Artykuły prasowe
Jesienne wieczory z ciasteczkami brownie od McVitie’s - przepis
Za oknem coraz więcej szarości, a temperatura spada nieubłaganie, zapowiadając zbliżającą się zimę. W takie dni chętnie sięgamy po słodkości, które idealnie pasują do wieczornego kubka gorącej herbaty i ulubionego filmu czy książki.
Spontaniczna impreza? Jak w prosty sposób poradzić sobie bez gotowania
Wizyta nieplanowanych gości potrafi wprowadzić wiele chaosu. Jak w prosty sposób poradzić sobie bez gotowania? „Kołem ratunkowym” może okazać się skorzystanie z serwisu PizzaPortal.pl, który umożliwia szybkie i wygodne zamówienie jedzenia na wynos.
SHOP DOCTOR NA TARGACH RETAILSHOW W WARSZAWIE
Jak zrewolucjonizować swój sklep tak, aby sprzedawał? Jak dotrzeć do nowego pokolenia nabywców?
Nowy sok Marwitu już w sklepach. Będzie wzmacniać odporność
Marwit, znany producent świeżych soków, wprowadził do swojej oferty sok z pomarańczy i jarmużu. To kolejny produkt marki, który wzmacnia układ odpornościowy.
Pieczarkowy farsz domowy OLE!
Jeden słoiczek kryje w sobie, wiele zastosowań dla każdego wielbiciela pieczarek!
NIE TYLKO Z SOLĄ – NIETYPOWE SMAKI PALUSZKÓW
Wędzona papryka, oliwki, orzechy, miód, to tylko niektóre z nich. Jakie nietypowe smaki paluszków dostępne są obecnie na rynku?
Henryk Kania wprowadza linię produktów „for woman”
Linia mięsnych przekąsek stworzona specjalnie z myślą o kobietach? Jak najbardziej. Przekąski drobiowe "Bez wyrzutów sumienia" pod marką Henryk Kania Maestro wchodzą właśnie do sprzedaży.
Jesienne gotowanie z Chrzanem Luksusowym od WSP Społem
Chrzan przede wszystkim kojarzy się ze świątecznymi potrawami. Warto jednak sięgać po niego częściej m.in. przyrządzając zupy, surówki oraz ryby. Posiłki z tak wyrazistym dodatkiem pomogą się rozgrzać np. po wieczornym spacerze.
Dietetyczne słodycze – czy coś takiego w ogóle istnieje?
Przekładany kremem śmietanowy tort na bazie masła oraz tłustego mleka i na dodatek suto nasączony alkoholem to rarytas, którego z całą pewnością powinni unikać wszyscy dbający o linię. To jednak wie każdy. A co z coraz powszechniej reklamowanymi tzw. dietetycznymi słodyczami?
Warsztaty „Kulinarnie Mocni” w Bisztynku
9 listopada w Bisztynku, odbędzie się warsztat kulinarny pod hasłem „Kulinarnie Mocni”. Uczestnicy spotkania – osoby korzystające z programu operacyjnego Pomoc Żywnościowa (POPŻ) – będą miały okazję nauczyć się, jak przygotować smaczne i proste posiłki, wykorzystując do tego przetwory.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.