Artykuły prasowe

Manufaktura Goplana otwiera sklep on-line z polskimi słodyczami
11 grudnia br. wystartował sklep internetowy „Polskie Słodycze”, firmowany przez Manufakturę Goplana z Grupy Colian. Pod adresem www.islodycze.pl dostępne są produkty z szerokiego portfolio Grupy Colian.
NAJWIĘKSZE MIĘDZYNARODOWE BADANIE ŚWIĄTECZNE FERRATUM, PORÓWNUJĄCE ZACHOWANIA KONSUMENCKIE W 20 KRAJ
Ponad 21 000 gospodarstw domowych uczestniczyło w świątecznym barometrze Ferratum Group, który miał miejsce już czwarty rok z rzędu. Jakie są więc najbardziej popularne prezenty świąteczne i który kraj wyda najwięcej na zakupy w te Święta Bożego Narodzenia?

Przepis last minute na świąteczną struclę makową
Aromatyczne drożdżowe ciasto wypełnione po brzegi pyszną masą makową z dodatkiem dużej ilości chrupiących bakalii, rodzynek, skórki pomarańczowej... Makowiec to idealne, świąteczne ciasto przygotowywane najczęściej w przeddzień Wigilii, bez którego nie można sobie wyobrazić świąt Bożego Narodzenia.
Przywitaj grudzień z Oskołą!
Nadszedł długo wyczekiwany grudzień! Magiczny czas rodzinnych spotkań i wyjątkowych chwil. Tak ważnych, bo dających możliwość dzielenia się z najbliższymi tym co najlepsze i naturalne.
Dziadek Franek wyróżniony na arenie międzynarodowej.
W dniach 12 – 14 grudnia 2017r. w Abu Dhabi odbyła się kolejna edycja targów SIAL Middle East. Podczas targów soki z Tłoczni Dziadka Franka otrzymały wyróżnienie w konkursie SIAL Innovation.

Zostań świątecznym darczyńcą
Kupując produkty Krynki wspierasz Fundację „Pomóż Im”, refundując w części leki dla podopiecznego dziecięcego hospicjum, wizytę u specjalisty albo zabieg. Robiąc świąteczne zakupy możesz więc zostać darczyńcą. Tak przy okazji.

Rozgrzewający deser na jesienno-zimowe „spadki”
Druga połowa roku to okres spadków. Spadają liście, oczywiście, spada odporność, poziom energii i dobrego humoru. Temperatura za oknem też leci na łeb na szyję. Jak sobie radzić z jesienno-zimową chandrą i spadkiem formy? Jeden Owocowy kubek załatwi sprawę… rozgrzewająco!

Piernik z charakterem
Boże Narodzenie pachnie piernikami. O wyjątkowości tych ciast i ciasteczek decyduje mieszanka egzotycznych, słodkich i pikantnych przypraw. Ten świąteczny smak i aromat Galeo zamknęło w gotowej przyprawie do piernika.

Święta w wersji fit, czyli jak odchudzić wigilijną rybę?
Wigilia i święta Bożego Narodzenia to czas spędzony w gronie najbliższych. Jednak zwykle kończy się to na ucztowaniu przy suto zastawionym stole, który jest efektem wcześniejszego szaleństwa zakupowego i wielogodzinnego gotowania.

Świąteczna zbiórka dla zwierząt w Bielsku-Białej
Chociaż na Wigilię nie podaje się spaghetti, Makarun w Bielsku-Białej chce się przyczynić do magii świąt. Mimo, że zwierzęta nie zasiadają z nami do stołu, to właśnie z myślą o nich przygotowuje akcję charytatywną.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!