Artykuły prasowe
Herbaciane lody idealne na upalne dni
Od pokruszonego lodu z syropem owocowym, przez sorbety, po wachlarz lodów mlecznych z dodatkami na patyku, w rożku lub w pudełku. Tak ewoluowały lody od starożytności do XX w.
NOWE sosy sałatkowe Naturalnie smaczne! Knorr
Nadchodzą nowości! Portfolio sosów sałatkowych Naturalnie Smaczne! Knorr powiększa się o dwa nowe warianty: Grecki z suszoną czerwoną papryką oraz Rozmaryn z maliną.
Rekordowe sprzątanie gór
Już po raz siódmy w ramach inicjatywy „Czyste Tatry” tysiące wolontariuszy wyposażonych w akcesoria od Jana Niezbędnego wyruszyło oczyścić tatrzańskie szlaki. W ostatni weekend czerwca zebrali ponad 420 kilogramów śmieci.
SUPER Kisiel z super dodatkami! Poznaj pyszną NOWOŚĆ od marki WINIARY!
SUPER Kisiel z super dodatkami! Poznaj pyszną NOWOŚĆ od marki WINIARY!
Żelki jak SMOK Wawel – owocowa nowość od marki Wawel
Żelki jak SMOK Wawel – owocowa nowość od marki Wawel
Rośnie konsumpcja ryb. Czy wystarczy ich dla przyszłych pokoleń?
Najnowszy Raport Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) pokazuje, że ludzie na świecie jedzą coraz więcej ryb i owoców morza. Tak dużo, że tempo wzrostu światowej konsumpcji ryb i owoców morza przewyższa już tempo wzrostu liczby ludzi na świecie.
Zasmakuj lekkości z napojami Żywiec Zdrój
W czerwcu rozpoczęła się kampania reklamowa pod hasłem „Zasmakuj lekkości”, przedstawiająca portfolio napojów Żywiec Zdrój®. Nowości produktowe będą widoczne przez całe lato: w TV, w Internecie, na nośnikach OOH oraz w sklepach.
Pastena pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE! – aromatyczny dodatek do niebanalnych przekąsek
Delikatna, zachwycająca smakiem i podkreślająca śródziemnomorskie nuty w nawet najprostszych daniach – taka właśnie jest Pastena – pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!
Sposób na letnie gotowanie
Przyprawa do gyrosa i kebabu Galeo to niezastąpiona pomoc w letnim gotowaniu. Zwłaszcza, jeżeli mamy ochotę ograniczyć je do minimum. Dzięki niej powstanie pyszny obiad, smakowita kolacja i… pożywne śniadanie.
Sprawdzone przez FRoSTĘ, czyli jak wybrać rybę
Skąd pochodzi ryba i jaką drogę przebyła zanim pojawiła się na naszym talerzu? Takie i inne pytania towarzyszą nam szczególnie w sezonie wakacyjnym. Jak to sprawdzić? FRoSTA odkrywa wszystkie karty!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.