Artykuły prasowe
Witmar poszerza ofertę soków. Trzy nowe smaki trafiły do sklepów
Soki z jarmużu i pomarańczy, buraka i jabłka oraz z ananasa znalazły się w ofercie produktów marki Witmar. Nowe smaki już trafiły na sklepowe półki.
Śliwki suszone z linii bez konserwantów HELIO Natura
To zdrowy i naturalny dodatek do wiosennych potraw z grilla, np. do szaszłyków, boczku czy wyśmienitych sosów.
MODERN-EXPO PARTNEREM KONGRESU RYNKU FMCG
Już 10 maja 2018 roku w Warszawie odbędzie się 11. Kongres Rynku FMCG. To jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej, drogeryjnej i aptecznej, podczas którego spotykają się przedstawiciele handlu, dystrybucji oraz producenci i dostawcy usług.
XXVIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”
- Mimo upływu czasu zasady przyznawania znaku jakości „Doceń polskie” pozostają niezmienne i strategia ta przynosi dobre rezultaty. Za nami dwudziesta ósma ocena żywności - mówił Marek Bielski, twórca programu „Doceń polskie".
Wielozadaniowa Delikatesowa
Marynowanie, nacieranie ziołami, przyprawianie – sposobów na podkreślenie i wydobycie smaku potraw jest wiele. Znaczenie ma również to z jakim dodatkiem zaserwujemy gotowe dania. W tej roli świetnie sprawdzą się produkty WSP Społem np. Musztarda Kielecka delikatesowa.
Słodka czy ostra – wybierz Kielecką!
Musztardy są doceniane w polskiej kuchni od lat. To uniwersalne dodatki, które pasują do wielu potraw. WSP Społem w swojej ofercie ma ich aż 8 wariantów smakowych, więc każdy znajdzie dla siebie coś dobrego.
EuroCucina 2018: Beko przygotowuje wspaniałą kulinarną ucztę „Jedz jak Mistrz”
Marka Beko, wiodący producent sprzętów AGD na rynku europejskim, podczas targów EuroCucina w Mediolanie przybliżyła uczestnikom swoją nową inicjatywę społeczną „Eat Like a Pro”, w Polsce znaną pod hasłem „Jedz jak mistrz”.
Grilluj z Kieleckim!
Wiosna to spacery, jazda na rowerze, wesoła atmosfera, spotkania z przyjaciółmi oraz… grillowanie! Pyszności z rusztu są dobrą propozycją na posiłek w plenerze. Nie można zapomnieć o odpowiednich dodatkach np. Ketchupach Kieleckich, które urozmaicą smak grillowanych potraw.
PIECZYWO ŚWIEŻE CZY MROŻONE – POZNAJ RÓŻNICE NIM WYBIERZESZ
Zdrowy styl życia stał się obecnie tematem numerem jeden. Ludzie coraz bardziej zwracają uwagę na to co jedzą.
Dzieci w Supersamie przygotują drugie śniadanie
Europejski Dzień Śniadania jest dobrą okazją, aby porozmawiać o tym, jak ważny dla zdrowia jest ten poranny posiłek. Solidną porcję argumentów przemawiających za śniadaniami zaserwuje 24 kwietnia (wtorek) katowicki Supersam.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.