Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PRAWDZIWA WŁOSKA PIZZA?

CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PRAWDZIWA WŁOSKA PIZZA?

2018-02-07

Już w najbliższy piątek, 9 lutego, będziemy obchodzić Międzynarodowy Dzień Pizzy. To najpopularniejsze danie z kuchni włoskiej można zjeść w każdym zakątku świata. Jednak czy każdą serwowaną pizzę można nazwać rzeczywiście włoską?

więcej »

NAKRĘĆ FILM I ZDOBĄDŹ PRACĘ MARZEŃ!

2018-02-07

Restauracja „Piąta Pora Roku” w Norweskiej Dolinie rozpoczyna innowacyjny projekt kulinarny. Poszukuje najlepszych szefów kuchni, dla których wykonywany zawód to jednocześnie życiowa pasja. Zgłoszenia można wysyłać do końca lutego 2018.

więcej »
Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki

Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki

2018-02-06

Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki

więcej »
XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

2018-02-06

Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów.

więcej »
ZMYSŁOWE FIGI NA WALENTYNKI

ZMYSŁOWE FIGI NA WALENTYNKI

2018-02-06

Są słodkie, mięsiste i mają naturalne kształty... dlatego zakochają się w nich na pewno amatorzy oryginalnej żywności...

więcej »
Uszka z mięsem Jawo

Uszka z mięsem Jawo

2018-02-05

Uszka z mięsem to malutkie pierożki, które jeszcze do niedawna podawane były zazwyczaj jako dodatek do tradycyjnego barszczu czerwonego lub rosołu.

więcej »
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

2018-02-01

XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów.

więcej »

CZEKA NAS WZROST CEN OCHRONY I SPRZĄTANIA W 2018 ROKU!

2018-01-31

Od 1 stycznia 2018 obowiązuje w Polsce nowa, wyższa płaca minimalna. Polska Izba Gospodarcza Czystości prognozuje, że przełoży się ona na wzrost cen usług związanych z ochroną mienia oraz sprzątaniem.

więcej »
Wszechstronny chrzanowy

Wszechstronny chrzanowy

2018-01-31

Mocny smak, intensywny aromat i najwyższa jakość składników - Chrzan Luksusowy produkowany przez WSP Społem to idealny dodatek dla smakoszy ceniących tradycyjne i wyraziste potrawy.

więcej »
Smacznie i zdrowo z ciastkiem owsianym od Piekarni Cukierni AK Otrębusy

Smacznie i zdrowo z ciastkiem owsianym od Piekarni Cukierni AK Otrębusy

2018-01-31

Początek nowego roku to zazwyczaj nowe postanowienia. Najczęściej decydujemy się na rozpoczęcie zdrowego stylu życia - aktywność fizyczna, walkę z nałogiem oraz przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Zdecydowanie łatwiej będzie w nich wytrwać z pysznościami od Piekarni AK Otrębusy!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito