Artykuły prasowe
Produkty OSM Łowicz nagrodzone przez ekspertów
Trzy złote medale – taki jest dla OSM Łowicz tegoroczny bilans Krajowej Oceny Masła i Mlecznych Produktów Wysokotłuszczowych. Komisja Superarbitrów nagrodziła łowicką spółdzielnię za ser Gouda 48% w plastrach, masło łowickie ekstra oraz Felladę 45% - produkowaną metodą BAF.
11 maja Dniem bez śmiecenia
Sześć zasad, dzięki którym segregowanie odpadów stanie się prostsze
Najlepsze do kapusty
Kminek, koperek i pieprz ziołowy to dodatki, które często powinny gościć w naszej kuchni. Łączy je to, że świetnie urozmaicają dania i doskonale pasują do… kapusty. Znajdziemy je w ofercie Galeo w cenie ok. 1,29 zł.
Shell odświeża ofertę gastronomiczną i wprowadza markę deli by Shell
7 maja br. na polskim rynku oficjalnie zadebiutowała marka deli by Shell. Firma postanowiła odświeżyć swój format gastronomiczny i przedstawić klientom ofertę, która powstała z zamiłowania do najlepszych smaków i wysokiej jakości składników.
Nowa restauracja na Służewcu Przemysłowym! - Meet & Eat w Marynarska Business Park już otwarte
Kompleks Marynarska Business Park poszerzył ofertę gastronomiczną Służewca Przemysłowego. Pod szczęśliwą siódemką – na ul. Taśmowej 7, 7 maja br. grupa Nutri Mind otworzyła pierwszą w Warszawie restaurację Meet & Eat.
Certyfikowany śledź ze zrównoważonych połowów w restauracjach IKEA w całej Polsce
Od 4 kwietnia br. w restauracjach IKEA w całej Polsce dostępne jest nowego danie: smażony śledź z certyfikatem MSC. Niebieski znak MSC gwarantuje, że użyte w daniu śledzie pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk, posiadających certyfikat zrównoważonego rybołówstwa.
Ogólnopolski Dzień Dobrych Uczynków – czym jest dobro dla Polaków?
Ogólnopolski Dzień Dobrych Uczynków – czym jest dobro dla Polaków?
Wawel inspiruje Krakowian do czynienia dobra!
Wawel inspiruje Krakowian do czynienia dobra!
Grillowe przysmaki według FRoSTY
Kto z nas wyobraża sobie maj bez grillowania? Wystarczy słoneczny dzień, kilku przyjaciół i zapas pyszności. Co wrzucić na ruszt, aby było smacznie i kreatywnie podpowiada FRoSTA.
Polacy żują gumy na potęgę. Jesteśmy w czołówce Europy
Na podium znaleźliśmy się razem z Bułgarią, Wielką Brytanią i Szwajcarią. Jednak na przestrzeni lat zmieniają się nasze przyzwyczajenia w tej dziedzinie. Po gumę sięgamy już nie tylko w poszukiwaniu smaku, ale też żeby zadbać o higienę jamy ustnej.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.