Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Słodki gest w Dzień Przyjaciela – tylko z marką Wawel

Słodki gest w Dzień Przyjaciela – tylko z marką Wawel

2018-06-08

Słodki gest w Dzień Przyjaciela – tylko z marką Wawel

więcej »
Ocet Kielecki spirytusowy 10% – najlepszy do marynowanych warzyw

Ocet Kielecki spirytusowy 10% – najlepszy do marynowanych warzyw

2018-06-08

Początek lata to czas, kiedy kramy kuszą bogactwem sezonowych warzyw. Dlatego, warto już teraz pomyśleć o przygotowaniu przetworów, by cieszyć się smakiem jarzyn podczas długich jesiennych wieczorów. A co polecamy do marynowania? Oczywiście Ocet Kielecki spirytusowy 10%.

więcej »
Różne oblicza burgera

Różne oblicza burgera

2018-06-07

Do amerykańskiej kuchni trafił za sprawą imigrantów z Niemiec. Stał się symbolem dań typu fast food, ale może mieć także zupełnie inne oblicze. Przekonaj się o tym korzystając z naszych kulinarnych inspiracji.

więcej »

Światowy Dzień Ochrony Środowiska – troska o naturę nie tylko „od święta”

2018-06-06

Światowy Dzień Ochrony Środowiska w ponad 100 krajach, również w Polsce, obchodzony jest 5 czerwca.

więcej »
NUTRICIA w Opolu rozpoczęła produkcję specjalistycznego produktu Bebilon pepti DHA!

NUTRICIA w Opolu rozpoczęła produkcję specjalistycznego produktu Bebilon pepti DHA!

2018-06-06

NUTRICIA Zakłady Produkcyjne w Opolu rozpoczęła produkcję specjalistycznych preparatów, stosowanych w przypadku zdiagnozowania u dziecka alergii na białka pokarmowe.

więcej »
Produkty Colian nagrodzone w konkursach branżowych

Produkty Colian nagrodzone w konkursach branżowych

2018-06-06

Kupcy kolejny raz docenili firmę Colian i jej produkty. W plebiscycie Przeboje FMCG bezkonkurencyjne okazały się Goplana Jeżyki Classic w kategorii „ciastka i wafle”, a w konkursie Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich spółka Colian zdobyła statuetkę Złoty Paragon za wprowadzenie do oferty lodów.

więcej »
Tuńczyk, jako składnik wiosennej sałatki

Tuńczyk, jako składnik wiosennej sałatki

2018-06-05

Tuńczyk to ryba bogata w składniki odżywcze i chętnie wykorzystywana do makaronów, zapiekanek czy sałatek. Wystarczy dodać kilka warzyw i danie gotowe! Jest to ważne zwłaszcza teraz, kiedy przy pięknej pogodzie mamy ochotę na lekkie i szybkie dania.

więcej »
WINO PERFEKCYJNIE DOBRANE – JAK NAUKA POMOGŁA SMAKOSZOM. STARTUJE NIEZWYKŁY KLUB WINIARSKI

WINO PERFEKCYJNIE DOBRANE – JAK NAUKA POMOGŁA SMAKOSZOM. STARTUJE NIEZWYKŁY KLUB WINIARSKI

2018-06-05

Polacy coraz chętniej sięgają po wino. Niektórych interesuje po prostu delektowanie się dobrym trunkiem, inni eksplorują fascynujący obszar łączenia wina z kulinariami.

więcej »
Colian z Hermesem 25-lecia Poradnika Handlowca

Colian z Hermesem 25-lecia Poradnika Handlowca

2018-05-30

Firma Colian kolejny raz została doceniona przez detalistów. W czwartek 10 maja br. w Poznaniu spółka została uhonorowana statuetką Hermes 25-lecia Poradnika Handlowca. Wyróżnienie otrzymała za czekolady Goplana, praliny Śliwka Nałęczowska, wafle Familijne, wafelki Grześki i Oranżadę Hellena.

więcej »
Słodki Dzień Dziecka z marką Wawel

Słodki Dzień Dziecka z marką Wawel

2018-05-30

Słodki Dzień Dziecka z marką Wawel

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito