Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Mondelēz International poszerza pogram zrównoważonego pozyskiwania pszenicy

Mondelēz International poszerza pogram zrównoważonego pozyskiwania pszenicy

2018-07-04

Mondelēz International poszerza pogram zrównoważonego pozyskiwania pszenicy, dążąc do objęcia jego zasięgiem produkcji wszystkich ciastek w Europie do 2022 roku

więcej »
Mrożona herbata z miętą i cytryną

Mrożona herbata z miętą i cytryną

2018-07-03

W gorące dni nasz organizm domaga się większego niż zwykle nawodnienia. Wtedy często sięgamy po chłodne napoje gazowane. Niestety nie są one najlepszym wyborem, ponieważ zawierają dużo cukru i tylko pozornie gaszą pragnienie. Lepiej samodzielnie przygotować coś zdrowszego.

więcej »

Marka licencyjna - skuteczny sposób na promocję

2018-07-03

Udzielenie zgody innej firmie na wykorzystanie logo czy wizerunku swojego produktu to rozwiązanie niezwykle opłacalne dla obu stron. Bez ponoszenia kosztów promujemy swój brand, a nasz biznesowy partner może korzystać z popularnego znaku.

więcej »
Nowość w ofercie WSP Społem

Nowość w ofercie WSP Społem

2018-07-03

Dla wielu osób przejście na dietę to rezygnacja ze swoich ulubionych, często wysokokalorycznych przysmaków i zastąpienie ich dietetycznymi odpowiednikami.

więcej »

Pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka wspiera wybory rodziców

2018-07-02

Zdrowie, bezpieczeństwo i prawidłowy rozwój dziecka to wartości bezcenne dla każdego rodzica.

więcej »
Bycie liderem zobowiązuje

Bycie liderem zobowiązuje

2018-07-02

Dążąc do zyskownego wzrostu, Żywiec Zdrój S.A. zainwestował 27 mln zł w programy społeczne i lokalną infrastrukturę.

więcej »

Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu

2018-07-02

Branżę piekarniczo-cukierniczą w Polsce od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym.

więcej »
Netto wprowadza roślinną alternatywę mięsa dla wegan i wegetarian

Netto wprowadza roślinną alternatywę mięsa dla wegan i wegetarian

2018-07-02

Żywność w wersji wege cieszy się coraz większą popularnością wśród Polaków, którzy myślą o ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Obserwując ten trend oraz potrzeby konsumentów, sieć Netto wprowadziła do swojej oferty roślinny zamiennik mięsa pod marką Naturli.

więcej »
Szybki i efektowny deser na lato? Panna cotta w sezonowej odsłonie

Szybki i efektowny deser na lato? Panna cotta w sezonowej odsłonie

2018-07-02

Wraz z nadejściem astronomicznego lata, dotarły do nas wysokie temperatury, koniec roku szkolnego i upragnione wakacje. Na stołach z kolei zagościły świeże sezonowe owoce, które warto wykorzystywać w potrawach i deserach.

więcej »
Owocowe szaleństwo w Światowy Dzień Owoców razem  z marką WAWEL

Owocowe szaleństwo w Światowy Dzień Owoców razem z marką WAWEL

2018-06-29

Owocowe szaleństwo w Światowy Dzień Owoców razem z marką WAWEL

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito