Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Słodki niezbędnik na lato z Dobrymi Składnikami od marki Wawel!

Słodki niezbędnik na lato z Dobrymi Składnikami od marki Wawel!

2018-06-26

Słodki niezbędnik na lato z Dobrymi Składnikami od marki Wawel!

więcej »
Badania alarmują – Polacy jedzą za mało ryb!

Badania alarmują – Polacy jedzą za mało ryb!

2018-06-26

Pełne witamin, białka, kwasów tłuszczowych omega–3 – ryby są prawdziwą kopalnią substancji odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

więcej »
Feeria śródziemnomorskich smaków zamknięta  w słoiczku z kaparami w towarzystwie ziół i oleju

Feeria śródziemnomorskich smaków zamknięta w słoiczku z kaparami w towarzystwie ziół i oleju

2018-06-25

Kapary zanim trafiły na polskie stoły odbyły długą podróż. Pochodzą z krainy basenu morza śródziemnego gdzie stanowią niezwykle ważny element w kreacji potraw. Charakterystyczny, oryginalny i wręcz zachwycający smak kaparów zachęca do kulinarnych eksperymentów.

więcej »
Nowość marki Well Well – VEGE BURGERY Z SOCZEWICY – bogactwo smaku i aromatu, roślinne przysmaki

Nowość marki Well Well – VEGE BURGERY Z SOCZEWICY – bogactwo smaku i aromatu, roślinne przysmaki

2018-06-22

VEGE BURGERY Z SOCZEWICY marki Well Well powstają wyłącznie ze składników pochodzenia roślinnego, są bliskie naturze i nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, barwników oraz konserwantów.

więcej »
XXIX audyt żywności. Marka Kujawski zmierza po kolejne znaki „Doceń polskie”

XXIX audyt żywności. Marka Kujawski zmierza po kolejne znaki „Doceń polskie”

2018-06-22

Trwają przygotowania do XXIX atestacji żywności organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie odbędzie się 25 lipca br. w Sosnowcu. Tego dnia ocenione zostaną m.in. dwa oleje z linii Kujawski z ziołami, pochodzące z oferty ZT „KRUSZWICA” S.A.

więcej »
Letnie menu z nowością od Jana Niezbędnego

Letnie menu z nowością od Jana Niezbędnego

2018-06-21

Pyszne, lekkie danie w parę chwil? Z nową folią z papierem do pieczenia 2w1 w kilka chwil stworzysz smaczny posiłek. Wystarczy wyłożyć potrawę na papierową stronę produktu, uformować folię w pożądany kształt i do piekarnika. Pieczenie jeszcze nigdy nie było takie proste

więcej »
Otwórz z nami „Sezon na naleśnika”!

Otwórz z nami „Sezon na naleśnika”!

2018-06-21

W czerwcu lato wybuchło feerią barw. Pojawiły się utęsknione sezonowe zapachy i smaki. To idealny moment, żeby skorzystać z dobrodziejstw natury i czerpać z niej inspirację w kuchni. Celebruj pełnię lata i rozpocznij z nami „Sezon na naleśnika”!

więcej »
Polacy lubią mieszać. Trendy na rynku musli w Polsce, Czechach i na Słowacji

Polacy lubią mieszać. Trendy na rynku musli w Polsce, Czechach i na Słowacji

2018-06-20

Rosnąca popularność musli do samodzielnego komponowania to coraz większy segment rynku musli. Porównaliśmy tendencje konsumenckie w Czechach, na Słowacji i w Polsce na podstawie danych jednego z producentów działających w tych trzech krajach.

więcej »
Sezon ogórkowy z Galeo

Sezon ogórkowy z Galeo

2018-06-20

Ogórki kiszone to jedne z najprostszych do przygotowania przetworów. Kluczem do sukcesu są jędrne i świeże warzywa oraz odpowiednie przyprawy, takie jak gorczyca, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.

więcej »
Nowe smaki herbat zielonych Big-Active

Nowe smaki herbat zielonych Big-Active

2018-06-20

Marka Big-Active prezentuje dwa nowe smaki herbat zielonych: z limonką i mandarynką oraz Earl Grey z bergamotką. Dzięki orzeźwiającym wariantom smakowym i pobudzającym właściwościom zielonej herbaty nowości od marki Big-Active idealnie sprawdzą się w upalne dni!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito