Artykuły prasowe

Królewskie wypieki
Zawijany makowiec to przysmak, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Warto już teraz poszukać najlepszego przepisu lub zajrzeć do Piekarni Cukierni AK Otrębusy i spróbować tego aromatycznego ciasta.

Laskowe Love Story na Święta
Chcesz wyznać miłość bliskiej Ci osobie? Podaruj jej w święta wyjątkowy upominek od serca… orzechy laskowe!

Sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe od McVitie’s
Przygotowując desery i słodkie przekąski nie zawsze musimy stawiać na owoce. Coraz więcej osób przekonuje się do warzywnych słodkości, które smakiem wcale nie odbiegają od tych tradycyjnych.
Oskoła – i w drogę!
Naturalny smak soku z brzozy niezawodnie orzeźwia i gasi pragnienie. Teraz możesz przekonać się o tym również przy okazji postoju na stacji Orlen. Oskoła jest na nich dostępna od niedawna, a już cieszy podniebienia kierowców i pasażerów. Postój na trasie to dobry moment na wypicie czegoś dobrego!

Sosy Kieleckie w gronie najlepszych produktów
Wyroby z oferty WSP społem zdobyły certyfikat jakości „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT. Sos Kielecki tatarski, Sos Kielecki czosnkowy, Sos Kielecki meksykański i Sos Kielecki amerykański zdobyły maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek ceny do jakości.

Szykuje się rewolucja w żywieniu pracowników?
Pełnowartościowy, świeży i gorący obiad z... automatu vendingowego, bezobsługowo zaserwowany nawet dla 100 osób jednocześnie w zaledwie 10 minut? A na dodatek w firmie? Brzmi jak sciene fiction, ale nim nie jest.
Owoce dla pracowników Muzeum Narodowego w Krakowie – kolejna odsłona akcji „Weź owoc. Jedz zdrowo. Ż
14 listopada 2017, po raz kolejny odbyła się akcja edukacyjna „Weź owoc. Jedz zdrowo. Żyj dobrze.”. Tym razem została zorganizowana w Krakowie dla pracowników Muzeum Narodowego.

Delecta z tytułem Superbrands 2018
Decyzją konsumentów Delecta została wyróżniona tytułem Superbrands 2018 w XII. edycji niezależnego badania marek w Polsce. W projekcie przebadano blisko 2 tysiące marek. Laureatów wskazało ponad 10 tysięcy respondentów.

Jaką rybę wybrać, czyli świąteczny poradnik FRoSTY
Bez ryb trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację. Jednak sam ich zakup oraz przygotowanie bywają nie lada problemem. Jak uniknąć przedświątecznego zawrotu głowy i wybrać rybę na święta, podpowiada FRoSTA.

POLSKA TRADYCJA BOGATA CHLEBEM
Chleb jest najbardziej popularnym składnikiem diety w naszym kręgu kulturowym. Jest on tak ważnym elementem naszej tradycji, że często nie traktujemy go jako zwykłego pożywienia, a bardziej jako symbol.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!