Artykuły prasowe

Pastena – pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!
Grudzień to wyjątkowy czas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia.

Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami
Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin.

Wytwórnia „u Lodziarzy” z nową nazwą
Polska grupa lodziarni „u Lodziarzy”, serwująca naturalne, rzemieślnicze lody przeszła w ostatnim czasie delikatny rebranding. Od teraz punkty z charakterystycznym, brązowym szyldem działają pod marką Wytwórnia Lodów Polskich.

Majonez Kielecki w promocyjnym opakowaniu idealny do świątecznych potraw
Święta zbliżają się wielkimi krokami, więc warto zaplanować kulinarne przygotowania już teraz. Na liście zakupów nie może zabraknąć niezbędnego dodatku do sałatek, farszu, a nawet ciast, czyli Majonezu Kieleckiego.

Sprawdź, gdzie pieprz rośnie na WWW.FRoSTAFOODTRACKER.PL
Nie tylko pieprz, lecz także masło, marchewka czy mleko kokosowe – to tylko cztery z prawie 150 składników używanych do wyrobu produktów marki FRoSTA. Skąd pochodzą? Teraz z łatwością można to sprawdzić!

Zimowe babeczki z musem jabłkowym i bitą śmietaną – przepis od McVitie’s
Zima to idealna pora na kulinarne eksperymenty. W szczególności w okresie chłodnych dni lubimy zaskoczyć swoich bliskich, czy też sprawić sobie nieco przyjemności, niebanalnym deserem. Bita śmietana, mus jabłkowy i aromatyczny cynamon…to nasza propozycja na dziś.

Powiedz to na słodko!
W szale przedświątecznych zakupów i domowych porządków łatwo zapomnieć o tym, że w święta najważniejsze są relacje. Szczere i serdeczne, z ludźmi bliskimi sercu i tymi, z którymi los styka nas tylko na chwilę. Nie zawsze potrafimy pielęgnować kontakty na co dzień. A wystarczy tak niewiele.

Uszka z kapustą i grzybami Jawo
Uszka z kapustą i grzybami to tradycyjne polskie danie, które zdecydowanej większości konsumentów jeszcze do niedawna kojarzyło się głównie ze świętami Bożego Narodzenia.

Spotkanie autorskie Iwony Zasuwy "Smakoterapia" 7 grudnia, godz. 18.00 księgarnia Moda na Czytanie
Królowa Kaszy Jaglanej” spotka się ze swoimi czytelnikami

Makarun zawitał do Płocka
Franczyzowa sieć spaghetterii Makarun Spaghetti and Salad znów uległa powiększeniu. Od piątku makaronowe dania serwowane w formie „take away” czekają bowiem na swoich fanów w Płocku.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!