Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Pan Pomidor&Co. z Bankiem Żywności w muzeum edukują dzieci jak chronić planetę

2018-04-20

Już w najbliższą niedzielę, 22 kwietnia br. w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie, podczas obchodów Dnia Ziemi, najmłodsze pokolenie Polaków uczyć się będzie, jak oszczędzając jedzenie dbać o planetę.

więcej »
Na majówkę!

Na majówkę!

2018-04-20

Wiosenna aura to idealny pretekst, by wybrać się na ucztę w plenerze. Podpowiadamy co zabrać na łono natury i o czym pamiętać organizując piknik.

więcej »
TRENDY KULINARNE W TWOJEJ KUCHNI – CO JEŚĆ I GDZIE KUPOWAĆ?

TRENDY KULINARNE W TWOJEJ KUCHNI – CO JEŚĆ I GDZIE KUPOWAĆ?

2018-04-19

Co tak naprawdę jest teraz modne? W jaki sposób będziemy gotować w najbliższych latach? I co z tymi zakupami? Robić je przez internet, w supermarkecie, na targu, a może skorzystać z nowej usługi na rynku i zamówić cookingbox? Co wybrać?

więcej »
Brzoskwiniowy tort Melba od McVitie’s na wiosenne przyjęcie

Brzoskwiniowy tort Melba od McVitie’s na wiosenne przyjęcie

2018-04-18

Po długich miesiącach zimy, wreszcie zawitała do nas wiosna. Dni są coraz dłuższe, świeci słońce i rozkwitają kwiaty. Dookoła jest pięknie i kolorowo. Taka pogoda sprzyja długim spacerom, uprawianiu sportów i spotkaniom na świeżym powietrzu. Co podać gościom, aby byli zachwyceni?

więcej »
Czy wiesz, że…warto znać się na owocach i warzywach?

Czy wiesz, że…warto znać się na owocach i warzywach?

2018-04-18

Sezon na świeże owoce i warzywa właśnie się rozpoczyna, dlatego warto, aby częściej gościły na naszych talerzach. Razem z Netto zdradzamy kilka ciekawostek o podstawowych produktach, które na co dzień można znaleźć w dziale warzywno-owocowym, a które całkowicie mogą odmienić tradycyjne potrawy.

więcej »
#superfoods HELIO Natura

#superfoods HELIO Natura

2018-04-17

Chcesz poczuć się lżej na wiosnę i zadbać o formę? Postaw na zdrową dietę z #superfoods HELIO Natura bez konserwantów! Dodaj suszone owoce Goldenberry i Morwy Białej do sałatki, koktajlu, owsianki lub musli, a już na start otrzymasz zastrzyk cennych substancji odżywczych!

więcej »
Lech uczy zawodu w ramach szkolnej współpracy

Lech uczy zawodu w ramach szkolnej współpracy

2018-04-17

Spółka Lech – Garmażeria Staropolska podpisała z Zespołem Szkół Technicznych w Białymstoku umowę o współpracy na kolejny rok. W ten sposób firma dba o swoje przyszłe kadry, a szkoła umożliwia uczniom rozwój zawodowy już w trakcie nauki.

więcej »
Pasta z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well – pełna smaku, bliska naturz

Pasta z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well – pełna smaku, bliska naturz

2018-04-16

Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią marki Well Well to fuzja smaków i włoskich aromatów zamknięta w oryginalnej paście, która wzbogaci codzienne menu miłośników zdrowej, smacznej i wartościowej kuchni.

więcej »
Makrele marki Graal – na co dzień i od święta

Makrele marki Graal – na co dzień i od święta

2018-04-16

Makrela to obok śledzia czy łososia ryba bardzo często goszcząca na polskich stołach. Nic dziwnego, bowiem ta tłusta morska ryba to doskonałe źródło białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, zawierająca witaminy z grupy B, A, D i E oraz dostarczająca wapno, fosfor, jod i miedź.

więcej »
ODKUPIENIE WIN, CZYLI NOWE MIEJSCE DLA „WINNYCH” SMAKOSZY

ODKUPIENIE WIN, CZYLI NOWE MIEJSCE DLA „WINNYCH” SMAKOSZY

2018-04-16

Któż z nas nie jest winny słabości do pysznego jedzenia i dobrych trunków? To nic zdrożnego, zwłaszcza, że teraz możemy łatwo nasze winy „odkupić”. Na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiła się restauracja i winiarnia – o przewrotnej nazwie „Odkupienie Win”.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito