Artykuły prasowe

MODERN-EXPO PARTNEREM KONGRESU RYNKU FMCG
Już 10 maja 2018 roku w Warszawie odbędzie się 11. Kongres Rynku FMCG. To jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej, drogeryjnej i aptecznej, podczas którego spotykają się przedstawiciele handlu, dystrybucji oraz producenci i dostawcy usług.

XXVIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”
- Mimo upływu czasu zasady przyznawania znaku jakości „Doceń polskie” pozostają niezmienne i strategia ta przynosi dobre rezultaty. Za nami dwudziesta ósma ocena żywności - mówił Marek Bielski, twórca programu „Doceń polskie".

Wielozadaniowa Delikatesowa
Marynowanie, nacieranie ziołami, przyprawianie – sposobów na podkreślenie i wydobycie smaku potraw jest wiele. Znaczenie ma również to z jakim dodatkiem zaserwujemy gotowe dania. W tej roli świetnie sprawdzą się produkty WSP Społem np. Musztarda Kielecka delikatesowa.

Słodka czy ostra – wybierz Kielecką!
Musztardy są doceniane w polskiej kuchni od lat. To uniwersalne dodatki, które pasują do wielu potraw. WSP Społem w swojej ofercie ma ich aż 8 wariantów smakowych, więc każdy znajdzie dla siebie coś dobrego.
EuroCucina 2018: Beko przygotowuje wspaniałą kulinarną ucztę „Jedz jak Mistrz”
Marka Beko, wiodący producent sprzętów AGD na rynku europejskim, podczas targów EuroCucina w Mediolanie przybliżyła uczestnikom swoją nową inicjatywę społeczną „Eat Like a Pro”, w Polsce znaną pod hasłem „Jedz jak mistrz”.

Grilluj z Kieleckim!
Wiosna to spacery, jazda na rowerze, wesoła atmosfera, spotkania z przyjaciółmi oraz… grillowanie! Pyszności z rusztu są dobrą propozycją na posiłek w plenerze. Nie można zapomnieć o odpowiednich dodatkach np. Ketchupach Kieleckich, które urozmaicą smak grillowanych potraw.

PIECZYWO ŚWIEŻE CZY MROŻONE – POZNAJ RÓŻNICE NIM WYBIERZESZ
Zdrowy styl życia stał się obecnie tematem numerem jeden. Ludzie coraz bardziej zwracają uwagę na to co jedzą.

Dzieci w Supersamie przygotują drugie śniadanie
Europejski Dzień Śniadania jest dobrą okazją, aby porozmawiać o tym, jak ważny dla zdrowia jest ten poranny posiłek. Solidną porcję argumentów przemawiających za śniadaniami zaserwuje 24 kwietnia (wtorek) katowicki Supersam.
Pan Pomidor&Co. z Bankiem Żywności w muzeum edukują dzieci jak chronić planetę
Już w najbliższą niedzielę, 22 kwietnia br. w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie, podczas obchodów Dnia Ziemi, najmłodsze pokolenie Polaków uczyć się będzie, jak oszczędzając jedzenie dbać o planetę.

Na majówkę!
Wiosenna aura to idealny pretekst, by wybrać się na ucztę w plenerze. Podpowiadamy co zabrać na łono natury i o czym pamiętać organizując piknik.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!