Artykuły prasowe

Kolejne produkty ZPM HAŃDEREK zdobywają laury programu „Doceń polskie”
Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość kolejnych wyrobów z oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK! Schab Tradycyjny i Szynka Polska zdobyły certyfikaty jakości „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT.

Pyzy z mięsem Jawo
Pyzy ziemniaczane z mięsem Jawo przygotowywane są z delikatnego ciasta i najwyższej jakości mięsa wieprzowego i wołowego, idealnie doprawionego wyrazistymi przyprawami.

Loża Ekspertów „Doceń polskie” obradowała w tym roku po raz czwarty
Program „Doceń polskie” cieszy się stałym zainteresowaniem producentów żywności. Godło podkreślające zarazem pochodzenie żywności i jej wysoką jakość to niewątpliwy atut w obliczu rosnącego zainteresowania konsumentów rodzimymi wyrobami. Za nami XXVI atestacja w historii programu promocyjnego.

Wytwórnia Lodów Polskich rozwija skrzydła. Sukces na franczyzowych targach
XV Targi Franczyzy w Warszawie przeszły właśnie do historii. Wydarzenie, będące przede wszystkim okazją do rozmów, szkoleń i spotkań biznesowych zaowocowało zawarciem nowych, licznych kontraktów.

Jesienne śniadania z chlebem gryczanym od Piekarni AK Otrębusy
Chleb gryczany - jak to? A właśnie, że TAK! Dlaczego? Bo zawiera wiele właściwości odżywczych, które wpływają na prawidłową pracę układu pokarmowego i świetnie smakuje. W związku z tym warto włączyć go do swojego jadłospisu.

Strrrasznie dobre halloweenowe babeczki z duszkami
Wieczór z duchami? Dlaczego nie! Każdy dzień jest dobrą okazją do świetnej zabawy z przymrużeniem oka. Jeśli jeszcze nie zdecydowałaś czy świętować Halloween czy nie, może nasz przepis na strrrasznie dobre babeczki dyniowe Cię przekona?
Indyk nie tylko na niedzielny obiad
Indyk to smaczne i lekkostrawne mięso. Jest pyszne na ciepło, jako danie obiadowe, oraz na zimno, jako dodatek do kanapek. Jego smak doskonale podkreśli przyprawa do indyka po staropolsku Galeo.

NOWOŚĆ WINIARY w butelkach – Sosy pomidorowe w 3 pysznych odsłonach
NOWOŚĆ WINIARY w butelkach – Sosy pomidorowe w 3 pysznych odsłonach
Wegetarianizm dla każdego. Zobacz, jak zacząć. Soki będą niezbędne
- Dieta wegetariańska wzmacnia odporność, ma dobry wpływ na skórę, zmniejsza ryzyko rozwoju nadwagi i otyłości – przekonuje dietetyk Anna Czyż. W Polsce decyduje się na nią już niemal co dziesiąta osoba w wieku od 16 do 34 lat.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!