Artykuły prasowe
WIELKANOCNE ŚWIĘCENIE POKARMÓW – SKĄD POCHODZI TA TRADYCJA?
W Polsce od wieków celebruje się zwyczaj święcenia pokarmów. W Wielką Sobotę wierni udają się do kościołów, aby w czasie uroczystego nabożeństwa kapłan mógł pobłogosławić koszyki pełne żywności.
Tatarski, czosnkowy, a może chrzanowy?
Kiedy przygotowania świątecznego menu nie idą tak, jak powinny, a Ty masz na głowie mnóstwo obowiązków, pozwól sobie pomóc! To nic, że np. pieczone mięso wyszło za suche, a sałatka jest nieco mdła.
Zacznij dzień z miękką nowością – belVitą Soft Bakes!
W odpowiedzi na wciąż zmieniające się potrzeby konsumentów marka belVita wchodzi na rynek z długo wyczekiwaną nowością w dwóch wariantach smakowych. BelVita Soft Bakes to pierwsza na rynku miękka forma produktowa w segmencie ciastek pożywnych!
Jak szybko i efektywnie przygotować się do Wielkanocy?
Wiosenne święta coraz bliżej- kolorowe pisanki, bazie, wielkanocne zające, baranki i oczywiście... pyszne, aromatyczne ciasta- wkrótce będą zdobić wszystkie świąteczne stoły!
Światowy Dzień (najcenniejszej) Wody
Pokrywa 75% naszej planety i stanowi nawet 60% naszego organizmu.
Rusza kolejna edycja konkursu grantowego „Inicjatywy Po Stronie Natury”
Żywiec Zdrój przeznacza 150 tys. zł na proekologiczne projekty związane z gospodarką odpadami
Wielkie wielkanocne babki dla klientów Serenady!
Centrum Serenada postanowiło osłodzić swoim klientom przedświąteczny czas! Za każde 300 zł wydane na zakupy, klienci otrzymają w prezencie wielką 2kg babkę wielkanocną.
Nowa kampania Tłoczni Dziadka Franka.
Wiosna to moment, kiedy budzą się do życia rośliny i zwierzęta, to czas transformacji. Czas, w którym nadchodzi nowe. Wraz z tym okresem Tłocznia Dziadka Franka ruszyła z nową kampanią lifestylową i powołała do życia „Drużynę Piękna”.
Kuchnia Marché. Smacznie w Bonarce
Przybywa smacznych powodów do odwiedzin Bonarki. W strefie restauracyjnej od 28 marca klienci będą mogli posmakować Kuchni Marché®. W niej dania komponuje się samodzielnie, a wysokość rachunku zależy od apetytu.
Szybkie dania, które nie należą do kategorii fast food
Szybka alternatywa dla fast foodów
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.