Artykuły prasowe

Dzień Zebry świętuj na słodko!
Mało kto wie, że 31 stycznia przypada Dzień Zebry, a jednak jest takie święto! Trudno nazwać je popularnym i bardzo poważnym. Zapewne celebrują je głównie pracownicy ZOO i maluszki w przedszkolach (jest dzień kota, to dlaczego zebra ma być poszkodowana?).

Owocowy kubek FIT Delecta – pierwszy, lekki kisiel z superfoods
Delecta rozbudowuje linię produktów z Serca Natury, wprowadzając do oferty Owocowy Kubek FIT. To pierwsza na rynku linia niskokalorycznych kisieli instant z dodatkiem superfoods: amarantusa, quinoa i aceroli oraz zdrowych owoców - aronii, pigwy i czerwonej porzeczki.

Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji
W kulinarne szranki staną znawcy mięsa ze ślimaka i czarodzieje zmysłu smaku. Ślimaki hodowlane Snails Garden na szczycie!

Zadbaj o odporność zimą z makrelami DIABETIC od Graal
Zima trwa w najlepsze, za oknem śnieg, minusowa temperatura i silny wiatr. W taką aurę nie trudno o grypę czy przeziębienie. Jak zadbać o zdrowie i odporność swoją i najbliższych zimową porą? Ciepła czapka i szalik to zdecydowanie za mało. Należy pamiętać o odpowiednim odżywianiu.

Turecki kebab, król szybkich dań – jak przygotować go w domu?
Kebab to danie, które podbiło polskie serca i przede wszystkim podniebienia. Jest jedną z najpopularniejszych potraw na wynos - według badań ARC Rynek i Opinia aż 40% Polaków kupując jedzenie „na mieście” decyduje się właśnie na ten turecki przysmak.

Sekret udanej pizzy z Galeo
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To proste danie, które dzięki nieskończonej liczbie wersji ma wielu wielbicieli. Z łatwością można je przygotować również samodzielnie. Domowym wariantom smaku i aromatu najłatwiej nadać za pomocą przyprawy do pizzy i zapiekanek Galeo.

Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami OLE!
Kuszące smakiem i aromatem oliwki to wykwintny dodatek karnawałowych przekąsek, których nie może zabraknąć na stole podczas zimowych balów, zabaw i spotkań z przyjaciółmi.
Mam pomysł na zdrowie razem z SuperFish!
Mózg jest głównym organem naszego organizmu - kontroluje wszystkie funkcje ciała i umysłu. Przeciętnie mózg człowieka generuje dziennie 70 tysięcy myśli, a najmniejsza prędkość, z jaką podróżuje w nim informacja, to 416 km/h . Powinnyśmy o niego dbać, by utrzymać jego funkcje na wysokim poziomie.

Smaczne i pożywne przekąski Salatino zawsze pod ręką zabieganej kobiety
Żyjemy w pośpiechu, mamy na głowie pracę i rodzinę, dlatego czasami trudno nam znaleźć moment tylko dla siebie oraz zadbać o swoje dobre samopoczucie. Przekąski w formie sałatek od Salatino to jednocześnie smaczna i zdrowa opcja, po którą możemy sięgnąć w przerwie w pracy.

Trendy 2018 - polska hodowla ślimaków, idealna na Finger Food
Podczas obróbki mięczaków, po usunięciu części niejadalnych pozostaje sama stopa.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!