Artykuły prasowe
CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PRAWDZIWA WŁOSKA PIZZA?
Już w najbliższy piątek, 9 lutego, będziemy obchodzić Międzynarodowy Dzień Pizzy. To najpopularniejsze danie z kuchni włoskiej można zjeść w każdym zakątku świata. Jednak czy każdą serwowaną pizzę można nazwać rzeczywiście włoską?
NAKRĘĆ FILM I ZDOBĄDŹ PRACĘ MARZEŃ!
Restauracja „Piąta Pora Roku” w Norweskiej Dolinie rozpoczyna innowacyjny projekt kulinarny. Poszukuje najlepszych szefów kuchni, dla których wykonywany zawód to jednocześnie życiowa pasja. Zgłoszenia można wysyłać do końca lutego 2018.
Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki
Zakochany Wawel ze słodką ofertą na Walentynki
XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”
Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów.
ZMYSŁOWE FIGI NA WALENTYNKI
Są słodkie, mięsiste i mają naturalne kształty... dlatego zakochają się w nich na pewno amatorzy oryginalnej żywności...
Uszka z mięsem Jawo
Uszka z mięsem to malutkie pierożki, które jeszcze do niedawna podawane były zazwyczaj jako dodatek do tradycyjnego barszczu czerwonego lub rosołu.
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”
XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów.
CZEKA NAS WZROST CEN OCHRONY I SPRZĄTANIA W 2018 ROKU!
Od 1 stycznia 2018 obowiązuje w Polsce nowa, wyższa płaca minimalna. Polska Izba Gospodarcza Czystości prognozuje, że przełoży się ona na wzrost cen usług związanych z ochroną mienia oraz sprzątaniem.
Wszechstronny chrzanowy
Mocny smak, intensywny aromat i najwyższa jakość składników - Chrzan Luksusowy produkowany przez WSP Społem to idealny dodatek dla smakoszy ceniących tradycyjne i wyraziste potrawy.
Smacznie i zdrowo z ciastkiem owsianym od Piekarni Cukierni AK Otrębusy
Początek nowego roku to zazwyczaj nowe postanowienia. Najczęściej decydujemy się na rozpoczęcie zdrowego stylu życia - aktywność fizyczna, walkę z nałogiem oraz przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Zdecydowanie łatwiej będzie w nich wytrwać z pysznościami od Piekarni AK Otrębusy!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.