Artykuły prasowe
Mentos Say Hello 2, czyli dobre emocje wspierają sprzedaż
Konsumenci wybierając produkt coraz częściej kierują się nie tylko jego jakością, ale także uczuciami, jakie wywołuje. Tym samym dobre emocje stają się istotnym elementem wspierającym sprzedaż. Dowodem na to jest sukces cukierków Mentos Say Hello, które powracają w nowej odsłonie.
Pan Pomidor jest wege. Trwa XII Ogólnopolski Tydzień Wege
Tydzień Wege (12-20.05.2018) to wyjątkowe święto promujące wegetarianizm i weganizm w Polsce. XII edycję wydarzenia zainaugurowały targi VeggieWorld, na których pojawili się wystawcy ze zdrową żywnością, w tym Pan Pomidor&Co., polski producent świeżych dań gotowych.
Szparagi białe + Orzechy Włoskie HELIO + Granat
Jak szparagi, to tylko z orzechami HELIO! Zobacz prosty przepis na pyszną i zdrową sałatkę z białymi szparagami!
Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia
Produkty marki Bakalland – lidera rynku bakalii – otrzymały rekomendację Instytutu Żywności i Żywienia (IŻŻ). Opakowania wybranych orzechów i ziaren zostały oznaczone certyfikatem „Zalecane w codziennej diecie - Instytut Żywności i Żywienia”.
Czas na Smaki Słońca! Sezonowe nowości od marki Herbapol-Lublin
Sezon letni zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim radosny czas pełen słonecznych kolorów, owocowych zapachów i soczystych smaków. Z myślą o tych wyjątkowych chwilach marka Herbapol przygotowała orzeźwiające połączenia smakowe syropów Smaki Słońca w limitowanej, letniej edycji.
Najlepsze do sałatek
Warzywa są pyszne i zdrowe. Jeszcze lepiej niż solo smakują w postaci sałatek, których smak podkreślają kompozycje ziół i przypraw takie jak zioła prowansalskie Galeo czy przyprawa do sałatek Galeo. Co więcej, kompozycje te nie zawierają dodatku glutaminianu monosodowego.
Marcin Popielarz w pierwszej trójce konkursu SPYC 2018.
Yasuhiro Fujio reprezentujący Japonię zwycięzcą S.Pellegrino Young Chef 2018. Polska na podium światowego konkursu kulinarnego!
COOKINGBOXY POPULARNE W EUROPIE ZACHODNIEJ ZDOBYWAJĄ POLSKI RYNEK
Do Polski przychodzi nowy trend, który jest bardzo popularny w Europie Zachodniej. Niemcy, Belgowie czy Francuzi zakochali się w wyszukanych potrawach, które nawet niewprawny kucharz potrafi zrobić sam w domu. Teraz i Polacy mogą kupować specjalne cookingboxy.
Henryk Kania współpracuje z Fundacją Otylii Jędrzejczak
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. nawiązały współpracę z Fundacją Otylii Jędrzejczak przy trzech projektach – „Mistrzynie w szkołach” oraz „Otylia Swim Tour” i „Otylia Swim Cup”.
„PRZYPADEK? NIE MA PRZYPADKÓW” – MÓWI PANI INŻYNIER OD LODÓW
Jest wiele możliwości, by „dorobić” podczas studiów, ona wybrała pracę w lodziarni.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.