Artykuły prasowe
Rekordowe sprzątanie gór
Już po raz siódmy w ramach inicjatywy „Czyste Tatry” tysiące wolontariuszy wyposażonych w akcesoria od Jana Niezbędnego wyruszyło oczyścić tatrzańskie szlaki. W ostatni weekend czerwca zebrali ponad 420 kilogramów śmieci.

SUPER Kisiel z super dodatkami! Poznaj pyszną NOWOŚĆ od marki WINIARY!
SUPER Kisiel z super dodatkami! Poznaj pyszną NOWOŚĆ od marki WINIARY!

Żelki jak SMOK Wawel – owocowa nowość od marki Wawel
Żelki jak SMOK Wawel – owocowa nowość od marki Wawel
Rośnie konsumpcja ryb. Czy wystarczy ich dla przyszłych pokoleń?
Najnowszy Raport Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) pokazuje, że ludzie na świecie jedzą coraz więcej ryb i owoców morza. Tak dużo, że tempo wzrostu światowej konsumpcji ryb i owoców morza przewyższa już tempo wzrostu liczby ludzi na świecie.

Zasmakuj lekkości z napojami Żywiec Zdrój
W czerwcu rozpoczęła się kampania reklamowa pod hasłem „Zasmakuj lekkości”, przedstawiająca portfolio napojów Żywiec Zdrój®. Nowości produktowe będą widoczne przez całe lato: w TV, w Internecie, na nośnikach OOH oraz w sklepach.

Pastena pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE! – aromatyczny dodatek do niebanalnych przekąsek
Delikatna, zachwycająca smakiem i podkreślająca śródziemnomorskie nuty w nawet najprostszych daniach – taka właśnie jest Pastena – pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!

Sposób na letnie gotowanie
Przyprawa do gyrosa i kebabu Galeo to niezastąpiona pomoc w letnim gotowaniu. Zwłaszcza, jeżeli mamy ochotę ograniczyć je do minimum. Dzięki niej powstanie pyszny obiad, smakowita kolacja i… pożywne śniadanie.

Sprawdzone przez FRoSTĘ, czyli jak wybrać rybę
Skąd pochodzi ryba i jaką drogę przebyła zanim pojawiła się na naszym talerzu? Takie i inne pytania towarzyszą nam szczególnie w sezonie wakacyjnym. Jak to sprawdzić? FRoSTA odkrywa wszystkie karty!

Wegańskie lody: doceniany przez konsumentów i ekspertów produkt z potencjałem
Rynek lodów wegańskich ma duży potencjał i to nie tylko z uwagi na fakt, iż jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych jest nietolerancja laktozy.

Zupy w klimacie orientu
Zupa to świetna propozycja obiadu w letnie dni. To lekki, a zarazem pożywny posiłek, który można szybko i łatwo przygotować. Tradycyjne dla polskiej kuchni zupy mogły się już niektórym z nas znudzić, dlatego warto pobudzić kubki smakowe i przyrządzić wyjątkową zupę w klimacie orientu.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!