Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

HIT LATA: Łączymy Majonez Kielecki z czosnkiem ze świeżymi ziołami i warzywami

HIT LATA: Łączymy Majonez Kielecki z czosnkiem ze świeżymi ziołami i warzywami

2018-07-11

Lato w kuchni kojarzy nam się tylko z jednym – z bogactwem świeżych warzyw i ziół. Dlatego tym razem zachęcamy Was do korzystania z pełni sezonu i połączenia darów natury z aromatycznym Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Eksplozja smaków gwarantowana!

więcej »
Ciasto cytrynowe z jeżynami i herbatą Earl Grey

Ciasto cytrynowe z jeżynami i herbatą Earl Grey

2018-07-10

Herbata to nie tylko dodatek do podwieczorku czy towarzysz spotkań z przyjaciółmi. Okazuje się, że sprawdzi się także jako… syrop do ciasta. Zaskocz swoich znajomych i przygotuj letnie ciasto z owocami i herbatą.

więcej »

1/3 Polaków odżywia się zdrowiej w wakacje

2018-07-09

Prawie co trzeci Polak w wakacje odżywia się bardziej zdrowo niż przez pozostałą część roku – wynika z badania przeprowadzonego przez markę produktów żywności funkcjonalnej Optima .

więcej »

Mundialowe przyjęcie tematyczne

2018-07-06

Zamawianie jedzenia podczas wydarzeń piłkarskich to niemalże nasz sport narodowy.

więcej »
Lech – Garmażeria Staropolska. Pomysł na grilla

Lech – Garmażeria Staropolska. Pomysł na grilla

2018-07-06

Sezon grillowy w pełni, a tegoroczna aura wyjątkowo sprzyja biesiadowaniu na świeżym powietrzu. Dla producentów mięs i garmażerki to okres prawdziwych żniw – ich sprzedaż rośnie w tym czasie od kilku do kilkunastu proc.

więcej »
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?

Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?

2018-07-05

Pieczywo żytnie - podobnie jak pszenne - nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup. Dietetyk Lucyna Michalak-Klimczak dzieli się kulinarnymi inspiracjami i podpowiada o czym należy pamiętać wybierając żytnie pieczywo.

więcej »
Nowość na półce WSP Społem – Musztarda Kielecka starofrancuska

Nowość na półce WSP Społem – Musztarda Kielecka starofrancuska

2018-07-05

WSP Społem, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów rozszerza swoją ofertę o nowy wariant musztardy – Musztardę Kielecką starofrancuską.

więcej »
Lekki wege obiad na upalne dni

Lekki wege obiad na upalne dni

2018-07-05

Zdarza się, że latem, szczególnie w bardzo ciepłe dni, nie mamy apetytu, dlatego zastępujemy ciężkostrawne potrawy warzywnymi lub owocowymi przekąskami. Bywa też tak, że z uwagi na wysokie temperatury jemy tylko obiadokolację na wieczór. Na jakie posiłki postawić latem, aby chętniej po nie sięgać?

więcej »
Mondelēz International poszerza pogram zrównoważonego pozyskiwania pszenicy

Mondelēz International poszerza pogram zrównoważonego pozyskiwania pszenicy

2018-07-04

Mondelēz International poszerza pogram zrównoważonego pozyskiwania pszenicy, dążąc do objęcia jego zasięgiem produkcji wszystkich ciastek w Europie do 2022 roku

więcej »
Mrożona herbata z miętą i cytryną

Mrożona herbata z miętą i cytryną

2018-07-03

W gorące dni nasz organizm domaga się większego niż zwykle nawodnienia. Wtedy często sięgamy po chłodne napoje gazowane. Niestety nie są one najlepszym wyborem, ponieważ zawierają dużo cukru i tylko pozornie gaszą pragnienie. Lepiej samodzielnie przygotować coś zdrowszego.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito