Artykuły prasowe

Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki
Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”
Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów.

ZMYSŁOWE FIGI NA WALENTYNKI
Są słodkie, mięsiste i mają naturalne kształty... dlatego zakochają się w nich na pewno amatorzy oryginalnej żywności...

Uszka z mięsem Jawo
Uszka z mięsem to malutkie pierożki, które jeszcze do niedawna podawane były zazwyczaj jako dodatek do tradycyjnego barszczu czerwonego lub rosołu.

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”
XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów.
CZEKA NAS WZROST CEN OCHRONY I SPRZĄTANIA W 2018 ROKU!
Od 1 stycznia 2018 obowiązuje w Polsce nowa, wyższa płaca minimalna. Polska Izba Gospodarcza Czystości prognozuje, że przełoży się ona na wzrost cen usług związanych z ochroną mienia oraz sprzątaniem.

Wszechstronny chrzanowy
Mocny smak, intensywny aromat i najwyższa jakość składników - Chrzan Luksusowy produkowany przez WSP Społem to idealny dodatek dla smakoszy ceniących tradycyjne i wyraziste potrawy.

Smacznie i zdrowo z ciastkiem owsianym od Piekarni Cukierni AK Otrębusy
Początek nowego roku to zazwyczaj nowe postanowienia. Najczęściej decydujemy się na rozpoczęcie zdrowego stylu życia - aktywność fizyczna, walkę z nałogiem oraz przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Zdecydowanie łatwiej będzie w nich wytrwać z pysznościami od Piekarni AK Otrębusy!
Wspólne standardy ASC i MSC dotyczące certyfikacji alg morskich
Standard ASC-MSC dot. alg morskich jest pierwszym programem certyfikacji, łączącym doświadczenia obu organizacji z zakresu zrównoważonego rybołówstwa i odpowiedzialnej akwakultury.

Nowa odsłona batonów Wawel cieszy podniebienie i… serce!
Nowa odsłona batonów Wawel cieszy podniebienie i… serce!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!