Artykuły prasowe
NIE IDZIE CI BIZNES? ZADZWOŃ PO SHOP DOCTORA!
Dlaczego niektóre sklepy sobie znakomicie radzą, a i inne ledwo przędą? Czy w sklepie spożywczym powinny dominować jasne czy ciemne kolory, a przejścia między półkami powinny być wąskie czy szerokie?
Piekarnia Grochola laureatem programu „Doceń polskie”
Piekarnia Grochola zdobyła niedawno laury Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Zupa krem ze szparagów z dodatkiem pistacji prażonych bez soli
Nic tak dobrze nie smakuje, jak szparagi w towarzystwie bakalii HELIO! Dla wszystkich miłośników tych zielonych warzyw- polecamy przepis na wyśmienitą zupę szparagową z Pistacjami prażonymi HELIO Natura!
OSM Łowicz podbija rynki Dalekiego Wschodu i Ameryki Łacińskiej
Globalna ekspansja łowickiej spółdzielni mleczarskiej trwa. Po niedawnej obecności na Gulfood w Dubaju, OSM Łowicz miał okazję ponownie zaprezentować się międzynarodowym partnerom. Tym razem podczas targów Sial China 2018 w Szanghaju, które odbyły się między 16 a 18 maja br.
Ketchup śliwkowy – sposób na kulinarną nudę
Dodatki do przysmaków z grilla wcale nie muszą być nudne! Doskonałym dowodem na to jest Ketchup Kielecki o smaku śliwkowym. Produkt ten stanowi połączenie trendów kuchni staropolskiej i nowoczesnej.
Nowość marki Well Well – BURGERY WEGETARIAŃSKIE WIELOZIARNISTE – Roślinny skład bez konserwantów
BURGERY WEGETARIAŃSKIE WIELOZIARNISTE to nowość w ofercie marki Well Well. Nowe smakowite burgery Well Well, podobnie jak inne produkty marki, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, konserwantów i barwników.
Przepis na udanego grilla z marką WINIARY
Przepis na udanego grilla z marką WINIARY
Sok z Tłoczni Dziadka franka hitem na Warsaw Food Expo 2018
W dniach 24 – 26maja 2018 roku w podwarszawskim Nadarzynie odbyły się targi Warsaw Food Expo 2018. Podczas targów soki z Tłoczni Dziadka Franka, w szczególności nowy rodzaj – Jabłko-Marchew, zostały docenione w konkursie „Spożywczy przebój targów Warsaw Food Expo”.
Ketchupik Kielecki – wyśmienity dodatek bez ulepszaczy
Najmłodsi smakosze potrafią być bardzo wybredni. Przygotowując dla nich posiłki trzeba zadbać nie tylko o najlepszej jakości składniki, ale również o smak gotowego dania. Urozmaicić go mogą takie dodatki jak np. Ketchupik Kielecki.
Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
Suszone pomidory na stałe już zagościły w polskiej kuchni wnosząc do niej swój wyjątkowy smak i kolor południa Europy.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.