Artykuły prasowe

Mali szefowie kuchni
Jesienna aura nie zawsze sprzyja zabawie z najmłodszymi na zewnątrz, dlatego warto mieć w zanadrzu kreatywne pomysły na zajęcia w domowym zaciszu. Jednym z nich na pewno jest wspólne gotowanie. Sprawi ono maluchom nie tylko radość, ale także pozwoli spróbować swoich sił w kulinariach.

Sposób na wieprzowinę
Polędwiczki w sosie musztardowym, zrazy z grzybami, eskalopki – wieprzowina często i w różnych formach gości na naszych talerzach. Pysznego smaku i apetycznego zapachu nada jej przyprawa do mięsa wieprzowego Galeo.

Zawartość histaminy w wybranych produktach
Histamina to substancja występująca naturalnie w naszym organizmie i pełniąca wiele ważnych funkcji m.in. w reakcjach o charakterze zapalnym i alergicznym. Histamina powstaje m.in. w płucach, skórze oraz błonie śluzowej układu oddechowego i przewodu pokarmowego.

Marwit na pierwszym miejscu wśród producentów soków i nektarów
Marwit zajął pierwsze miejsce w rankingu poświęconym producentom soków i nektarów! Został doceniony za to, że nawiązuje współpracę z małymi sklepami w sposób partnerski i wykazujący zrozumienie dla ich polityki.

Audyty żywności programu „Doceń polskie” niezmienne pod honorowym patronatem Ministra
- Wyrażam uznanie dla inicjatywy organizacji przedsięwzięcia, które stwarza możliwości promowania polskich producentów wytwarzających żywność wysokiej jakości - napisał Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w liście skierowanym do organizatorów programu „Doceń polskie”.

Dynia – królowa jesieni
Sezon na dynie uważamy za otwarty! To właśnie o tej porze roku, kiedy dynie są najbardziej dojrzałe, możemy cieszyć się bogactwem witamin, które zawierają. Poznaj już dziś ciekawe przepisy, które pozwolą Ci wykorzystać to warzywo w kuchni i kulinarnie zachwycić najbliższych!

Zdrowe zakupy… dzięki innowacyjnej aplikacji
Niemal każdy z nas marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Problem w tym, jak to marzenie przekuć w rzeczywistość. Podstawą jest oczywiście dieta. Jak się jednak okazuje to nie takie proste, bowiem nawet najsilniejsze postanowienie może się rozbić o konieczność uważnego dobierania produktów.

Zdrowe produkty na jarmarku w Porcie Łódź
Port Łódź zaprasza na kolejną odsłonę Jarmarku Produktów Regionalnych. Przez cztery dni – od czwartku 16 listopada do niedzieli 19 listopada - Klienci będą mogli zaopatrzyć się na stoiskach wystawców w zdrowe i nieprzetworzone produkty dostępne prosto od producentów.

Jesienne wieczory z ciasteczkami brownie od McVitie’s - przepis
Za oknem coraz więcej szarości, a temperatura spada nieubłaganie, zapowiadając zbliżającą się zimę. W takie dni chętnie sięgamy po słodkości, które idealnie pasują do wieczornego kubka gorącej herbaty i ulubionego filmu czy książki.

Spontaniczna impreza? Jak w prosty sposób poradzić sobie bez gotowania
Wizyta nieplanowanych gości potrafi wprowadzić wiele chaosu. Jak w prosty sposób poradzić sobie bez gotowania? „Kołem ratunkowym” może okazać się skorzystanie z serwisu PizzaPortal.pl, który umożliwia szybkie i wygodne zamówienie jedzenia na wynos.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!