Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Grupa Pernod Ricard z biodegradowalnymi rurkami

2018-03-15

W myśl zasady, że drobne, codzienne działania mogą przyczynić się do wielkich zmian i poprowadzić ku lepszej przyszłości, Grupa Pernod Ricard postanowiła przestać stosowania rurek oraz mieszadełek wykonanych z niebiodegradowalnego plastiku. Inicjatywa

więcej »
Oranżada Hellena w nowej odsłonie

Oranżada Hellena w nowej odsłonie

2018-03-15

Oranżada Hellena odświeża swój wizerunek. Na etykietach i opakowaniach wszystkich produktów marki, pojawi się charakterystyczne logo w formie kapsla. Produkty z nowymi grafikami, będą dostępne w sprzedaży już wiosną.

więcej »
REGIONALNE SPECJAŁY WŁOCH

REGIONALNE SPECJAŁY WŁOCH

2018-03-13

Włochy oprócz pięknych widoków oraz zabytków, słyną przede wszystkich ze znakomitej kuchni. W każdym regionie znajdziemy unikalne potrawy i napoje. Z jakich regionów słynie Sardynia, Capri, Umbria oraz Kalabria opowiada szef kuchni Nello Esposito.

więcej »

Chrupiąca sałatka Bakalland najlepszym produktem dla sektora HoReCa

2018-03-13

Decyzją jury Food Show Star, konkursu organizowanego przez Grupę PTWP – wydawcę magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, Chrupiąca sałaka Bakalland została uznana za najlepszy produkt dla sektora HoReCa. Konkurs towarzyszy konferencji Food Show.

więcej »
Świąteczna oferta białostockiej firmy Lech

Świąteczna oferta białostockiej firmy Lech

2018-03-12

„Polędwiczka natura”, seria „Dymem wędzone”, ale też tradycyjny żur i biała kiełbasa - to przeboje tegorocznej oferty wielkanocnej firmy Lech- Garmażeria Staropolska. Zamówienia można już składać w sklepach firmowych.

więcej »
Przełam zimową aurę z zieloną i czarną herbatą Big-Active

Przełam zimową aurę z zieloną i czarną herbatą Big-Active

2018-03-12

Aromatyczne zielone i czarne herbaty marki Big-Active to naturalny sposób na wzmocnienie witalności bez zbędnych dodatków. Pozytywnie wpłyną zarówno na ciało, jak i umysł.

więcej »
Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

2018-03-12

Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach sprawdzają się najlepiej?

więcej »
Musztardowy Zawrót głowy

Musztardowy Zawrót głowy

2018-03-09

dealne dodatki do potraw podkreślające ich smak? Tak – mowa o Musztardach Kieleckich! Połączenie odpowiednich odmian gorczycy, najlepszej jakości przypraw i pachnących ziół to gwarancja głębokiego smaku i niesamowitego aromatu.

więcej »
COOKINGBOX – REWOLUCJA W TWOJEJ KUCHNI!

COOKINGBOX – REWOLUCJA W TWOJEJ KUCHNI!

2018-03-08

Ugotowanie dania jak z restauracji nigdy nie było prostsze!

więcej »
Pierogi z jagodami Jawo

Pierogi z jagodami Jawo

2018-03-08

Pierogi z jagodami w samym środku zimy? Oczywiście! Mimo, że sezon na jagody trwa krótko i tylko latem można korzystać ze świeżych owoców, to zimą z pomocą przychodzą nam mrożonki.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito