Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

10 prostych sposobów na oszczędzanie wody w domu

2018-02-14

Ważne jest, byśmy wszyscy zrozumieli, że od postawy każdego z nas zależy czy pozostałe jeszcze zasoby wody ulegną dalszemu zmniejszeniu czy też uda nam się ten proces najpierw powstrzymać, a nawet odwrócić.

więcej »
KOLACJA Z MULAMI ZA MNIEJ NIŻ 60 ZŁ, CZYLI WŁOCH NELLO ESPOSITO ZDRADZA PRZEPIS NA IDEALNE WALENTYNK

KOLACJA Z MULAMI ZA MNIEJ NIŻ 60 ZŁ, CZYLI WŁOCH NELLO ESPOSITO ZDRADZA PRZEPIS NA IDEALNE WALENTYNK

2018-02-12

Zbliżają się Walentynki, a Ty wciąż nie wiesz, jaki prezent wręczyć swojej drugiej połówce? Kwiaty, czekoladki czy pluszowy miś trzymający serce to standardowe pomysły na 14 lutego.

więcej »
Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

2018-02-12

Jak branża spożywcza ocenia rok 2017? Czym zaskoczyły minione miesiące, jakie nowe trendy pojawiły się na rynku i co przyniesie przyszłość? Między innymi te pytania zadaliśmy laureatom Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Swoimi spostrzeżeniami dzielą się przedstawiciele siedmiu f

więcej »
Babeczki i miłosne kupony – przewrotny pomysł na Walentynki

Babeczki i miłosne kupony – przewrotny pomysł na Walentynki

2018-02-12

Nie trzeba wiele, by wyrazić gorące uczucia. Wystarczy dobry pomysł i odrobina zaangażowania. Niech Walentynki będą tylko pretekstem do słodkiego świętowania bliskości na co dzień. Najlepszym prezentem mogą być… „miłosne kupony” na co tylko chcesz!

więcej »

Każdy z nas może pomagać zwierzętom. Dowiedz się jak!

2018-02-12

Los żyjących na naszej planecie zwierząt zależy od tego, jak zachowuje się człowiek. WWF podaje, że w ciągu ostatnich 50 lat populacja dzikich zwierząt zmniejszyła się o 58%. Naukowcy alarmują - do końca tego wieku wiele form życia może zniknąć lub zostać skazanych na wyginięcie.

więcej »
Ponadczasowy styl i niepowtarzalny smak –  czekoladka Danusia w nowej odsłonie!

Ponadczasowy styl i niepowtarzalny smak – czekoladka Danusia w nowej odsłonie!

2018-02-09

Ponadczasowy styl i niepowtarzalny smak – czekoladka Danusia w nowej odsłonie!

więcej »
NOWOŚĆ WINIARY – KASZOTTO w 5 zaskakujących wariantach

NOWOŚĆ WINIARY – KASZOTTO w 5 zaskakujących wariantach

2018-02-09

NOWOŚĆ WINIARY – KASZOTTO w 5 zaskakujących wariantach

więcej »
Z miłości do warzyw – serduszka od FRoSTY

Z miłości do warzyw – serduszka od FRoSTY

2018-02-09

Czy jest lepszy sposób na wyrażenie miłości, niż pyszne jedzenie? W myśl tej niezawodnej zasady, FRoSTA serwuje wyjątkowe nowości – warzywne serduszka, czyli Marchewkowe i Groszkowe Love.

więcej »
CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PRAWDZIWA WŁOSKA PIZZA?

CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PRAWDZIWA WŁOSKA PIZZA?

2018-02-07

Już w najbliższy piątek, 9 lutego, będziemy obchodzić Międzynarodowy Dzień Pizzy. To najpopularniejsze danie z kuchni włoskiej można zjeść w każdym zakątku świata. Jednak czy każdą serwowaną pizzę można nazwać rzeczywiście włoską?

więcej »

NAKRĘĆ FILM I ZDOBĄDŹ PRACĘ MARZEŃ!

2018-02-07

Restauracja „Piąta Pora Roku” w Norweskiej Dolinie rozpoczyna innowacyjny projekt kulinarny. Poszukuje najlepszych szefów kuchni, dla których wykonywany zawód to jednocześnie życiowa pasja. Zgłoszenia można wysyłać do końca lutego 2018.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito