Artykuły prasowe

Dobry Makarun w dobry punkcie
Jak mawiał klasyk: okazja szuka chętnego… Jeśli zatem ktoś rozważa poważnie inwestycję w lokal gastronomiczny w Lublinie, nadarza się właśnie znakomita sposobność do tego.

Zdrowe, bo bakaliowe święta z Helio- Wigilijny kompot z suszu
Tradycyjny kompot z suszu to jeden z najzdrowszych napojów podawanych do świątecznych posiłków, którego po prostu nie może zabraknąć na naszym wigilijnym stole. Sprawdź, z jakich najlepszych składników go przyrządzić i poznaj szybki przepis Helio na aromatyczny napój z pysznych, suszonych owoców...

Przepis na święta pełne emocji… w kampanii marki Delecta
Delecta, marka z portfolio spółki Bakalland, wystartowała ze swoją świąteczną kampanią reklamową. Jak co roku, komunikuje swoim konsumentom „przepis na niezapomniane święta”, wypełnione emocjami, dzięki którym wypieki zawsze się udają a ich przygotowanie staje się przyjemnością.

Korzenne Pierniczki Delecta
Mieszanka cynamonu, goździków i kolendry znalazła się w niezwykle aromatycznych Pierniczkach marki Delecta. Korzenne ciasteczka o finezyjnych kształtach można uzyskać dzięki kolekcji stempelków. W każdym opakowaniu znajduje się jedna sztuka.

Indeks glikemiczny a ryby
Dbacie o zdrowie, sylwetkę i poziom cukru we krwi? Ryby to produkt właśnie dla Was! Mają niski indeks glikemiczny i nie podnoszą w znacznym stopniu poziomu cukru. Są też bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz dobrze przyswajalnego pełnowartościowego białka.

Majonez Kielecki z tytułem SUPERBRANDS 2018!
Majonez Kielecki został ponownie uznany za jedną z najsilniejszych marek na polskim rynku. O przyznaniu tytułu Superbrands 2018 zadecydowali konsumenci w ramach niezależnego badania.

Po tatarsku
Szybkie tempo życia, ogrom spraw oraz zmęczenie często nie pozwalają na spędzanie kilku godzin dziennie w kuchni. Dlatego, osoby zapracowane chętnie sięgają po artykuły, które znacząco skracają czas przygotowania ulubionych dań. Świetnie w tej roli sprawdzi się Sos Kielecki tatarski od WSP Społem.

Polskie produkty w daniach inspirowanych Italią
Masz dość listopadowej aury? Wybierz się w kulinarną podróż! Z polskich składników przyrządź dania inspirowane kuchnią włoską. Przygotuj makaron parpadelle lub pizzę, a na deser tiramisu.

Świąteczne inspiracje od Galeo
Co podać w Wigilię? Coś tradycyjnego czy nowoczesnego? Galeo podpowiada połączenie obu nurtów w trzech przepisach opracowanych przez Macieja Wawryniuka, doradcę kulinarnego marki.
Sok z brzozy na pierwsze mrozy!
Niezależnie od pory roku, wypijanie dużej ilości płynów to podstawa zdrowia i dobrego samopoczucia. Sok zaspokaja pragnienie lepiej niż woda, a jego walory smakowe również przemawiają za tym, żeby przez cały rok towarzyszył Ci właśnie…sok! Może to być doskonały i naturalny sok z brzozy czyli Oskoła
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!