów” nie zaserwować sobie podwieczorku w tak klasycznym wydaniu?

Straaasznie dobre babeczki na Halloween
Chociaż Halloween najhuczniej obchodzone jest na Zachodzie, coraz częściej elementy tej tradycji zaglądają także do polskich domów. Trudno wyobrazić sobie ten dzień bez słodkości. Nawet jeśli samo święto do nas nie przemawia, lepiej przygotować się na przyjście dzieci z sąsiedztwa (...)

Domowa nalewka krok po kroku
Popularność nalewek wynika nie tylko z ich słodkiego, owocowego smaku, ale także zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na szczęście w dzisiejszych czasach, każdy z nas ma dostęp do niemal nieograniczonej liczby przepisów (...)

Dlaczego warto piec ciasta?
Niedzielne spotkania przy cieście, herbacie czy kawie to dla wielu z nas jedno z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. To właśnie wtedy człowiek spędzał popołudnie nad albumem ze zdjęciami i kawałkiem pysznej maminej szarlotki. Chociaż życie nabrało tempa, warto wrócić do tradycji związanej z (...)

Jesienny Festiwal Smaków Grupy Bakalland. Tyle nagród, że można dostać wypieków!
Krótsze dni i aura za oknem sprawiają, że chętniej sięgamy po produkty, które nie tylko zapewnią nam słodką chwilę przyjemności tylko dla siebie, ale też sprawią, że miło spędzimy czas w gronie rodziny i przyjaciół. Z tego powodu Grupa Bakalland, zarządzająca markami Delecta i Bakalland (...)

Jesienne menu w nietypowym wydaniu
Typowa jesień: deszcz bębniący o parapet, wiatr gwiżdżący za oknem i coraz krótsze dni. Chociaż jeszcze jej nie doświadczyliśmy, to i tak podświadomie dajemy się skusić na „coś słodkiego”, co w połączeniu z ciepłym kocem i dobrą lekturą w naturalny sposób poprawia nam humor (...).

„Z Serca Natury” marki Delecta z certyfikatem „Dobry Produkt 2018”
Delecta to marka wchodząca w skład Grupy Kapitałowej Bakalland, której domenę stanowią desery i szeroko rozumiane produkty do pieczenia. „Z Serca Natury” to specjalna linia produktów, wzbogacona naturalnymi dodatkami, która powstała w odpowiedzi na coraz większe zainteresowanie konsumentów (...)

Przedświąteczna rozgrzewka kulinarna
Zanim wpadniesz w wir przedświątecznych przygotowań i wypieków, warto już teraz poświęcić chwilę czasu na kulinarną rozgrzewkę. Co powiesz na to, aby sprawdzić swoje siły w czymś innym niż tradycyjny makowiec , sernik, czy karpatka? Jan Niezbędny ma dla Ciebie pomysł!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!