Artykuły prasowe

REGIONALNE SPECJAŁY WŁOCH
Włochy oprócz pięknych widoków oraz zabytków, słyną przede wszystkich ze znakomitej kuchni. W każdym regionie znajdziemy unikalne potrawy i napoje. Z jakich regionów słynie Sardynia, Capri, Umbria oraz Kalabria opowiada szef kuchni Nello Esposito.
Chrupiąca sałatka Bakalland najlepszym produktem dla sektora HoReCa
Decyzją jury Food Show Star, konkursu organizowanego przez Grupę PTWP – wydawcę magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, Chrupiąca sałaka Bakalland została uznana za najlepszy produkt dla sektora HoReCa. Konkurs towarzyszy konferencji Food Show.

Świąteczna oferta białostockiej firmy Lech
„Polędwiczka natura”, seria „Dymem wędzone”, ale też tradycyjny żur i biała kiełbasa - to przeboje tegorocznej oferty wielkanocnej firmy Lech- Garmażeria Staropolska. Zamówienia można już składać w sklepach firmowych.

Przełam zimową aurę z zieloną i czarną herbatą Big-Active
Aromatyczne zielone i czarne herbaty marki Big-Active to naturalny sposób na wzmocnienie witalności bez zbędnych dodatków. Pozytywnie wpłyną zarówno na ciało, jak i umysł.

Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków
Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach sprawdzają się najlepiej?

Musztardowy Zawrót głowy
dealne dodatki do potraw podkreślające ich smak? Tak – mowa o Musztardach Kieleckich! Połączenie odpowiednich odmian gorczycy, najlepszej jakości przypraw i pachnących ziół to gwarancja głębokiego smaku i niesamowitego aromatu.

COOKINGBOX – REWOLUCJA W TWOJEJ KUCHNI!
Ugotowanie dania jak z restauracji nigdy nie było prostsze!

Pierogi z jagodami Jawo
Pierogi z jagodami w samym środku zimy? Oczywiście! Mimo, że sezon na jagody trwa krótko i tylko latem można korzystać ze świeżych owoców, to zimą z pomocą przychodzą nam mrożonki.

Raj dla cukierników, czyli Debic na targach Expo Sweet w Warszawie
Świat cukiernictwa to nie tylko sprawdzone receptury, ale też coraz to nowsze sposoby na zaskoczenie podniebienia klientów nietypowymi smakami.

Misja: Wielkanoc
Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!