Artykuły prasowe
Bochenek czystoziarnisty na świątecznym stole
Świeży, pełen ziaren, z cienką, chrupiącą skórką, a do tego bez dodatku mąki i substancji konserwujących. Co to takiego? Chleb czystoziarnisty od Piekarni Cukierni AK Otrębusy. Wypiek, który znakomicie wpisuje się w świąteczne menu.
Przygotuj organizm na święta. Wypróbuj te przepisy!
Sok z pomarańczy i jarmużu pobudzi perystaltykę jelit, a zupa krem z pomidorów, o tradycyjnym, polskim smaku, wspomoże pracę nerek i wątroby, czyli kluczowych narządów w procesie oczyszczania. Z kolei sok z ananasa ułatwi trawienie białek. Chcesz wiedzieć, jak? Wypróbuj te cztery przepisy!
Manufaktura Goplana otwiera sklep on-line z polskimi słodyczami
11 grudnia br. wystartował sklep internetowy „Polskie Słodycze”, firmowany przez Manufakturę Goplana z Grupy Colian. Pod adresem www.islodycze.pl dostępne są produkty z szerokiego portfolio Grupy Colian.
NAJWIĘKSZE MIĘDZYNARODOWE BADANIE ŚWIĄTECZNE FERRATUM, PORÓWNUJĄCE ZACHOWANIA KONSUMENCKIE W 20 KRAJ
Ponad 21 000 gospodarstw domowych uczestniczyło w świątecznym barometrze Ferratum Group, który miał miejsce już czwarty rok z rzędu. Jakie są więc najbardziej popularne prezenty świąteczne i który kraj wyda najwięcej na zakupy w te Święta Bożego Narodzenia?
Przepis last minute na świąteczną struclę makową
Aromatyczne drożdżowe ciasto wypełnione po brzegi pyszną masą makową z dodatkiem dużej ilości chrupiących bakalii, rodzynek, skórki pomarańczowej... Makowiec to idealne, świąteczne ciasto przygotowywane najczęściej w przeddzień Wigilii, bez którego nie można sobie wyobrazić świąt Bożego Narodzenia.
Przywitaj grudzień z Oskołą!
Nadszedł długo wyczekiwany grudzień! Magiczny czas rodzinnych spotkań i wyjątkowych chwil. Tak ważnych, bo dających możliwość dzielenia się z najbliższymi tym co najlepsze i naturalne.
Dziadek Franek wyróżniony na arenie międzynarodowej.
W dniach 12 – 14 grudnia 2017r. w Abu Dhabi odbyła się kolejna edycja targów SIAL Middle East. Podczas targów soki z Tłoczni Dziadka Franka otrzymały wyróżnienie w konkursie SIAL Innovation.
Zostań świątecznym darczyńcą
Kupując produkty Krynki wspierasz Fundację „Pomóż Im”, refundując w części leki dla podopiecznego dziecięcego hospicjum, wizytę u specjalisty albo zabieg. Robiąc świąteczne zakupy możesz więc zostać darczyńcą. Tak przy okazji.
Rozgrzewający deser na jesienno-zimowe „spadki”
Druga połowa roku to okres spadków. Spadają liście, oczywiście, spada odporność, poziom energii i dobrego humoru. Temperatura za oknem też leci na łeb na szyję. Jak sobie radzić z jesienno-zimową chandrą i spadkiem formy? Jeden Owocowy kubek załatwi sprawę… rozgrzewająco!
Piernik z charakterem
Boże Narodzenie pachnie piernikami. O wyjątkowości tych ciast i ciasteczek decyduje mieszanka egzotycznych, słodkich i pikantnych przypraw. Ten świąteczny smak i aromat Galeo zamknęło w gotowej przyprawie do piernika.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.