Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Jacob’s Creek Double Barrel

Jacob’s Creek Double Barrel

2017-10-25

Czerwone wina dojrzewające w beczkach po whisk(e)y? Tak! Australijska marka wina Jacob’s Creek prezentuje wysokiej jakości czerwone wino, które najpierw starzone jest w tradycyjnych dębowych beczkach, później w beczkach po whisk(e)y!

więcej »
Srebro dla Cydru Lubelskiego Lodowego

Srebro dla Cydru Lubelskiego Lodowego

2017-10-24

W IX Konkursie Polskich Win i Cydrów o Medal ENOEXPO 2017 Cydr Lubelski Lodowy otrzymał srebrny medal! - Nasza próba rozwijania specjałów regionalnych, szczególnie trudnych gatunków cydru, została doceniona – komentuje Robert Ogór, Prezes AMBRA S.A., producenta Cydru Lubelskiego.

więcej »
JAK DOBRAĆ ZAJĘCIA DO ZAINTERESOWAŃ I PREDYSPYZCJI SWOJEGO DZIECKA?

JAK DOBRAĆ ZAJĘCIA DO ZAINTERESOWAŃ I PREDYSPYZCJI SWOJEGO DZIECKA?

2017-10-24

Małe dzieci bardzo często przejawiają zainteresowania różnymi aktywnościami – jedne maluchy od najmłodszych lat lubią śpiewać albo tańczyć, a inne przejawiają zdolności matematyczne lub artystyczne.

więcej »
„Lodziarnia od zaraz” – nowy koncept LodówBonano na Targach Franczyzy w Warszawie

„Lodziarnia od zaraz” – nowy koncept LodówBonano na Targach Franczyzy w Warszawie

2017-10-24

Trzy dni spotkań i biznesowych rozmów, oferta 200 konceptów franczyzowych i tysiące potencjalnych przedsiębiorców, którzy chcą otworzyć własny biznes oparty na franczyzie. Tak w skrócie zapowiadają się XV Targi Franczyzy.

więcej »
FiFiFo – aplikacja pomagająca w doborze odpowiednich produktów spożywczych z mocnymi partnerami

FiFiFo – aplikacja pomagająca w doborze odpowiednich produktów spożywczych z mocnymi partnerami

2017-10-24

Wystarczy skan etykiety produktu by po chwili na ekranie smartfona pojawił się komunikat informujący o poziomie jego dopasowania do naszego profilu żywieniowego. Otrzymamy w ten sposób konkretną ocenę, czy nasz wybór jest odpowiedni dla naszego organizmu i zdrowia.

więcej »
Jan Kolański z nagrodą European Candy Kettle Award

Jan Kolański z nagrodą European Candy Kettle Award

2017-10-24

Jan Kolański, Prezes Zarządu grupy Colian, został laureatem tegorocznej nagrody European Candy Kettle Award. To pierwszy Polak doceniony przez prestiżowe stowarzyszenie European Candy Kettle Club za wybitne osiągnięcia i wkład w rozwój rynku słodyczy, wyrobów czekoladowych oraz ciastek.

więcej »
KTO WYMYŚLIŁ PALUSZKI Z SEZAMEM?

KTO WYMYŚLIŁ PALUSZKI Z SEZAMEM?

2017-10-23

Dzisiaj na rynku jest kilkadziesiąt smaków, ale na początku lat 90. na rynku były tylko słone paluszki. A kto i kiedy wymyślił paluszki z sezamem?

więcej »
Babeczki dyniowe z Serca Natury Delecta

Babeczki dyniowe z Serca Natury Delecta

2017-10-23

Marka Delecta rozbudowuje linię z Serca Natury, wprowadzając Babeczki dyniowe do samodzielnego wypieku. Produkt z wysokim potencjałem sprzedażowym, nie posiada rynkowego odpowiednika. Rekomendacja sprzedaży w sezonie jesienno-zimowym gwarantuje wysoką rotację na półce.

więcej »
Polak zwycięzcą międzynarodowego półfinału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017!

Polak zwycięzcą międzynarodowego półfinału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017!

2017-10-19

Marcin Popielarz z restauracji Biały Królik w Gdyni zwyciężył w półfinale konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki wygranej Marcin Popielarz weźmie udział w finale konkursu, który odbędzie się w maju przyszłego roku w Mediolanie.

więcej »
Pyszna NOWOŚĆ! Poznaj Rozgrzewające Kisiele WINIARY w 3 pysznych smakach!

Pyszna NOWOŚĆ! Poznaj Rozgrzewające Kisiele WINIARY w 3 pysznych smakach!

2017-10-19

Pyszna NOWOŚĆ! Poznaj Rozgrzewające Kisiele WINIARY w 3 pysznych smakach!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito