Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wspólne standardy ASC i MSC dotyczące certyfikacji alg morskich

2018-01-30

Standard ASC-MSC dot. alg morskich jest pierwszym programem certyfikacji, łączącym doświadczenia obu organizacji z zakresu zrównoważonego rybołówstwa i odpowiedzialnej akwakultury.

więcej »
Nowa odsłona batonów Wawel cieszy podniebienie i… serce!

Nowa odsłona batonów Wawel cieszy podniebienie i… serce!

2018-01-30

Nowa odsłona batonów Wawel cieszy podniebienie i… serce!

więcej »
Dzień Zebry świętuj na słodko!

Dzień Zebry świętuj na słodko!

2018-01-30

Mało kto wie, że 31 stycznia przypada Dzień Zebry, a jednak jest takie święto! Trudno nazwać je popularnym i bardzo poważnym. Zapewne celebrują je głównie pracownicy ZOO i maluszki w przedszkolach (jest dzień kota, to dlaczego zebra ma być poszkodowana?).

więcej »
Owocowy kubek FIT Delecta – pierwszy, lekki kisiel z superfoods

Owocowy kubek FIT Delecta – pierwszy, lekki kisiel z superfoods

2018-01-29

Delecta rozbudowuje linię produktów z Serca Natury, wprowadzając do oferty Owocowy Kubek FIT. To pierwsza na rynku linia niskokalorycznych kisieli instant z dodatkiem superfoods: amarantusa, quinoa i aceroli oraz zdrowych owoców - aronii, pigwy i czerwonej porzeczki.

więcej »
Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji

Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji

2018-01-25

W kulinarne szranki staną znawcy mięsa ze ślimaka i czarodzieje zmysłu smaku. Ślimaki hodowlane Snails Garden na szczycie!

więcej »
Zadbaj o odporność zimą z makrelami DIABETIC  od Graal

Zadbaj o odporność zimą z makrelami DIABETIC od Graal

2018-01-25

Zima trwa w najlepsze, za oknem śnieg, minusowa temperatura i silny wiatr. W taką aurę nie trudno o grypę czy przeziębienie. Jak zadbać o zdrowie i odporność swoją i najbliższych zimową porą? Ciepła czapka i szalik to zdecydowanie za mało. Należy pamiętać o odpowiednim odżywianiu.

więcej »
Turecki kebab, król szybkich dań – jak przygotować go w domu?

Turecki kebab, król szybkich dań – jak przygotować go w domu?

2018-01-24

Kebab to danie, które podbiło polskie serca i przede wszystkim podniebienia. Jest jedną z najpopularniejszych potraw na wynos - według badań ARC Rynek i Opinia aż 40% Polaków kupując jedzenie „na mieście” decyduje się właśnie na ten turecki przysmak.

więcej »
Sekret udanej pizzy z Galeo

Sekret udanej pizzy z Galeo

2018-01-24

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To proste danie, które dzięki nieskończonej liczbie wersji ma wielu wielbicieli. Z łatwością można je przygotować również samodzielnie. Domowym wariantom smaku i aromatu najłatwiej nadać za pomocą przyprawy do pizzy i zapiekanek Galeo.

więcej »
Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami OLE!

Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami OLE!

2018-01-24

Kuszące smakiem i aromatem oliwki to wykwintny dodatek karnawałowych przekąsek, których nie może zabraknąć na stole podczas zimowych balów, zabaw i spotkań z przyjaciółmi.

więcej »

Mam pomysł na zdrowie razem z SuperFish!

2018-01-24

Mózg jest głównym organem naszego organizmu - kontroluje wszystkie funkcje ciała i umysłu. Przeciętnie mózg człowieka generuje dziennie 70 tysięcy myśli, a najmniejsza prędkość, z jaką podróżuje w nim informacja, to 416 km/h . Powinnyśmy o niego dbać, by utrzymać jego funkcje na wysokim poziomie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito